Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2028413 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #12930 на: 31 Мај 2023, 09:14:30 am »
Најбитна работа кај количка за бебе, се големи тркала на пумпање. Освен ако не сакате бицепси и трицепси да јачате, и да се влечкате ко чергари по скали и тротоари. Обично им се вадат задните тркала, алуминиумска конструкција и ги собира речиси во секој гепек. Ги викаат „џогинг стролерс“ на западот.

Вакви и слични:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Све друго е заебанција и мачење. 

Ја би рекол, исто да е лесна за склопување и за управување.

Пожелно, доколку е изводливо, да биде нешто повисока, за кога ќе треба бебуш да седи и да му даваш кашичка или нешто, да можеш да седнеш на столче/клупа, и да му даваш на детето да јаде, без да треба да се виткаш, кичмиш и слично.

Солиден „багажник“ (мрежата доле) исто не е на одмет, пошо сакал/нејќел, ќе си носиш и резерва пелени, влажни, шишенца, лажички, кашички итн итн...

А да, мрежа за комарци. Обавезно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2351
« Одговори #12931 на: 31 Мај 2023, 09:28:51 am »
@tomaso убав совет ти даде @loopz , не лупај непотребно брдо пари.

Таа што ја предложи ти (со подарок детско седиште за во кола) од Енци менци е најразумна понуда, од се што видов тука предложено. Само гледај лесно да се склопува и помалку место да зафаќа, а тоа која е полесна или потешка за возење/гурање (на сметка на цена како што гледам и до 60.000 ден идат) да не загрижува, нема детето да го возиш со саати во количка.

За моето прво дете имавме обична зимска количка која дојде со транспортер и торба за 7.000 ден и плус после купивме летна количка за 2500 ден. Само што прооди, не сакаше да седи повеќе во количка, а и не ми се допаѓа дете после 1,5-2 година да се вози во количка.

За второто дете позајмивме од внуката 2 во 1 (тоа за легање само и тоа подисправено малку - транспортер што се вади) и пак сега купивме нова летна количка од Енци менци за 3500 ден.

Совет од искуство, некој и спомна, ќе ти требаат пари и за:
- креветче, гледај да е практично, едната страна да може лесно да се спушта за полесно да го ставате бебето на спиење;
- релаксатор, електричен, удобен, ќе ви врши многу работа и да ве одмени малку во рацете  :);
- детско седиште (ако не ја земеш количката со подарок седиште), моја препорака Чико гроу ап (Chicco grow up 1-2-3), од бебе до 8+(ќерка ми има 8 години и уште се вози, најверојатно уште година-две) - прво земавме Авионаут 0-18 го плативме 12.000 денари за да биде демек најбезбедно, се тресевме на се и сешто, ама и стана мало после. Ова од Чико беше 5.000 денари, сега може до 7.000 денари е стигнато ама каде каде попрактично и повеќе го искористивме;

Ова од мое искуство, нормално секој има различно искуство, ама чсито размисли си што како, приоритети, финансии. Поздрав и со лесно само  ;)
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
« Одговори #12932 на: 31 Мај 2023, 09:33:43 am »
Ние овој сет го земавме пред 5год, тогаш беше на акција и доаѓаше со седиште за во кола гратис.

https://www.encimenci.com.mk/kolichka-trio-best-friend-pro-light-pirate-black-0m-chicco-798664239

Можам да кажам дека душата и ја извадивме, трескана, лупана, не сме ја пазеле искрено ич и нема воопшто попуштено.

Тоа дека не вреди толку пари да дадеш, колку ќе ја искористиш, батали ги тие муабети, дај Боже утре ден и второ и ќе видиш дека не си згрешил што си дал цца 30.000ден за количка.

Имам примери што се водеа по таа логика, што ќе давам толку пари, колку ќе ја искористам, па после купуваа пак количка.

ЕДИТ:
https://www.encimenci.com.mk/kolichka-trio-sprint-w-o-kit-car-sandshell-chicco-791754300
Оваа ти е искрено супер понуда, со ова седиште за во кола доаѓаше кога го купувавме другиот модел.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2171
« Одговори #12933 на: 31 Мај 2023, 14:55:28 pm »
Луѓе фала ви на сите. Ќе разгледам и денес шо се нуди.
Опција е и Грција да се види и таму шо има на пазарот.
Тука шо видов најкомплетно решение е Chicco Trio sprint има солидна цена и седиште плус.
И најмалку место фаќа расклопена, едино проблем мене ми е шо сум 2метра чоек а на овај модел нема телескопски подесвање на рачките, само ротираат.
Во споредба со други делува поквалитетно изработена и личи дека ќе трае.

Ова е исто така битен момент бидејќи Госпжата не ги припазва многу многу работите, веќе сме на трета правосмукалка во еден брак :)
Искрено немам појма шо табиет ќе биди ко ќе се роди можи ќе сака само да ја моча количката, ама сепак мора да се има некоја.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6152
« Одговори #12934 на: 31 Мај 2023, 15:03:56 pm »
Другари, ми треба литро ваков антифриз... Стриктно.

Демек била некоја стара залиха, па ако некој видел или знае каде да побарам, или да го купи па да ми го прати?

Частам две пива, покрај цената на продуктот и каргото, ако некој сака да ми учини...

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #12937 на: 31 Мај 2023, 15:23:52 pm »
Едно време имаше ваков во ПроЦит. Мислам дека и праќаа по карго... Мислам дека можеш и на Viber слика да им пратиш...

https://procit.com.mk/?lang=en

Sent from my Xiaomi 12x

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #12938 на: 31 Мај 2023, 15:32:10 pm »
Луѓе фала ви на сите. Ќе разгледам и денес шо се нуди.
Опција е и Грција да се види и таму шо има на пазарот.
Тука шо видов најкомплетно решение е Chicco Trio sprint има солидна цена и седиште плус.
И најмалку место фаќа расклопена, едино проблем мене ми е шо сум 2метра чоек а на овај модел нема телескопски подесвање на рачките, само ротираат.
Во споредба со други делува поквалитетно изработена и личи дека ќе трае.

Ова е исто така битен момент бидејќи Госпжата не ги припазва многу многу работите, веќе сме на трета правосмукалка во еден брак :)
Искрено немам појма шо табиет ќе биди ко ќе се роди можи ќе сака само да ја моча количката, ама сепак мора да се има некоја.

Другар, јас сум 2 метра и ја имав истата количка, без додатоците. Не беше проблем за буткање, скоро таман се рачките, али боље би било да беа 2-3 цм подугачки. Со второто дете при крај негде се заеба механизмот што е на рачките за склопување, оправката не се исплати, па кога ја склопував со рака го буткав осигурачот што е доле накај тркала да се ослободи за да ја склопам. Али маста и ја извадивме, ја би ја препорачал. Секако пробај си ја висината во продавница.

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #12939 на: 31 Мај 2023, 16:03:38 pm »
Патики од SportVision, порачани онлајн пред малку. Ги пробав пред некоја недела во продавница, ОК беа, ќе видиме дома на лезет пробување како ќе се фатат во должина и ширина. 45 број. @bear - инфо за тебе хах
New Balance 997H

Сум го порачал последниот пар од 45-ката ццц

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5924
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #12940 на: 31 Мај 2023, 16:23:23 pm »
@Diesel антифриз таков има тука, сега се јавив прашав. Само што сум презафатен со обврски и не можам да поминам, види по карго ако сакаат да испратат.
Matador2002 | Матадор2002 https://g.co/kgs/9DA9WK

Отсутен cdyane

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
« Одговори #12941 на: 01 Јуни 2023, 00:52:29 am »
Патики од SportVision, порачани онлајн пред малку. Ги пробав пред некоја недела во продавница, ОК беа, ќе видиме дома на лезет пробување како ќе се фатат во должина и ширина. 45 број. @bear - инфо за тебе хах
New Balance 997H

Топ патика, више од година дена ги носим активно пун погодок се. Мојте се само светло зелени со кафенкасто.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #12942 на: 01 Јуни 2023, 09:21:17 am »
New Balance 997H

Втор пар ми се  :)

Претходниот пат зедов 45, ама овие имаат мал калап и мораше 45.5

Имаше само две парчиња во цела Македонија, овие и скрос црни :)

Катастрофа е за избор на број за New Balance.

Сепак, ако сум измалтретирал некогаш патика, ова е врвот. Зима/лето цело време ги носев претходниот пар. Дожд, кал, планина, асфалт, песок :)

2 и пол години интензивно носење. Минимум пешачам 5км дневно.

Пред некоја недела конечно се скина платното малку од страна и мораше да се подновам.

Иначе не пропадна ѓонот. Се уште си ја држи еластичноста.

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #12943 на: 01 Јуни 2023, 10:07:49 am »
Ама овие се 574 од сликата, тие погоре се 997...

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #12944 на: 01 Јуни 2023, 10:14:19 am »
На Nike Venture Runner потсеќаат.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html