Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2303192 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #9720 на: 19 Август 2020, 18:20:58 pm »
@vandex

Цитат
Се нанесува на чиста и сува гума на растојание од 20см. Потоа се брише со сунгер или чиста мека крпа. Да не се прска на дискови.

Така да, верувам дека треба да се исчисти гумата со некое средство како all purpose cleaner дури не излегува само бела пења, па потоа со ова.

Ќе го пробам викендов па ќе покажам пред-потоа.
Испери ги гумите од шампонот шо ја переш колата,почекај да се исушат и намеси со сунѓер на гумите,тоа е нема шо да се замараш,гумите повторно најпрво ќе фанат прашина.

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #9721 на: 19 Август 2020, 18:24:18 pm »
@riki_staff баш имам уште малку концетрат што се раствора во кофа, секако overhaul ќе и правам викендов, само да го префрлам Плетварон  ;D Фала!

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #9722 на: 20 Август 2020, 14:07:40 pm »

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #9723 на: 20 Август 2020, 14:07:56 pm »
Уште еден апдејт

i) Brake cleaner Motip 750ml. Тргнав накај Carmax, Дебар маало али поздрав до @Samco од SAMAD што ми излезе во пресрет, дури и форумски попуст добив :) 250 мкд

ii) Black in a flash од Turtle Wax, земено од Eurostil, по препорака на @Roci . 320 мкд

iii) Позициони сијалички H6W 12V 6W, земени исто од Eurostil, бидејќи ме чека хируршка интервенција.190 мкд.

@Roci дали foam gun си купи  :o?

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
« Одговори #9725 на: 20 Август 2020, 16:39:48 pm »
@dbl.dzo шо се воа? па за тркалите нешо?  ;D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #9726 на: 20 Август 2020, 16:51:03 pm »
@vandex  ;D ;D ;D Не, не, за надворешна пластика е, поцрнување, заштита на пластичните делови, прагови, браници, b pillars, ретровизори, околку предната шофершајбна, украсната пластика од моторот.

Од кога видов тука дека @Roci си ги гланцна болидите, го купив и јас.

Ми кажаа дека многу долго трае, не треба многу да се нанесува и дека има веднаш резултати. Ама можело и за гумени делови да се користи. Секако ќе ги вадам целосно тркалата за да пристапам до дисковите, можам и да направам споредба со двата продукти реално  ;D

П.С. @Roci што адаптер купи ти за foam gun-от? Не знаев дека имам избор од 12 адаптери  ;D

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #9727 на: 20 Август 2020, 16:53:03 pm »
@dbl.dzo море чоек ја требе да патувам не знам дали ќе ме пуштат на граница, а не па уште вакви препарати да носам. ;D
Да си направам еден список и наредна недела се да изнакупам и да пикам меѓу алишта.  ;D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #9728 на: 20 Август 2020, 16:54:07 pm »
@dbl.dzo море чоек ја требе да патувам не знам дали ќе ме пуштат на граница, а не па уште вакви препарати да носам. ;D

Најбитно сега да те пуштат на граница и да го средиш капењето на возилцето, за detailing има време  ;D

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #9729 на: 20 Август 2020, 16:59:06 pm »
@dbl.dzo а не... мора да испланирам од тука. Таму овие препарати се изгор скапи.  :-X
Список ќе правам, шо ги вртам на граница. Ако ме пуштат ме пуштат.  ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #9730 на: 20 Август 2020, 21:00:08 pm »
@dbl.dzo

Што е фрката со H6W? Тешки за местење ти се?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #9731 на: 20 Август 2020, 21:06:34 pm »
@dbl.dzo  jas zemav adapter bukva D ( za Stihle ) ti ke si vidis za tvojot ( ako imas neli ) vap, kakov odgovara pisuva ete za site ima  ;D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #9732 на: 20 Август 2020, 21:30:51 pm »
@Roci конкретно вап како вап баш и немам, ама имам црево со домашен хидрофор што набива притисок (секако, не толку голем колку стандарден вап), ама брка работа. Баш ќе проверам и ќе измерам викендов какво уствари ми треба.

@AllMightyMe позиционите сијалички во фаровите на 147ката имаат како лост за полесна промена. Не знам какво возило имаш, можеби веќе знаеш за што ти зборувам. Е сега, за несреќа, лостот во фарот кој е на возачката страна бил скршен од претходно и не можеше да се извади толку лесно.

Требаше да тргнам директно на жичките со шпицеста клешта. Монтирањето на самата сијаличка во нејзиното лежиште е секунда работа. Ама потоа за да го вратиш назад, тешко е да се погоди влезот бидејќи на слепо работиш со пола дланка во фарот внатре. Ама 15 минути подоцна, немам грешка на табла, сијаличка е сменета и јас имам крвави прсти :) Life is good.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #9733 на: 21 Август 2020, 17:30:30 pm »
Имам и јас 147, не знаев дека е скршен продолжетокот инаку јас секогаш ги враќам на место вклучени. Така најлесно знам каде да ја движам раката.

Позицијата е левел 1. Магленките се левел 3 :) Балансштангла левел 10 :D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #9734 на: 21 Август 2020, 18:33:45 pm »
@AllMightyMe Готово, ќе си памтам дека и ти си Алфиста :) Гледаш, не ми текна да ги оставам уклучени. Тестирав дали работи и дали ја немам повеќе грешката на табла и инстиктивно ги исклучив.

Не чепкам во балансштангла, ќе го оставам Жаре без работа уште тука ако вмешам прсти  :D

П.С. Во контекст на темава - сакам да си купам некаков силикон за дихтовање или слична таква паста. Тоа ми е на листата за купување сеа.