Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2109409 пати)

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #4350 на: 28 Јуни 2016, 01:18:02 am »
задоволен сум и јас од магнат, во пежото сите звучници ми се магнат со алпин радио и доста добро звучи, пред тоа беше пионир се комплет и беше тешка кинезарија и звучниците и радиото(купени од зец).

другар има повисока класа радио исто од пионир мислам некој си 10.000 го зеде тогаш.. звукот 0 во споредба со алпинот(во неговата кола го ставивме алпинот)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #4351 на: 28 Јуни 2016, 08:03:17 am »
http://www.ebay.com/itm/PM-Gray-Genuine-304-Steel-Car-Vehicle-Kid-Seat-Belt-Strap-Buckle-Safety-Extender-/151685481712?fits=Model%3APolo%7CSubmodel%3AGTI&hash=item235128c4f0:g:498AAOSwKrhVWfWI&vxp=mtr

Ем нема да ти титка, ем полесно се става каишот, ем кога сакаш можеш да си ставиш каиш. Зошто со оние од бензинска треба да го вадиш лажњакот, а ако го ставиш од позади седиште па ич нема да ставаш каиш.

Јас поштувам коли што не титкаат бар до 10-20кмч, зошто обично вадам каиш за паркирање секогаш - и ме нервира ако титка непотребно.

Прв пат гледам ваква идеја. Like.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17612
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4352 на: 28 Јуни 2016, 08:34:32 am »
Не би ризикувал појас да закачам на ова, особено ако е кинеско. :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8159
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4353 на: 28 Јуни 2016, 08:47:07 am »
Се сложувам со Мартин.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29806
    • CARclub.mk
« Одговори #4354 на: 28 Јуни 2016, 08:47:25 am »
Нити јас. Решение за непостоечки проблем. :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4355 на: 28 Јуни 2016, 10:02:23 am »
во ново лисиче, во перална дафковски, ги има овие за 150 денари.

да не се правам паметен и да глумам лудило, зашто вие не би го користеле, туку знаејки ке објаснам мое мислење:

на пикапот, за каиши стегање идеше со седиштата. кога ги сменив седиштата, “новите“ дојдоа само со сајлички без приклучоците. купив вакви две, и ги уцврстив на сајлите. пред да ги уцврстам, ги растурив за да видам дали ова ке биде само украс и за опција недај боже ама пред полиција, или и второто недај боже, т.е. во удес, ке брка работа како што треба... заклучокот мој е дека се доволно јаки, цврсти и дебелозидни металите во него, за да си ја завршат работата и за тоа второ недај боже.

братов исто така зема заради тоа глупаво титкање и ги користи активно.. за 150 денара не се ни размислувај, зимај... сигурен сум дека и во аутолидер у чаир, ги има веројатно за иста или слична цена. иако изгледаат евтинки онака (ова за оние со “скупите возила“ што не утраат било што у нив) сепак се доволно јаки и цврсти да се потпреш дека нема да те изневери во онаа нај лошата варијанта..

проблем има. тоа што тебе не ти е проблем, на друг му е проблем и си бара решење. значи има решење ЗА ПРОБЛЕМ кој постои и дефакто е тука. сега ако почнеме да се објашњаваме со закони (дека треба да носи каиш цело време) тоа ке биде твојот одговор за непостоечки проблем, и од таа гледна точка прав си, ама и не си пак ке речам, зависи од човекот. јас каиш не користам. мене ми е проблем ако ми титка шалттаблата заради мочаниот каиш. на волот имаш и светлосна сигнализација за каипшите. над глава ама во видно поле, многу брзо и силно трепкаат сијалички црвени за возачот и совозачот.. под шалтабла го најдов електронското реле задолжено за тоа, го отштекав и тоа е тоа... ;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29806
    • CARclub.mk
« Одговори #4356 на: 28 Јуни 2016, 10:20:41 am »
Да сме живи и здрави, секој со своето размислување и став.

Во случај на сообраќајка, јас би преферирал да имам каиш ставено и да не се растресам низ кола, отколку да немам.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5077
  • The Spartan General
« Одговори #4357 на: 28 Јуни 2016, 10:26:30 am »
Јас па не знам зошто носење неносење каиш сеуште се дискутира во Македонија (не се дискутира само тука). И зошто е тоа проблем. Или се измислуваат мал милион начини како да се заобиколи.

Ако гледаме од лична перспектива, јас и за препаркирање ставам каиш. Затоа што, ако не ставам, осеќам како нешто ми фали и не ми е таман. И се концентрирам на тоа што ми фали, а не на паркирањето.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8790
  • Пичлеме
« Одговори #4358 на: 28 Јуни 2016, 10:43:28 am »
Мене навика ми е, седнувам в кола, ставам кајш, палам кола, пуштам светла. Навика.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17612
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4359 на: 28 Јуни 2016, 11:17:20 am »
во ново лисиче, во перална дафковски, ги има овие за 150 денари.

да не се правам паметен и да глумам лудило, зашто вие не би го користеле, туку знаејки ке објаснам мое мислење:

на пикапот, за каиши стегање идеше со седиштата. кога ги сменив седиштата, “новите“ дојдоа само со сајлички без приклучоците. купив вакви две, и ги уцврстив на сајлите. пред да ги уцврстам, ги растурив за да видам дали ова ке биде само украс и за опција недај боже ама пред полиција, или и второто недај боже, т.е. во удес, ке брка работа како што треба... заклучокот мој е дека се доволно јаки, цврсти и дебелозидни металите во него, за да си ја завршат работата и за тоа второ недај боже.

братов исто така зема заради тоа глупаво титкање и ги користи активно.. за 150 денара не се ни размислувај, зимај... сигурен сум дека и во аутолидер у чаир, ги има веројатно за иста или слична цена. иако изгледаат евтинки онака (ова за оние со “скупите возила“ што не утраат било што у нив) сепак се доволно јаки и цврсти да се потпреш дека нема да те изневери во онаа нај лошата варијанта..

проблем има. тоа што тебе не ти е проблем, на друг му е проблем и си бара решење. значи има решење ЗА ПРОБЛЕМ кој постои и дефакто е тука. сега ако почнеме да се објашњаваме со закони (дека треба да носи каиш цело време) тоа ке биде твојот одговор за непостоечки проблем, и од таа гледна точка прав си, ама и не си пак ке речам, зависи од човекот. јас каиш не користам. мене ми е проблем ако ми титка шалттаблата заради мочаниот каиш. на волот имаш и светлосна сигнализација за каипшите. над глава ама во видно поле, многу брзо и силно трепкаат сијалички црвени за возачот и совозачот.. под шалтабла го најдов електронското реле задолжено за тоа, го отштекав и тоа е тоа... ;)

Да се разбереме нешто, кое забележувам дека е постоечки, неискоренет тренд кај тебе:

- тоа што ТИ си истражувал и си расклопувал ствари не значи дека тоа е универзална вистина или универзален доказ. Бидејќи веројатно си образован човек, знаеш со какви гравитациони сили се соочуваат контактните точки на појасот, а додаток од 150 денари СИГУРЕН сум дека нема да ги издржи тие сили.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5577
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #4360 на: 28 Јуни 2016, 11:20:11 am »
Мене навика ми е, седнувам в кола, ставам кајш, палам кола, пуштам светла. Навика.
+1 - svetla :D
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4361 на: 28 Јуни 2016, 11:39:49 am »
Ја се одвикнав од светла.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8790
  • Пичлеме
« Одговори #4362 на: 28 Јуни 2016, 11:42:29 am »
А ноќе? Или ориентација според ехо ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55054
  • Махер
« Одговори #4363 на: 28 Јуни 2016, 11:46:42 am »
Исто и јас. Седнувам и тргам и ставам каиш.

Застанувам и вадам каиш. И се паркирам.

Отсутен deemeetar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 53
« Одговори #4364 на: 28 Јуни 2016, 11:49:41 am »
Исто и јас. Седнувам и тргам и ставам каиш.

Застанувам и вадам каиш. И се паркирам.

Ако не сакаш да ти титка кога паркираш, побарај на нет обично има начини да се исклучи биперот. Кај мене во фокусот беше да го ставам извадам 9 пати на брзина во 30 секунди. Истото е и за да го уклучам подоцна.
Hyundai Elantra 2017 1.6 gls