Автор Тема: Што си купивте / сакате да си купите  (Прочитано 2304120 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Одг: Што си купивте / сакате да си купите
« Одговори #12390 на: 01 Ноември 2022, 22:28:55 pm »
Би сакал некогаш да имам толку пари што ке можам да си го дозволам ова и да патувам каде што ке ми текне. :)

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #12391 на: 02 Ноември 2022, 02:32:33 am »
Би сакал некогаш да имам толку пари што ке можам да си го дозволам ова и да патувам каде што ке ми текне. :)

За патување каде сакаш ова ќе ти треба, со комбе до кај што оди асфалт се патува.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #12393 на: 02 Ноември 2022, 08:21:35 am »
Одличен, ама малку скап со моменталната понуда. Многу е нов, затоа.
Јас имав доста поволен попуст, па и тоа пресуди.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #12394 на: 02 Ноември 2022, 10:39:06 am »
За патување каде сакаш ова ќе ти треба, со комбе до кај што оди асфалт се патува.

Да, го знам и Германецов.. Одличен е камионот. Инаку има и комбиња што одат секаде... :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #12395 на: 02 Ноември 2022, 13:01:08 pm »
Летоска во камп дојде другар од Германија со адаптиран Ford Transit. Си имаат Германците култура и традиција за вакви работи.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #12396 на: 02 Ноември 2022, 14:24:33 pm »

Имам другарче си направи вакво нешто слично, ако имаш инстаграм можеш да го побараш, familyvanmacedonia, едно време го ренташе, направи си го меракот некој викенд :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #12397 на: 02 Ноември 2022, 15:01:06 pm »
Ќе си го купиш најголемиот Крафтер товарен, ќе го направиш како што сакаш и ќе отидеш на машински да ти направат хомологација за кампер и ќе те кошта најмалку дупло ппефтино од тоа да си купиш фабрички кампер. :D

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
« Одговори #12398 на: 02 Ноември 2022, 15:47:51 pm »
Ќе си го купиш најголемиот Крафтер товарен, ќе го направиш како што сакаш и ќе отидеш на машински да ти направат хомологација за кампер и ќе те кошта најмалку дупло ппефтино од тоа да си купиш фабрички кампер. :D

Finansiski skroz isplatlivo osven ako ne zavrshish na nervno dodeka go napravish :) pa mesto da se vozish ostatokot go pominesh po institucii. :)

Sekogash koga ima instant reshenie koe moze da si go dozvolish podobro e da go kupish gotovo

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
« Одговори #12399 на: 02 Ноември 2022, 17:14:14 pm »

Finansiski skroz isplatlivo osven ako ne zavrshish na nervno dodeka go napravish :) pa mesto da se vozish ostatokot go pominesh po institucii. :)

Sekogash koga ima instant reshenie koe moze da si go dozvolish podobro e da go kupish gotovo
Како на пример Шопска со ракија у Кафана, наместо дома краставица, патлиџан, кромид и сирење сам да сецкаш.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #12400 на: 02 Ноември 2022, 17:31:32 pm »
Како на пример Шопска со ракија у Кафана, наместо дома краставица, патлиџан, кромид и сирење сам да сецкаш.
Zaboravi deka doma treba i rakija da svaris ustvari prvo grozjeto da go oberes...

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6817
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #12401 на: 03 Ноември 2022, 07:01:01 am »
Вакво поарно, појќе простор ќе има.  :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3698
« Одговори #12402 на: 03 Ноември 2022, 08:59:07 am »

Зависи од човек до човек, ја само главам у некои проекти, не ми е интересно готово нешто да купам, шо знам.

Плус коЌе го наредам одозгоре со фотоволтаични панели, па па па...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #12403 на: 03 Ноември 2022, 09:04:51 am »
Цитат
Зависи од човек до човек, ја само главам у некои проекти, не ми е интересно готово нешто да купам, шо знам.

Ете одговор на прашањето :)

Некој не ќе може да заспие ако не го заврши проектот :)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #12404 на: 03 Ноември 2022, 10:22:45 am »
Јас би да се купи товарен Sprinter, да се има алат и да се средува по ќеиф по многу изгледани видеа и идеи. Тука според мои пресметки во најмала рака не би ме раскрстиле 10.000 европски.
Само кај нас има неколку проблеми... Нема мајстори што би можеле да изработат како што сакам, или ако ги најдеш ке те кошта дупло поскапо да отидеш до Германија, да го средиш и да се вратиш. Нема место за кампинг (пример со камионот од видеото погоре) за разлика од странција. Далеку од тоа дека немаме убави места и ние, ама сепак... Друга работа е што ние немаме култура никаква за овие работи, како што рече Зеро за Германците. Кај нас да паркираш и да се стокмиш за кампинг, многу е голема веројатноста дека ке се разбудиш без шатор, без гуми на колата/комбето и ред други работи...