Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2028670 пати)

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1641
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #12975 на: 11 Јуни 2023, 20:19:48 pm »
Гледав iPhone сепак има некои работи што ме премислија во последен момент. Не дека телефонот не чинеше, баш напротив ама некако сепак Samsungов ми направи повеќе мерак.
Со здравје да си го користиш, одличен избор. Скоро година дена користам Ѕ22 ултра, нема да зажалиш.
Супер избор си направил и не си згрешил што не си купил Ајфон. Со здравје да го користиш!

Мене ми направија филм другариве дека нема подобар телефон од Ајфон и зедов 11 Pro Max за чисто да го пробам дали ќе ме бениса (никогаш немав користено Ајфон) па да земам 14 Pro Max понатаму.
Ама воопшто не ме бендиса. Ми велеа нема шанси да закочи, помазно работи од Андроид ама јас ништо не сетив дека работи побрзо од  Андроид купен 14к денари нов. Изгледа овие што споредуваат Ајфон со Андроид споредбата ја прават со хтц и Алкател од 6000 денари од времето. Башка некои апликации што ги имам користено на Андроид ги нема или не работат добро, нема кастомизирање на некои поставки. Единствено што работи предобро е Face Id

Како и да е, сега го продавам Ајфонот и ќе си се вратам на некој Андроид средна класа или половен S21/S22 plus/ultra
Како долгогодишен хејтер на ајфон, во сплет на околности бев приморан 2 недели да користам ајфон, недостатокот на Т9 dialer, константен/фиксен ред со бројки на тастатурата и глупио (непристапен) file system на ајфонот за мене се една ГОЛЕМА црвена линија. За камерите... Веќе сите сликаат одлично (особено од високата класа) и едноставно не може да се згреши.
За твојата дилема јас лично би одел со половна S22 Ultra пред некој од средна класа нов, во спротивно мислам дека ќе ти биде подобро да продолжиш да го користиш 11 про макс.

А да, најбитното ќе го заборавев во корист на Самсунг (или било кој андроид)  YouTube Vanced, или сега Revanced :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #12976 на: 11 Јуни 2023, 20:39:57 pm »
С22 се ексинос. Не знам дали има снап за наш пазар.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #12977 на: 11 Јуни 2023, 21:05:33 pm »
С22 се ексинос. Не знам дали има снап за наш пазар.
Има с23 за наш пазар.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #12978 на: 11 Јуни 2023, 22:08:43 pm »
CPU Quallcom Snapdragon 8 gen 2 SM8550
GPU Quallcom Adreno (TM) 740
11.60 GB RAM LPDDR5x 4200Mhz
512GB
Ова е кај мене

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1641
« Одговори #12979 на: 11 Јуни 2023, 22:11:56 pm »
CPU Quallcom Snapdragon 8 gen 2 SM8550
GPU Quallcom Adreno (TM) 740
11.60 GB RAM LPDDR5x 4200Mhz
512GB
Ова е кај мене
23ки се сите само со Снап. Кај мене 22ката е исто со Снап, не е за наш пазар.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #12980 на: 11 Јуни 2023, 22:24:43 pm »
Со здравје да се користи, убаво што си избрал Ultra модел. Од 21 от бев презадоволен особено со одличната камера која во голем дел го јадеше 12 Pro Max за кој го сменив тогаш.
На 13/14 веќе е друг муабет со 120Hz и батеријата која трае одлично.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 514
« Одговори #12981 на: 11 Јуни 2023, 22:32:01 pm »
На Nike Venture Runner потсеќаат.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Сега се подновив црни Venture Runner (веќе имам плави некоја година) од Sport M. Имаат нов код - SM20.
Веќе се намалени од 4500 на 3600, со попустов излегуваат 2870.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Порачувајте на кој му требаат, преудобни патики.
Денеска се подлажав и јас, баш да видам каква патика е.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 514
« Одговори #12982 на: 11 Јуни 2023, 22:35:18 pm »

После четири години се подновив S23 Ultra 512GB 12GB
Го користам веќе неколку месеци и можам да кажам дека е најдобриот телефон што сум го користел.
Со здравје да си го користиш.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #12983 на: 12 Јуни 2023, 09:05:32 am »
Фала ви дечки. Да се враќа уште поубаво!

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3778
« Одговори #12984 на: 13 Јуни 2023, 12:30:17 pm »
Гледав iPhone сепак има некои работи што ме премислија во последен момент. Не дека телефонот не чинеше, баш напротив ама некако сепак Samsungов ми направи повеќе мерак.
Со здравје да си го користиш, одличен избор. Скоро година дена користам Ѕ22 ултра, нема да зажалиш.
Супер избор си направил и не си згрешил што не си купил Ајфон. Со здравје да го користиш!

Мене ми направија филм другариве дека нема подобар телефон од Ајфон и зедов 11 Pro Max за чисто да го пробам дали ќе ме бениса (никогаш немав користено Ајфон) па да земам 14 Pro Max понатаму.
Ама воопшто не ме бендиса. Ми велеа нема шанси да закочи, помазно работи од Андроид ама јас ништо не сетив дека работи побрзо од  Андроид купен 14к денари нов. Изгледа овие што споредуваат Ајфон со Андроид споредбата ја прават со хтц и Алкател од 6000 денари од времето. Башка некои апликации што ги имам користено на Андроид ги нема или не работат добро, нема кастомизирање на некои поставки. Единствено што работи предобро е Face Id

Како и да е, сега го продавам Ајфонот и ќе си се вратам на некој Андроид средна класа или половен S21/S22 plus/ultra
Како долгогодишен хејтер на ајфон, во сплет на околности бев приморан 2 недели да користам ајфон, недостатокот на Т9 dialer, константен/фиксен ред со бројки на тастатурата и глупио (непристапен) file system на ајфонот за мене се една ГОЛЕМА црвена линија. За камерите... Веќе сите сликаат одлично (особено од високата класа) и едноставно не може да се згреши.
За твојата дилема јас лично би одел со половна S22 Ultra пред некој од средна класа нов, во спротивно мислам дека ќе ти биде подобро да продолжиш да го користиш 11 про макс.

А да, најбитното ќе го заборавев во корист на Самсунг (или било кој андроид)  YouTube Vanced, или сега Revanced :)

Кај Ајфон може да се инсталира Мајкросфт Сфифткиј и така да се добие ред со бројки на тастаурата.

А за Youtube, преминуваш на премиум користејќи ВПН и ставаш некој сервер од Аргентина(при иницијалното ставање на картичка после нема потреба од впн), и после имаш Премиум акакунт за 90 денари месечно за единечен или околу 230 ден за фамилијарен пакет.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7077
« Одговори #12985 на: 13 Јуни 2023, 22:04:29 pm »

Кај Ајфон може да се инсталира Мајкросфт Сфифткиј и така да се добие ред со бројки на тастаурата.

А за Youtube, преминуваш на премиум користејќи ВПН и ставаш некој сервер од Аргентина(при иницијалното ставање на картичка после нема потреба од впн), и после имаш Премиум акакунт за 90 денари месечно за единечен или околу 230 ден за фамилијарен пакет.
Еге и тоа го решивме како да е '97, уште Т9 дајлерот, сигурен сум дека е 3 минути работа за програмерите да го стават, ама пуст инат.....

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #12986 на: 13 Јуни 2023, 22:16:01 pm »
Ех инат. Сеа во 15ка ќе има ред бројки.
Во 16ка за youtube. Почекај малку. Не даваш 100 евра за телефон, па да има апдејт од отп часот во кина, секој ден...
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
    • ibiz.mk
« Одговори #12987 на: 13 Јуни 2023, 22:18:47 pm »
Бидна још една играчка

За занимацију, проба сс евтини копије неможе ни управљање ни ништо, сс овој како цел живот да си летеја, лепота

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #12988 на: 14 Јуни 2023, 01:11:43 am »
Бидна још една играчка

За занимацију, проба сс евтини копије неможе ни управљање ни ништо, сс овој како цел живот да си летеја, лепота
Ау,  со здравје, и мене ми е ќефот за ова подолго време.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
« Одговори #12989 на: 14 Јуни 2023, 14:33:10 pm »
Со здравје да си го леташ Томче, стави некоја слика да видиме што квалитет е. :) го меркам истиот, ама здравје Боже понатаму.

Инаку, си купивме од АутоЛидер за 2400 марки, сет за во брза кујна.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that