Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2301624 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #7335 на: 18 Мај 2018, 14:39:02 pm »
Јас го користам веќе подолго време џбл го и за парите е супер. Ама за тие пари, да не се лажеме. Басот е она што најмногу му фали но таквите со добар бар од џбл коштаат три пати повеќе, што сепак не е многу пари во бројка зошто правиме муабет за не повеќе од стотина евра. Сепак и ова малово врши работа во секој случај.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #7336 на: 18 Мај 2018, 14:41:13 pm »
Ја го добив на арѓета наградна игра, уместо ѓулиета. Си дрнда онака ок :) Боље ѓулиета да ми се паднеше...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #7337 на: 18 Мај 2018, 15:38:07 pm »
мене ми падна Ѓулиета, па си земав Сони  :P

разликата од џејбиелката е што ова има бас и тоа малку зачудувачки од каде го вади, стварно супер свири
водоотпорен е, држи батерија солидно има закачуљка што може и како постоље да се користи

јас го земав 3 иљадарки, а гледам сега го има на хепи цена така да ќе земам уште едно затоа што имаат можност да се врзат двете стерео

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #7338 на: 18 Мај 2018, 19:20:42 pm »
Абе имав едни вакви но нејмки звучничиња, на компензација на работа ми улетаа. Да се чудиш колку јак и добар звук даваа. По 800 ден. ги дадовме. Ама големки беа, едно 10cm дијаметар и околу 20cm висина. Бели, си земав едно за дома и батерија држеше и се ама ми го лапна брат ми. Добра ствар се звучничињава...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7339 на: 18 Мај 2018, 19:40:41 pm »
од портабл звучници, само џи-би-ел ги признавам за квалитетен звук. рамо до рамо се со сони и панасоник, ама мене ми е по драг, а неам појма зашто, поготово кога се знае дека сум фан на пионер озвучување...
конкретно, јас го имам ова:
https://www.jbl.com/flip/JBL+FLIP.html

а и брат ми, само бела боја... тестирано е дека со неговата полна батерија и со ПАЗАРСКИ соларен полнач со батерија (500 денари, зелен пазар), тера без престан, вклучително и мобилен приклучен на соларниот...
цена? е тро соленко е, околу 150 еура, ама си вреди за парите... звукот е перверзија, вади бас зачудително силен. навечер на пример, не смееш да помислиш да го пуштиш повеке од 25% ако си надвор, ке те гаѓа некој со компири или јајца. продорен и динамичен звук има, доста далеку се слуша... сепак збориме за JBL, не збориме за кинеска пазарска направија, а батеријата, свакка и част, толку време е звучничево, нема изгубено ич од долготрајноста...
ги купував и ја некои такви пазарски евтиноќи, нит звукот ми се свиѓа, нит батерија држи како што треба, а да не збориме дека ако го заборавиш на сонце подолго од 30 минути, најчесто прегорува или барем ке се исклучи некое интегрално коло... сватив дека боље е да опнеш еднаш паричка и да го купиш како што треба па да те тера... мојот го имам 3-та или 4-та година, братот 1 година пред мене го зема. и двете се во фул кондиција, и двете се користат постојано. кај мене и децава го малтретираат кога се шетаат надвор, значи скоро и да не е изгасено, скоро секој ден се користи... а лето кога доаѓа, вода+плажа+песок, не се гаси воопшто...

едит...

линкот погоре е од jbl flip,  првиот модел... тој го има братов. јас го имам jbl flip 2... малку по нов модел, има некои ситни разлики ама начелно тоа е тоа, и изглед и перформанси скоро исти.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #7340 на: 18 Мај 2018, 21:30:26 pm »
абе ти викам добар звук вади и држи батерија. ја го имав еден месец пошо само што се вселив немав шо да ставам за слушање со комјутер ми беше поврзано. ќе пуштам филм ќе заспијам и со саати работеше. е на сонце не сум го пробал. и ја мислев дека се тапа пошо обично се ама ова топ си беше. брат ми веќе 3 месеци го тамани, се на тоа е.

---------------------------------

него си земав сега:

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #7341 на: 19 Мај 2018, 03:21:26 am »
јас имам слично ама многу лошо регистрира допир, твоево како е?

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #7342 на: 19 Мај 2018, 07:07:51 am »
профи. ко ќе испразни дупи малце иначе топ, не мрда.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #7343 на: 19 Мај 2018, 13:00:16 pm »
Од каде го зема?

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #7344 на: 19 Мај 2018, 20:16:25 pm »
Setec...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7345 на: 20 Мај 2018, 17:26:28 pm »
профи. ко ќе испразни дупи малце иначе топ, не мрда.
купено од сетек... а цена ако не е проблем?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #7346 на: 20 Мај 2018, 18:06:51 pm »
1000ден. без проблем  ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #7347 на: 20 Мај 2018, 21:22:12 pm »

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #7348 на: 20 Мај 2018, 23:19:52 pm »
Некој искуство со Einhell ?

http://mega.com.mk/proizvodi/%proizvodi_categories%/udarna-bormashina-3/

Јас имам електрична дупчалка. убодна пила и брусалка од нив. Јас имам од малку поскапите модели од нив, кои пак се многу ефтини и се ок али за аматерска работа по дома. Незнам дали ги препорачувам, ваљда зависи од намената. Ја би идел на бош ентри левел, одколку на овие. Според мене боље со од Раидер, ама имаат финеси и детаљи што им фалат, како на пример прецизност.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #7349 на: 20 Мај 2018, 23:22:12 pm »
Јас имам Einhell само друг модел, 13-14000 ден ја земав пред 5-6 години и засега мака нема. Пред недела дена сменив четкици пошто беа отидени и тоа е. Здравјето сум и го зел. Се има отплатено досега.
Brains are awesome. I wish everybody had one.