Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2301356 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #10260 на: 27 Јануари 2021, 09:11:28 am »
Порано (2015 година) беше 400 евра услугата од Германија да ти донесат кола :) нели плус документите ЕУР, цол итн итн.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #10261 на: 27 Јануари 2021, 09:32:09 am »
Со здравје да си ги возите колите, па поскоро за поубави да ги смените! :D

П.С. Уште колку членови имаат нови коли земено, ама ќутат да не им ги крадеме...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #10262 на: 27 Јануари 2021, 14:16:06 pm »
^ ко да ја заобиколи пандемска криза Македонија ;D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #10263 на: 27 Јануари 2021, 14:21:35 pm »
What пандемија?

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #10264 на: 27 Јануари 2021, 15:46:30 pm »
Ги затворија кафаните па остануваат пари.
Фала, да си купите се што сакате.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #10265 на: 27 Јануари 2021, 17:03:30 pm »

Истото го заприметив и јас тука. Мало место, јеби га...

Нека им е со среќа, нека си ги возат, ама во вакво време јас би чувал пари, ако потребата за трошење не е неопходна.

Зборувам за суми 3000-4000-5000-10000 евра, не за 50-100...

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #10266 на: 27 Јануари 2021, 17:22:08 pm »

Истото го заприметив и јас тука. Мало место, јеби га...

Нека им е со среќа, нека си ги возат, ама во вакво време јас би чувал пари, ако потребата за трошење не е неопходна.

Зборувам за суми 3000-4000-5000-10000 евра, не за 50-100...

Добар влог е, ќе се качат давачките наскоро пак колите нема да изгубат вредност. Може и ќе качат :D

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 447
« Одговори #10267 на: 27 Јануари 2021, 18:12:45 pm »
Тешко дека би дал иста сума на пари за Шаоми пред Самсунг. Самсунгот е докажана марка и нема утка, додека Шаомито можи само да копира од други.
Дали имаш користено Xiaomi?

Отсутен AlexAl1en

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 447
« Одговори #10268 на: 27 Јануари 2021, 18:13:12 pm »
Треба да обновувам договор у Магента и да зимам нов телефон до 19 000 ден(толку ми е "бонусот").
Се мислам дали да земам  Samsung galaxy a71 или Xiaomi Mi Note 10 lite.
Кој од двата има подобра камера за сликање детали?
Mi 10 Lite

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #10269 на: 27 Јануари 2021, 18:19:09 pm »
Тешко дека би дал иста сума на пари за Шаоми пред Самсунг. Самсунгот е докажана марка и нема утка, додека Шаомито можи само да копира од други.

Побитно прашање е дали тие што мислите дека Шаоми е подобра понуда од Самсунг имате користено хај енд Самсунг? Мене најбитни ствари ми се екран и звучници. Има шанса годинава на Ми 11 да ги средиле звучниците ама па му фали зум камера. Секогаш има некој компромис со Шаоми.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
« Одговори #10270 на: 27 Јануари 2021, 18:26:22 pm »

Имам, кога ми требаше буџет телефон од 100€, кога дојде денот да се купува нормален, немав намера за кинез да дадам 500€, кинез ко кинез ништо немаат квалитетно.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #10271 на: 27 Јануари 2021, 18:29:58 pm »
Jas imam Xiaomi i sum prezadovolen. Sakam da experimentiram so brendovi i ne sum vrzam za nieden brend. Sum imal od Nokia, LG, Sony Xperia, Samsung i sega Xiaomi. Xiaomi najmnogu nudi za parite, osobeno vo sredna klasa. Od Samsung bi razmisluval samo S20/21. A71 e ubav epten i tuka nemas utka, ama Mi 10 Lite nudi poveke za isti pari. Jas sledno povtorno Xiaomi bi zel ili pak za proba Realme zosto da ne 😁😁😁

Отсутен MNikolovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
« Одговори #10272 на: 27 Јануари 2021, 22:16:50 pm »

Побитно прашање е дали тие што мислите дека Шаоми е подобра понуда од Самсунг имате користено хај енд Самсунг? Мене најбитни ствари ми се екран и звучници. Има шанса годинава на Ми 11 да ги средиле звучниците ама па му фали зум камера. Секогаш има некој компромис со Шаоми.

Тука муабетот беше за средна класа, не висока. Ама дури и за висока, знам чоек што користел Mi Note 10 Pro и Samsung S20, вториов со околу 150еур поскап мислам, и беше мноооогу позадоволен од Xiaomi-то. Иам роднина што исто така не е задоволен од S20 Ultra, а цел живот користи Самсунг телефони.

Ја лично сум користел средна класа на Самсунг и сум бил задоволен за тоа време, али збориме за пред околу 8 години. Сум имал и сега скоро шанса да си поиграм со телефон од средно-ниска класа на Самсунг, конкретно А40, купен околу 250еур и телефонот е тиња за парите. За тие пари се зема бомба Xiaomi. Конкретно, неколку месеци подоцна ја земав Mi Mix 3 за 250еур и е неспоредлив со Самсунгот од тој ценовен ранг. Можам слободно да кажам дека е на ниво приближно на S10.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #10273 на: 27 Јануари 2021, 22:24:12 pm »
Јас како повеќе годишен корисник на Самсунг (ги поминав сите Ѕ до 8-ката), веќе година и месец сум на OnePlus 7T и секако нема да го сменам до крајот на годината.
И работи подобро од било кој од Самсунзите и во ниеден момент ниту се закочил, ресетирал или направил некаков проблем.
Оксиморон е што подобро комуницира со Galaxy Watch отколку Самсунг телефонот.

Отсутен MNikolovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
« Одговори #10274 на: 27 Јануари 2021, 23:06:58 pm »
Јас како повеќе годишен корисник на Самсунг (ги поминав сите Ѕ до 8-ката), веќе година и месец сум на OnePlus 7T и секако нема да го сменам до крајот на годината.
И работи подобро од било кој од Самсунзите и во ниеден момент ниту се закочил, ресетирал или направил некаков проблем.
Оксиморон е што подобро комуницира со Galaxy Watch отколку Самсунг телефонот.

OnePlus се одлични телефони, штета што толку им ја качија цената. Јас користев OnePlus One 4,5 години, уште е функционален, татко ми веројатно уште 2-3 ќе го користи со сменета батерија :D

И покрај високата цена, ако сега купувам high-end телефон веројатно би бирал меѓу OnePlus и Xiaomi, евентуално P30 Pro ако негде го најдам на ново.