Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2030876 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #12030 на: 06 Јули 2022, 00:16:13 am »
Благодарам за одговорите и препораките. Размислував да ставам една tp link tapo c310 на едната и уште една кинеска таква на другата страна,да можам да ја вртам таа.
Да, камерите имаат и аларми скоро сите.

Мирно е маалото кај мене, ама има еден наркоман на горна улица седи,  мине пред куќа и на 2 пати го приметиле моите ѕиркал накај гаража.

Кола, мотор, алати се е таму, може да му свирне жтото у глава и да направи што не треба, па до некаде да знам барем.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Присутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3482
« Одговори #12031 на: 06 Јули 2022, 07:05:56 am »
jas koristam 3 kameri na v380pro aplikacija, so senzor za dvizenje, alarm, IR, mikrofon i zvucnik, snima i na cloud, jas si koristam sd karticka, imam i 2 koi se koristat la little stars, malce mi e komplicirana aplikacijata zasto si ja nauciv v380, ako saka nekoj pp 2-te komplet so adapteri i drzaci vo kutii, probani samo za 2500  8)

Кај мене е Texecom аларм во комбинација со Avigilon систем за надзор 5 x H5A.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #12032 на: 06 Јули 2022, 08:04:03 am »
Од каде зимате аларми?

Можеш да идеш преку Никоб ако сакаш да имаш и мониторинг т.е. нивна патрола да се упати кон твоето место ако има дојава - најчесто ставаат Paradox (израелски) по фер цени.

Или можеш да идеш со Wizard, ги работат Satel (полски ама квалитетни) ако сакаш да имаш чист аларм без ничив мониторинг. Satel има неколку продуктни линии - од наједноставниот Micra па сè до Integra кој покрај аларм може да послужи и како база за автоматизација на светла, гаражни врати, прскалки и многу други работи.

Кај двете фирми може алармот да биде безжичен или жичен - тастатурата, матичната и сирената (секогаш е 100db+ и не сакаш да ја уклучиш по грешка без разлика дали ти е во стан или надворешна, комшиите сигурно ќе ја чујат) мора да се уклучени во струја, а PIR , магнетните и другите сензори за движење/кршење/отворена врата/прозор може да се безжични и CR123 батеријата им трае по макс година дена.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #12033 на: 06 Јули 2022, 10:04:46 am »
Од каде зимате аларми?

Можеш да идеш преку Никоб ако сакаш да имаш и мониторинг т.е. нивна патрола да се упати кон твоето место ако има дојава - најчесто ставаат Paradox (израелски) по фер цени.

Или можеш да идеш со Wizard, ги работат Satel (полски ама квалитетни) ако сакаш да имаш чист аларм без ничив мониторинг. Satel има неколку продуктни линии - од наједноставниот Micra па сè до Integra кој покрај аларм може да послужи и како база за автоматизација на светла, гаражни врати, прскалки и многу други работи.

Кај двете фирми може алармот да биде безжичен или жичен - тастатурата, матичната и сирената (секогаш е 100db+ и не сакаш да ја уклучиш по грешка без разлика дали ти е во стан или надворешна, комшиите сигурно ќе ја чујат) мора да се уклучени во струја, а PIR , магнетните и другите сензори за движење/кршење/отворена врата/прозор може да се безжични и CR123 батеријата им трае по макс година дена.

Фала за одговорот, вреди од Никоб патролата или доволно е сирена да урла?

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5559
« Одговори #12034 на: 06 Јули 2022, 10:24:37 am »
Абе има ефтини цели комплети на али, со магнети пиштат корнат, или пир исто, само шипингот е нереален,ако имаш некој низ европа тогаш е  free shipping со 7 day  Delivery сега проверив на Германска адреса.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #12035 на: 06 Јули 2022, 12:11:56 pm »
Од каде зимате аларми?

Мене ми дава чувство на сигурност, 1090 ден. на месец е претплатата, ама кога и да се активира алармот на мобилен ти ѕвонат за 5-10 секунди да прашаат дали е се ок и мораш да кажеш лозинка.

На далечинското имаш и silent panic за ваљда ако некој ти влезе дома без да урла алармот и на таа дојава исто реагираат со повик да видам дали е се ок.

Имаат Никоб и некои пакети ако се претплатиш кај нив опремата нешто поефтино ти искача, ама види си со нив, нормално ако идеш на варијатна со месечна претплата.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 860
« Одговори #12036 на: 06 Јули 2022, 12:31:13 pm »
Иначе да аларм обавезно за по објекти,најефтиниот брка работа, галамата ќе ги избрка,за камери маскирани идат ако има знаци за камера или сумљаат. Камерата повеќе ќе ти се најди оти ќе видиш кој има ѕиркано деновите пред кражбата. Пратат се, Прилеп/Битола има размена на арамии,  нашите таму крадат, прилепчани тука.
Пред 10тина дена на другар во графичко студио му влегоа, собраа набрзина телевизор, аудиофилски  слушалки, среќа мониторите ептен насила беа наштрафени преживеаа. По 2 дена телевизорот се уклучи на прилепска IP. Кога крадат крадат, истата вечер уште неколку кражби имаше во близина, едно комбе бела техника имаа наполнато.

Од каде зимате аларми?
http://www.b-p.com.mk/mk/Alarm/Index

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #12037 на: 06 Јули 2022, 12:42:50 pm »
Од каде зимате аларми?

Мене ми дава чувство на сигурност, 1090 ден. на месец е претплатата, ама кога и да се активира алармот на мобилен ти ѕвонат за 5-10 секунди да прашаат дали е се ок и мораш да кажеш лозинка.

На далечинското имаш и silent panic за ваљда ако некој ти влезе дома без да урла алармот и на таа дојава исто реагираат со повик да видам дали е се ок.

Имаат Никоб и некои пакети ако се претплатиш кај нив опремата нешто поефтино ти искача, ама види си со нив, нормално ако идеш на варијатна со месечна претплата.

Фала на инфо, не е скапа претплатава што ја кажа.

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #12038 на: 06 Јули 2022, 13:56:52 pm »
Се исплаќа, за 1000ка имаш бациња на speed dial :D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #12039 на: 06 Јули 2022, 14:04:18 pm »
Се исплаќа, за 1000ка имаш бациња на speed dial :D

Нема ништо да направат да ги спречат ако дојдат мислам, само да проверат дали избегале лоповите е битното.

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #12040 на: 06 Јули 2022, 14:09:21 pm »
Треба малце на пошироко да мислиш, ќе се закараш со некој, ќе звониш и ќе викаш,арамиии ! :D

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 638
« Одговори #12041 на: 06 Јули 2022, 17:54:46 pm »
Klipsch RP280F

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #12042 на: 06 Јули 2022, 18:10:40 pm »
Со здравје да се користат, цена и од каде?

Отсутен dreamson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 638
« Одговори #12043 на: 06 Јули 2022, 20:11:27 pm »
Со здравје да се користат, цена и од каде?
Фала лепо подобри да си купиш, 1000 европски од Словенија.

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #12044 на: 06 Јули 2022, 20:14:28 pm »
Нема ништо да направат да ги спречат ако дојдат мислам, само да проверат дали избегале лоповите е битното.

Ако ги фатат во станот каде има обезбедување од Никоб мислам дека можат да ги држат додека да дојде полиција.