@Boshe и @Van
Каде одите најчесто на кампување во МК? Некоја идеја? Пожелно е да има пристап со кола за секој случај.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не знам друже. Не сум јас некој таков кампер... Јас кога одам на одмор, меѓу смештаи сакам да идам ден-два во камп со шаторче во кампови што се на добро име. Во Грција има повеќе добри кампови, исто и Шпанија. Ама за тоа имам друг шатор. Овој Ланшанот е хајкинг шатор, за идење со ранец, планинарење и слично. Кило тежи цел ранец, и нема цевчиња/арматура туку на два стапови за планинарење се поставува. Mи се десило пар пати да ми затреба баш таков шатор, и сега си земав еден.
Инаку кога си со кола нема поента да носиш ваков шатор како Ланшан, туку или нешто поголемо или па нешто лесно за местење.
Што се тиче прашањето, окулу Козјак а посебно горе на литиците има топ местенца како за една вечер. Не сум бил, ама сакам да одам... На Охридско, имаш после Градиште кампот, после Музејот, веднаш тука еден див плац/ледина, тука за застануваат ама повеќе со трејлери. На следните паркинг-два надолу има местенца блиску до вода. Окулу Трпејца има местенца, посебно под Св. Никола крстот (ако не го уткам светецот)... Не сум кампувал, ама ми упаднале во око при шетање а чат пат гледам и кампери со шаторчиња.