И јас сакав да прошетам до Технома да се види што има пазаров малце од малце.
само што се вратив од таму... значи, потврдувам, дека оваа година е послаб од лансиот.. ланскиот послаб од преланскиот.. и така уназад веќе со години... ги видов и од плимонт, кои нагласија и потврдија дека овој саем на технома им е поседно излагање, више нема да излагаат ни они...
јас кренав раце од излагање на технома пред 3-4 години... јбг... премногу е скапо а фитбекот е слаб... моменталната цена е 70 евра +ддв, за квадрат... тоа му доаѓа бајаги.. иако цените с еподоле како од пред 10-тина години што беше, сепак, нема есап... есап за излагање на саем имаат оние кои имаат намера да си го одржуваат брендот.. за пробивање на нов бренд, технома не е баш добар избор...
сакав да купувам и да земам понуда за машини некои за бушење, но звањето “саемски попуст“ некако го подзаборавиле т.е. измениле... изгледа и јас ке правам така... држи си стандард цена, 10-15 дена пред попустот, крени ги цените за 50%, на денот на попустите, спушти си ги на претходната цена и пукај со ОГРОМНИ БУКВИ дека имаш ПОПУСТ ОД 50% (односно 33% би било нај правилно кажано, ама ни тоа не го наат некои трговци)...
се у свему, на празно изгубено време, и платена карта од 90 денари по чоек... (и тоа е премногу)...