Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2296400 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #6945 на: 18 Март 2018, 12:11:23 pm »
Ама за напред се Ахилчињата. :)

АааАА за супериорна контрола а? :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6946 на: 18 Март 2018, 12:12:56 pm »
Аиииии...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #6947 на: 18 Март 2018, 12:32:25 pm »

Ако се за напред Ахил, сигурно ќе му се поебе нешто кога ќе стави у пет(т)а :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1549
« Одговори #6948 на: 18 Март 2018, 13:51:00 pm »
Си купивме Kymco Agility 50 4T

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #6949 на: 18 Март 2018, 17:31:50 pm »
Го имам баш истиот модел, во истата боја како на сликата купен далечната 2007 година.
Зини да ти кажу.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6950 на: 18 Март 2018, 17:45:48 pm »
Не можам да сватам што луѓе сте вие на форумов бе? Кое понашање е тоа? Дас со здравје да си ги возиш Ахил, еве ти понуда и за Хектор, бар на грчка граница ќе си минеш раат.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
« Одговори #6951 на: 18 Март 2018, 18:07:11 pm »
Матадор се минимум три класи подобри од тие ахил. Мене па до сега најмногу ме разочарале мишелин, данлоп и континетал (сите три во летно издание и сите три на различни коли сум ги имал) па не правам будала од некого што ги преплатил овие три бренда само затоа што на кола од 50 коња која од автокоманда не видела подалеку не можело да се направи компромис со да кажеме поевтини а многу пати се случувало и подобри гуми како ханкок, вредештајн, фулда, униројал итн. Секоја чест за исклучоци на форумот што возат пилот спорт сигурно до Охрид ќе успејат да ја загрејат гумата на температура од да кажеме 7 степена. Ама кога ќе се загрее има да лепи ко луда. Уствари нека си прави секој кој што мисли дека е исправно, само влегувате во две крајности. Или се оди на најевтин можен бренд или на најскап можен бренд. Средина нема. И она македонското ако ја сум платил за нешто скапо, по дефалт се друго поевтино е крш тежок или ако сум купил нешто за безпари автоматски сум ги заебал тие што платиле многу поскапо за нешто што не е подобро.
Зини да ти кажу.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #6952 на: 19 Март 2018, 11:53:25 am »
Конечно и јас да имам автомобил од семоќниот бренд, со семоќен мотор!!! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #6953 на: 19 Март 2018, 11:58:30 am »
Голф 2 1.6д?

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6954 на: 19 Март 2018, 11:58:40 am »
So zdravje da go vozis. Sega konecno ke mozes da se parkiras na koj sakas trotoar/treva koga sakas i kako sakas :PP :DD Mn bezgrizni kilometri ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #6955 на: 19 Март 2018, 12:09:55 pm »
Голф 2 1.6д?
Golf 4 1.9 tdi 105ks

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #6956 на: 19 Март 2018, 12:12:58 pm »
Touran 2.0TDI '05та, контра сите што се против 2.0 :P

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241
« Одговори #6957 на: 19 Март 2018, 12:16:33 pm »
Честито,добро фамилијарно ауто.

Имам слушано дека првите 2.О ТДИ ПД(140) на вњ не биле нешто нај нај.Од 2008 па нагоре 2.0тди ЦР со 143коња биле подобри.Точно или шпекулација.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #6958 на: 19 Март 2018, 12:24:28 pm »
Матадор се минимум три класи подобри од тие ахил. Мене па до сега најмногу ме разочарале мишелин, данлоп и континетал (сите три во летно издание и сите три на различни коли сум ги имал) па не правам будала од некого што ги преплатил овие три бренда само затоа што на кола од 50 коња која од автокоманда не видела подалеку не можело да се направи компромис со да кажеме поевтини а многу пати се случувало и подобри гуми како ханкок, вредештајн, фулда, униројал итн. Секоја чест за исклучоци на форумот што возат пилот спорт сигурно до Охрид ќе успејат да ја загрејат гумата на температура од да кажеме 7 степена. Ама кога ќе се загрее има да лепи ко луда. Уствари нека си прави секој кој што мисли дека е исправно, само влегувате во две крајности. Или се оди на најевтин можен бренд или на најскап можен бренд. Средина нема. И она македонското ако ја сум платил за нешто скапо, по дефалт се друго поевтино е крш тежок или ако сум купил нешто за безпари автоматски сум ги заебал тие што платиле многу поскапо за нешто што не е подобро.

Се согласувам конкретно за Michelin. На неколку пати, на три различни коли, три различни модели на гума, трите модели катастрофа. Не знам дали се ориенталирале многу со тоа low resistance ама кочењето е катастрофа.

Моментално имам на BMW-to Michelin (така ја купив) и страшно страшно ме нервираат.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
« Одговори #6959 на: 19 Март 2018, 12:27:05 pm »
Честито,добро фамилијарно ауто.

Имам слушано дека првите 2.О ТДИ ПД(140) на вњ не биле нешто нај нај.Од 2008 па нагоре 2.0тди ЦР со 143коња биле подобри.Точно или шпекулација.
И јас имам слушнато еден тон муабети, а никој со конкретен пример, секогаш е како ќе ти се погоди. Човеков што ја зимам од него 2год ја има, 30.000км помина, да чукнам во дрво супер до сега, од сега се надевам дека ќе биде исто, па ќе видиме. :D