Гледав iPhone сепак има некои работи што ме премислија во последен момент. Не дека телефонот не чинеше, баш напротив ама некако сепак Samsungов ми направи повеќе мерак.
Со здравје да си го користиш, одличен избор. Скоро година дена користам Ѕ22 ултра, нема да зажалиш.
Супер избор си направил и не си згрешил што не си купил Ајфон. Со здравје да го користиш!
Мене ми направија филм другариве дека нема подобар телефон од Ајфон и зедов 11 Pro Max за чисто да го пробам дали ќе ме бениса (никогаш немав користено Ајфон) па да земам 14 Pro Max понатаму.
Ама воопшто не ме бендиса. Ми велеа нема шанси да закочи, помазно работи од Андроид ама јас ништо не сетив дека работи побрзо од Андроид купен 14к денари нов. Изгледа овие што споредуваат Ајфон со Андроид споредбата ја прават со хтц и Алкател од 6000 денари од времето. Башка некои апликации што ги имам користено на Андроид ги нема или не работат добро, нема кастомизирање на некои поставки. Единствено што работи предобро е Face Id
Како и да е, сега го продавам Ајфонот и ќе си се вратам на некој Андроид средна класа или половен S21/S22 plus/ultra
Како долгогодишен хејтер на ајфон, во сплет на околности бев приморан 2 недели да користам ајфон, недостатокот на Т9 dialer, константен/фиксен ред со бројки на тастатурата и глупио (непристапен) file system на ајфонот за мене се една ГОЛЕМА црвена линија. За камерите... Веќе сите сликаат одлично (особено од високата класа) и едноставно не може да се згреши.
За твојата дилема јас лично би одел со половна S22 Ultra пред некој од средна класа нов, во спротивно мислам дека ќе ти биде подобро да продолжиш да го користиш 11 про макс.
А да, најбитното ќе го заборавев во корист на Самсунг (или било кој андроид) YouTube Vanced, или сега Revanced
Sent from my SM-S908E using Tapatalk