Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2102724 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20144
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #3225 на: 04 Ноември 2015, 18:07:25 pm »
20к процесор, сеа за 3к проблеми ќе правиме. :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3226 на: 04 Ноември 2015, 18:41:54 pm »
Како отвара фејсбук со тој кулер па па па ....

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #3227 на: 05 Ноември 2015, 01:42:51 am »
а тек форумов... љетив... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17606
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3228 на: 05 Ноември 2015, 20:48:03 pm »
Си го купив ова од зорт:

Asus RT-N12+ Wireless router - 300Mbps

Се надевам не сум се заебал. На Фаланга Linksys-от конечно скина конци, ма да може да е во прашање софтвер. Не можев да висам на телефон со татко ми по 2 пати на ден и да му објаснувам дека рутерите имаат век на траење, па ги прежалив парите и сеа нема да имам мака. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #3229 на: 05 Ноември 2015, 21:10:28 pm »
Си го купив ова од зорт:

Asus RT-N12+ Wireless router - 300Mbps

Се надевам не сум се заебал. На Фаланга Linksys-от конечно скина конци, ма да може да е во прашање софтвер. Не можев да висам на телефон со татко ми по 2 пати на ден и да му објаснувам дека рутерите имаат век на траење, па ги прежалив парите и сеа нема да имам мака. :)
24/7 на микрофонот. Епа толку е.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2188
« Одговори #3230 на: 05 Ноември 2015, 22:26:00 pm »
Ајде, ќе се обидам да најдам. Имаш предлог каде би барал? На ИТ форумот не сум забележал дека некој се фали оти го има...

Јас го имам бе Милентие, нешто не ти чини срчот :) Кулерот е прекрасен и претивок, ја не оверклокујем, али уживам во тишината. Еве ти дека се наоѓа за 3000 па дури и за 2500 што е грабеж такозвана пљачка!
Ти ако го продаваш си ја сакам назад.Сеа да те надупам за водено ладење ако сакаш, еве пример моето да оди кај тебе со еден nf p12 се разбира а твоето назад кај мене.come to daddy :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3231 на: 05 Ноември 2015, 22:32:25 pm »
Јас процесор купувам од 2000 они кулери од 3000 .....
Процесорот и кулерот јас ги гледам како единка. На К процесор не се штеди на кулер.

Пази, сток кулерот со бакарна основа на неклокнат 4690К не може да го лади. Имам idle температури од 32-35 степени со Arctic MX-2 термална паста. Кога ќе пуштам Prime95, после некои 30 секунди се качува на 85 степени и тогаш го гаснам.

Па да ти се серам у Интел, ти продаваат кулер со кој прегрева процесорот. Инаку порачав ваков:

Ќе стигне утре, ќе го излапирам и него и процесорот  http://www.silentpcreview.com/Our_Lapped_CPU_Heatsink_Test_Platform

Е после тоа, ќе спие на 4,5GHz при максимум 70 степени.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #3232 на: 05 Ноември 2015, 22:38:24 pm »
Ама, ама...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #3233 на: 05 Ноември 2015, 23:04:09 pm »
Знаев дека глупости ќе купиш...
Прво тој кулер не се монтира на LGA1150, читни спецификации: https://www.asus.com/Thermal-Solution/Silent_Knight_AL/specifications/
Второ, никакви перформанси има! Со такво лошо решение за дисипација на топлината и 92mm вентилаторче можеш да сонуваш 4.5GHz...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3234 на: 05 Ноември 2015, 23:29:19 pm »
Не знаеш Гојдеце, не знаеш, само претпоставуваш.
Не го купувам кулерот туку ќе го земам да го пробам, и така стои со години неискористен. Ако врши работа ќе си остане во компјутер, ако не тогаш ќе земам Coolermaster Gemini S

Понатаму, скоро секој LGA775 со малку преправки се упасирува на LGA1150 без никаков проблем. Нема да ми е прв пат успешно да го направам тоа.
Трето, гледав бенчмаркови, кулерот воопшто не е лош (а не е ни особено добар), само генерална забелешка имаат ревјуерите што базата е многу рапава, па затоа ќе го излапирам фино убаво.

На крај краева, ако не држи 4,5 со температури под 80 степени, ќе го ставам за украс па нека седи за успомен. Gemini S секако не ми бега и така tower кулерите никогаш не ми се допаѓале.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #3235 на: 05 Ноември 2015, 23:33:45 pm »
Мене ми треба кулер за LGA775, ако го продаваш за некоја нормална цена, пиши да се договориме...
И немој да земаш Gemin S, ако веќе не купуваш половна Ноктуа, купи си Hyper 412S/612S! За парите се многу подобар избор!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3236 на: 05 Ноември 2015, 23:35:31 pm »
Ако не го искористам ќе ти го дадам или ќе го вратам и така не ме кошта ни денар.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #3237 на: 05 Ноември 2015, 23:41:53 pm »
Дај ми го! Склапам една Lga775 кофнигурација за син ми, па ми треба помоќен кулер за да ми лади Yorkfield на 3.8GHz (3.16GHz stock клокнат на 3.8GHz).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3238 на: 05 Ноември 2015, 23:51:47 pm »
Епа ќе го пробам прво без mounting. Ако не го бива за оваа работа ќе ти го дадам пред да го расипам mounting-от.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
« Одговори #3239 на: 06 Ноември 2015, 00:00:44 am »
Ајде, ќе се обидам да најдам. Имаш предлог каде би барал? На ИТ форумот не сум забележал дека некој се фали оти го има...

Јас го имам бе Милентие, нешто не ти чини срчот :) Кулерот е прекрасен и претивок, ја не оверклокујем, али уживам во тишината. Еве ти дека се наоѓа за 3000 па дури и за 2500 што е грабеж такозвана пљачка!
Ти ако го продаваш си ја сакам назад.Сеа да те надупам за водено ладење ако сакаш, еве пример моето да оди кај тебе со еден nf p12 се разбира а твоето назад кај мене.come to daddy :)

Зашто по ѓаволите би го продавал? Совршенство е кулерот, грд е али совршен :) ке мора да си најдеш од друго место