Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2900739 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55339
  • Махер
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #7890 на: 12 Октомври 2018, 09:19:42 am »
Јок, не бев во можност дизел да земам. Буџет варијанта на 1.6 ГДИ со 132 коњски сили. Свесен сум за повисоката потрошувачка ама не правам многу киломeтри годишно. Основната Vision опрема која вклучува доста работи кои мене ми се доволни. Шампањ боја. Треба да почне да се склопува на 18.10 и да стигне втора половина на ноември. Го меркав доста долго и конечно ми се исполни желбата.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Што боичка? И дали со убавиот челичен бандаж со 215/70R16?
Денеска видов и некое време го пратев Киа Спортаж во град. Многу е убав во бордо боја, стварно е за мерак колата.

Муабетот ми беше дека беше со челични (?) бандажи кои изгледаа вака:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

И ми личеа дека се челични а се многу убави. Особено ми се свиѓа што колава собира 225/70/16 или слични тркала.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #7892 на: 12 Октомври 2018, 10:49:02 am »
Јок, не бев во можност дизел да земам. Буџет варијанта на 1.6 ГДИ со 132 коњски сили. Свесен сум за повисоката потрошувачка ама не правам многу киломeтри годишно. Основната Vision опрема која вклучува доста работи кои мене ми се доволни. Шампањ боја. Треба да почне да се склопува на 18.10 и да стигне втора половина на ноември. Го меркав доста долго и конечно ми се исполни желбата.

aко е можно, да отидеме да изгребеме нешто дополнително ?
опрема, фелген... :)

Не е, имам човек и тоа прилично јак, акциска цена им е и така. Гратис ја добив металикот и патосниците ама тоа затоа што два се зимаат одеднаш.

Капарисано, се чека да стигне! (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Дали имаше некој плус попуст или акциската цена?

Иначе и ја би играл така за дизел/бензин изборот, иако на хартија ми личи дека 1.6 без турбо полнач е некако слаб, али претпоставувам дека ќе искочи некој демант :)

Мене моментално, фаворит од СУВ сегментот ми е Jeep Renegade :)

Искрен да бидам го возев три пати, пробав да го нагазам, не е лош, ама не е ни со турбо. Не е тромав барем на рамен пат. 1490 кила е така да може да се носи колку толку со тежината. Фиестата беше 1350 кила со 96 коња па ми беше таман. Потрошувачката е малку висока низ град али што е тука е, на 7-8к годишно ништо страшно.
Ги гледав и Jeep, ама Renegade не ми прави мерак, а Compass-от е ужасно скап за тоа што го нуди. Да, има пун курац безбедносни системи, ама основите кои секојдневно ќе ти затребуваат ги нема. Башка седењето е како во камион.

Што боичка? И дали со убавиот челичен бандаж со 215/70R16?
Денеска видов и некое време го пратев Киа Спортаж во град. Многу е убав во бордо боја, стварно е за мерак колата.

Муабетот ми беше дека беше со челични (?) бандажи кои изгледаа вака:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

И ми личеа дека се челични а се многу убави. Особено ми се свиѓа што колава собира 225/70/16 или слични тркала.

Со стандард бандажи 16-ки ама челичниот е на листа кога ќе зимам зимски гуми па два сета да имам. Го има бандажов во салон некоја темна нијанса и топ е. Башка со цена не е нешто страшно.
Шампањ боја, најмалку се познава нечистотија :D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #7893 на: 12 Октомври 2018, 12:58:03 pm »
@Bojan j  Ќе да си грешка некоја за тежината.

Фиестата е околу 1000кг

1340кг е многу за таа кола.

https://www.parkers.co.uk/ford/fiesta/hatchback-2008/14-style-5d/specs/

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #7894 на: 12 Октомври 2018, 13:08:02 pm »

Фиестата е околу 1000кг

Вкупна тежина да не е тоа. Мојата е тешка 1150 тешка а максимална дозволена е 1570.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #7895 на: 12 Октомври 2018, 13:13:18 pm »
Го проба туксонот, кона, арона.?
Што те одврати кај ренегаде? Какви се материјалите внатре?

Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #7896 на: 12 Октомври 2018, 13:44:42 pm »

Фиестата е околу 1000кг

Вкупна тежина да не е тоа. Мојата е тешка 1150 тешка а максимална дозволена е 1570.

Да грешка сум, истиот линк го отворив сега.

Ги пробав скоро сите и Киата најмногу се исплати на вложено-добиено. Во основна опрема има блутут, камера, темпомат, лимитер на брзина, Android Ауто и Епл Кар поддршка, сензор за дожд, 7 инча дисплеј ма тач и во боја, автоматска двозонска клима, ауто старт стоп  и уште некои други ситници. Ниту еден од конкурентите не го нуди сето ова во основна опрема, а мене ќе ми прават доста разлика. Друго, Киа нуди 7 годишна гаранција од кои 5 години се интернационална bumper to bumper гаранција што е доста примамливо. Во секоја од соседните држави имаат овластени сервиси и од она што го слушнав од разни луѓе не се заебаваат со поправки туку менуваат за нов дел.

За Renegate, не го возев лично, ама искрен да бидам не ми остави убав впечаток. Внатре ми е некако многу див, повеќе пластика од што очекував, ме потсеќа на Нисан Џук. Во тој во кој влегов имаше кожни додатоци кои беа убави на допир. Али на Jeep пакетите со опрема им се што да ти кажам, како да не сакаат да продадат повеќе од 10 возила годишно.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22382
« Одговори #7897 на: 12 Октомври 2018, 13:52:56 pm »
Во ID Computers има нов XBOX Оne за 12-13.000.
У чему је штос?

Нели е околу 22-23.000?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7898 на: 12 Октомври 2018, 13:56:44 pm »
У чему је штос?

Нели е околу 22-23.000?

Ес или Икс?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #7899 на: 12 Октомври 2018, 14:11:10 pm »

Фиестата е околу 1000кг

Ги пробав скоро сите и Киата најмногу се исплати на вложено-добиено. Во основна опрема има блутут, камера, темпомат, лимитер на брзина, Android Ауто и Епл Кар поддршка, сензор за дожд, 7 инча дисплеј ма тач и во боја, автоматска двозонска клима, ауто старт стоп  и уште некои други ситници. Ниту еден од конкурентите не го нуди сето ова во основна опрема, а мене ќе ми прават доста разлика. Друго, Киа нуди 7 годишна гаранција од кои 5 години се интернационална bumper to bumper гаранција што е доста примамливо. Во секоја од соседните држави имаат овластени сервиси и од она што го слушнав од разни луѓе не се заебаваат со поправки туку менуваат за нов дел.

За Renegate, не го возев лично, ама искрен да бидам не ми остави убав впечаток. Внатре ми е некако многу див, повеќе пластика од што очекував, ме потсеќа на Нисан Џук. Во тој во кој влегов имаше кожни додатоци кои беа убави на допир. Али на Jeep пакетите со опрема им се што да ти кажам, како да не сакаат да продадат повеќе од 10 возила годишно.
Правеше ли споредба со директниот конкурент Тусон, со ист мотор, кој на изглед е доста примамлив?

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #7900 на: 12 Октомври 2018, 14:32:20 pm »

Фиестата е околу 1000кг

Правеше ли споредба со директниот конкурент Тусон, со ист мотор, кој на изглед е доста примамлив?

Не правев директна споредба, али внатре се 80% исти, ценовно и во опрема се доста различни. Од аспект на квалитет што знам, не можев да видам некоја драстична разлика.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
« Одговори #7901 на: 12 Октомври 2018, 17:28:01 pm »
@Bojan j

И мене ми се допаѓа Спортејџот и стваро нуди најмногу за парите, само ми е мн голем некако 4.5 метри :)
Иначе, да Ренегејтот е некако поробусен.

Не пиша околу цената 😁 акциска или дадоа уште нешто?

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #7902 на: 12 Октомври 2018, 19:11:00 pm »
16900 со гратис металик и патосници. Не ни знам искрено дали стварно патоснициве се доплаќаат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7903 на: 12 Октомври 2018, 19:26:15 pm »
Еден од најдобрите СУВови на пазарот. Со среќа да се вози, едвај чекам да стигне.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1938
« Одговори #7904 на: 12 Октомври 2018, 19:44:58 pm »
У чему је штос?

Нели е околу 22-23.000?

Во Телеком е иста цена со ФИФА, ама мислам дека неможеш да купуваш игри од сторот него само физички копии кои се изгор скапи .