Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2896224 пати)

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #6630 на: 02 Јануари 2018, 21:27:28 pm »

S500 Nextgen

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6090
« Одговори #6631 на: 02 Јануари 2018, 21:34:13 pm »
Честито нека е и повеќе шверцање во новата 2018 😀😊

Sent from my E5603 using Tapatalk

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6632 на: 02 Јануари 2018, 21:35:31 pm »
Фала фала ќе стигне у Мај месец по порачка е опремата.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #6633 на: 02 Јануари 2018, 21:36:59 pm »
Да је сканиа камион мерцедес би се звао. ;D

Честито друже. Комплет со приколица или само глава?.,
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6634 на: 02 Јануари 2018, 21:40:50 pm »
Тесла, Мерцедесот е ок за лангзам работа, мене ми треба за јако газење 99% од времето, башка и теренот си бара волво или сканија, само што волво си дадоа автогол со лошата еуро 6ка.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #6635 на: 02 Јануари 2018, 22:04:53 pm »
Тесла, Мерцедесот е ок за лангзам работа, мене ми треба за јако газење 99% од времето, башка и теренот си бара волво или сканија, само што волво си дадоа автогол со лошата еуро 6ка.

А61 е само ритче-долче од Карлсруе па се до Неттетал/Венло. Без 500кс и 3000Нм само ќе се клацкаш.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6636 на: 02 Јануари 2018, 22:09:27 pm »
Штудгард, преку а8, Улм, минхен, си треба јак алат за работа :)

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #6637 на: 02 Јануари 2018, 22:12:47 pm »
А43ка е лесна за возење ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5261
  • The Spartan General
« Одговори #6638 на: 02 Јануари 2018, 22:14:26 pm »
Штудгард, преку а8, Улм, минхен, си треба јак алат за работа :)

Таму минијатурното тракторче како го имам испукано од Минхен до Штутгарт. Сите саѓи му излегоа до Бош Паркингот/Аеродром Штутгарт... Во право си, таму не е ритче-долче. Таму е планина-долина-планина-долина и со товарен камион е смрт за возење. Особено ако треба да престигнеш некој побавен.  ;)

А43ка е лесна за возење ;)

Кој благ спуст околу десетина километри го има после Вупертал према Бохум со благи кривини. Таму тракторчето дури ми правеше и мерак.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #6639 на: 02 Јануари 2018, 22:33:21 pm »

Кога ќе си слободен пиши баш што е проблемот. Едино, читав имале проблем со електрониката па поплаки глупости.
Како и да е со здравје да го вртиш, само ќеш да носи.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
« Одговори #6640 на: 02 Јануари 2018, 23:13:04 pm »
Од една страна камионџииве ве жалам, налет.

Ама од друга страна, па светот го видовте и не ви виси некој над глава цел ден.

@МАРЈАН Уште не ми е јасен муабетот со Шкотска

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors

Присутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6642 на: 03 Јануари 2018, 07:40:35 am »
Од една страна камионџииве ве жалам, налет.

Ама од друга страна, па светот го видовте и не ви виси некој над глава цел ден.

@МАРЈАН Уште не ми е јасен муабетот со Шкотска

Работата е тешка многу, ама мене не ми е проблем, навикнат сум на 5-6 саати сон и 15работни саати секој ден. Тоа дека сме го виделе светот држи ама до некаде, најчесто ја гледаме таа страна што не е прикажана на филм и разгледници. Шефови има и тоа заебани, гледаат како да те заебат да најдат нешто да те казнат или да не ти платат ама отрпнат сум. Најдоброто за мене е што не седам на едно место, не се знае кај ќе ме раздени кај ќе ме стемни што ми се допаѓа. Пред да полнам да возам имав работено во канцеларија, за плата одлична, ако останев требаше да се мрднам од умот. Не е тоа за мене, си сакам јас камион.

Не знам што за Шкотска мислиш, немам прочитано никаде?

Тесла, за новите волва, еуро 6 смени 3 мотори, се споија и со рено, и имаат проблеми со електрониката. Има премногу електроника, во цел камион околу 60км кабел. И се некои главоболки јавува и троши многу ад блу, а и за нафта не е економичен. Старото еур 5 волво нема смрт, малку електроника и добра механика. Волвата еур 5 ги знам скоро детално, на кои километри што страда, знам голем дел од работите и да ги променам затоа што е едноставно направено.
Се мислев за мерцедес затоа што малку трошат 450ките, ама не оди, на нагорно ако волвото излегува со 80 овој со 60-55, што некогаш ми значи. Затоа и малку троши оти не оди. Едното од волвата пто ги имам од 480 у грција го направив 560 со нова турбина комплет, троши 1-2л фазла ама не знае нагорно ли е или рамно.

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6643 на: 03 Јануари 2018, 08:49:03 am »
Со среќа да се вози,се знае Мерцедес само V8 друго ништо,дека се побавни се,ама па по него ке заборавиш дека си чепнал нешто,а по овие стално има нешто за чепкање.Ман истотака се одлични и за газда и за шофер.

п.с Како работа како шо кажа не е како шо некој си замислува дека си шеташ ваму таму,колку само работи мораш да ги мислиш,кај ке спиеш,па дали има паркинг/нема паркинг,па дали е мирно место,па дали има арамии,па ке се расправаш со шефови и вработени по компании кои ич не му чуе за твоето работно време па ке те остај да окапиш од чекање за утовар/истовар...

Моментално кај шо возам се вози Германија-Англија и горе долу ги вртиме истите тури,така да знаеш во која фирма шо те чека ама пак знае нешто непредвидено да излези и плус имаме доста ноќни вожњи,шо за нешто е убаво нема гужви и сл.ама па уморва ноќната вожња и после проблем е шо дента кога ке паркираш нема да се наспиеш како човек туку ке дремниш 3-4 саати...итн...итн...Јас сум навикнат така да сега за сега тераме па за понатаму ке видиме.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3356