Автор Тема: Градски Компакт до 8000 €  (Прочитано 37306 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Одг: Градски Компакт до 8000 €
« Одговори #90 на: 19 Септември 2011, 23:22:03 pm »
Некако ич не ми се свиѓа изборот.... Форд TDCi? Браво?
http://www.fairauto.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=490&customId=196

Ова е од синот на колега мој. Одлично Браво, чип, КН, добар издув.. вуфер... го смени за Алфа Мито 150кс

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #91 на: 19 Септември 2011, 23:22:56 pm »
добро бе има некој компакт во Македонијава да не е 1.4
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #92 на: 19 Септември 2011, 23:29:19 pm »
добро бе има некој компакт во Македонијава да не е 1.4
Ова е купено за матурант на времето. Сега матурантот може да вози појаки аута, па зема Мито 150кс

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #93 на: 19 Септември 2011, 23:41:42 pm »
Сум возел Авео барем еднаш, и далеку од тоа дека трескам глупости и/или тролам на темата... Колата е очајна.
Ova ne se prifaka za odgovor. Sto e ocajno?

Еве еден елоквентен и исцрпен одговор, само за твој атер... (ахем)... Се’ е очајно кај колата, освен багажниот простор кај седанот.

какви ли само биле возилата на Даеву/Шевролет, пред да се појави Крузот.
Еве ќе ти го дадам па вози и пробај.

Ако го возам како што сум возел кога сум тестирал коли, ти ќе останеш без него, а јас ќе бидам "six feet under".

Самото тоа што во првиот официјален press release на Шевролет за Круз, они наведоа дека новиот автомобил има 140% поголема торзиска цврстина и 90% (или така нешто) поквалитетни и поцврсти материјали употребени за шасијата, во однос на претходникот (Ланос), одма станува јасно (или барем би требало да стане) какви ли само биле возилата на Даеву/Шевролет, пред да се појави Крузот.

Lanos ne e prethodnik na Cruze.

Тачно, моја грешка, мислев на Lacetti. Се надевам дека Отецот, Синот и Светиот ЛП ќе ми го простат овој грев.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #94 на: 19 Септември 2011, 23:43:16 pm »

Ова е од синот на колега мој. Одлично Браво, чип, КН, добар издув.. вуфер... го смени за Алфа Мито 150кс

Само како пример ги наведов, тие коли не се ни разработени како што треба. Нема логика да се дава 8000 евра за ново ауто. Иначе Бравово изгледа перфектно.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #95 на: 19 Септември 2011, 23:48:35 pm »

Само како пример ги наведов, тие коли не се ни разработени како што треба. Нема логика да се дава 8000 евра за ново ауто. Иначе Бравово изгледа перфектно.
И е! Да кажеше колегава малку порано дека сака комбинации да праи, брат ми Нисан Ноте-от ќе го сменеше за Бравово..

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #96 на: 19 Септември 2011, 23:50:28 pm »

Апсолутно! Ќе си ги дадеш парите, а малтене ништо нема да добиеш... Дефинитивно подобро би било да побараш кола на старо, пошто можеш да начекаш нешто поголемо, со повеќе опрема, со подобар мотор, и плус да е убаво сочувано.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #97 на: 19 Септември 2011, 23:52:25 pm »
Еве еден елоквентен и исцрпен одговор, само за твој атер... (ахем)... Се’ е очајно кај колата, освен багажниот простор кај седанот.

Amortizacijata kakva e, potocno udobnosta?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Присутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #98 на: 20 Септември 2011, 00:15:32 am »

Колку што се сеќавам, седиштата беа тврди и неудобни, со недоволна странична потпора.

Авеото е кола која од старт е направена за да биде евтина, поради потребата од такви возила на авто-пазарот. И со Логанот е истата прича... Не ни може тие возила да понудат нешто повеќе, поради тоа што, нормално, таквото нешто ќе ја качи цената. Ама да се збори дека добиваш и квалитет, и безбедност, и практичност, и стил, и убав ентериер, и пар други квалитети, по цена од 8000 евра, е смешно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #99 на: 20 Септември 2011, 00:43:48 am »
Инспириран од постот на ZokiPet, 8000 € најпаметно е да се инвестират во 2-3 години стар Голф или нешто од неговата класа

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
7799€

Opel Astra 2008

7190 €

C4 2009

okolu 8 000 €

Сите се со основниот мотор.

Било која од овие е барем 9 класи над Авејо.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #100 на: 20 Септември 2011, 00:45:18 am »
Ајде Дени кажи гољфот е 9 класи над сите , знам дека ти е мерак .. ;D ;D ;D
Инаку еве што цело време зборев јас дека нова кола за евтини пари не чини .

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #101 на: 20 Септември 2011, 00:50:40 am »
Ајде Дени кажи гољфот е 9 класи над сите , знам дека ти е мерак .. ;D ;D ;D
Инаку еве што цело време зборев јас дека нова кола за евтини пари не чини .
Не е ТДи...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #102 на: 20 Септември 2011, 08:36:38 am »
Цитат
Колку што се сеќавам, седиштата беа тврди и неудобни, со недоволна странична потпора.
Авеото е кола која од старт е направена за да биде евтина, поради потребата од такви возила на авто-пазарот. И со Логанот е истата прича... Не ни може тие возила да понудат нешто повеќе, поради тоа што, нормално, таквото нешто ќе ја качи цената. Ама да се збори дека добиваш и квалитет, и безбедност, и практичност, и стил, и убав ентериер, и пар други квалитети, по цена од 8000 евра, е смешно.

Udobnosta na amortizacija te prasav, ride comfort?
Vtoro prasanje, bucnost vo kabinata na 1.4 motorot?
Treto, prostranost vo kabinata?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #103 на: 20 Септември 2011, 10:00:37 am »
A ја би земал за 8000 евра, хонда акорд стара 3-4-5 години...

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #104 на: 20 Септември 2011, 10:14:07 am »
A ја би земал за 8000 евра, хонда акорд стара 3-4-5 години...
А кај има таква ???