Автор Тема: Градски Компакт до 8000 €  (Прочитано 37264 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Одг: Градски Компакт до 8000 €
« Одговори #60 на: 19 Септември 2011, 18:35:48 pm »
Би ги дала тие 8.000 евра за учество и колата би си ја зела на кредит да се отплаќа, имаш екстра опремено Хјундаи И30 за 10.500 или некоја друга кола до 10.000 евра и тие 2.000 евра на 6 години (72 рати) да ги отплаќаш нема ни да ги осетиш по околу 25/30 евра месечно ќе ти дојде.
Доколку ти не си Лоба, мислам дека еден член на форумов кога ќе го прочита ова ќе си го смени потписот инстантно во Лансерка ;D

Хјундаито И30 го кажав само како пример, бидејќи за 10.500 има еден куп опрема во него.
Немора да е Хјундаи, еве на пример Форд Фиеста бензинецот 1.25 со средно ниво на опрема Тренд кошта околу 10.500.
Да имам 8.000 кеш за кола, никогаш не би зела на ново кола, бидејќи до 8.000 нема некој си избор а и квалитетот/безбедноста/перформансите и останато се благо кажано ужасни, нова кола се знае колку треба да кошта за да е асална (над 10.000 евра). 
Ако се лажеме така е за Фиестата, ако праиме озбилен муабет 1.4 Титаниум е 10.800. :)

Отсутен Lancerka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #61 на: 19 Септември 2011, 18:41:49 pm »
.
« Последно менување: 29 Март 2013, 04:31:10 am Lancerka »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #62 на: 19 Септември 2011, 19:03:26 pm »
Абе луѓе, не го бранам Даеву што сте запнале. Ако сум негирал дека е катастрофално возило тоа е затоа што сум возел скоро све од Даеву освен Каптива и немам таков впечаток. Ама не значи тоа дека ако негирам дека нечини дека викам дека е кој знае какво возило како што вика Зеро.
За мене корејски возила се корејски возила. Не се јапонски ама не се ни кинески. Тоа е се.
Најубавото од даеву не си го возел .. :)
Пред месец дена возев Епика. Сосем конкурентен на европските ривали во класата на прв поглед. Не знам Зеро дали има возено па нека каже.

Еве јас ќе кажам за Епика, ако може...
Пред извесно време, возевме два корејски Шевролети, Круз и Епика, накај Маврово, и околу езерото. Двата беа со моќен дизелаш, а Епиката беше во топ изведба, со кожи, глупости итн итн... Доволни се 3 кривини да пројдеш по тоа интересното патче околу езерото, во едната па во другата кола, за да видиш колку само напреднале корејците со Крузот... Епиката беше апсолутно очајна, во блага кривина, при 50 km/h, веќе почна да лизга нанадвор, немаше никакво држење на пат, воланот - огромен и максимално непрецизен, ѓоамити кормило... Титаник имал бољи хендлинг од нејзе, а душичка и тој како заврши... Крузот беше сосема друг филм... Стегнат, спремен, интересен за возење и во ниеден момент не попушти во кривините. Самото тоа што во првиот официјален press release на Шевролет за Круз, они наведоа дека новиот автомобил има 140% поголема торзиска цврстина и 90% (или така нешто) поквалитетни и поцврсти материјали употребени за шасијата, во однос на претходникот (Ланос), одма станува јасно (или барем би требало да стане) какви ли само биле возилата на Даеву/Шевролет, пред да се појави Крузот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #63 на: 19 Септември 2011, 19:48:24 pm »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #64 на: 19 Септември 2011, 21:29:52 pm »
Сум возел Авео барем еднаш, и далеку од тоа дека трескам глупости и/или тролам на темата... Колата е очајна.

Ova ne se prifaka za odgovor. Sto e ocajno?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #65 на: 19 Септември 2011, 21:36:11 pm »
какви ли само биле возилата на Даеву/Шевролет, пред да се појави Крузот.
Еве ќе ти го дадам па вози и пробај.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #66 на: 19 Септември 2011, 21:37:37 pm »
Самото тоа што во првиот официјален press release на Шевролет за Круз, они наведоа дека новиот автомобил има 140% поголема торзиска цврстина и 90% (или така нешто) поквалитетни и поцврсти материјали употребени за шасијата, во однос на претходникот (Ланос), одма станува јасно (или барем би требало да стане) какви ли само биле возилата на Даеву/Шевролет, пред да се појави Крузот.

Lanos ne e prethodnik na Cruze.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #67 на: 19 Септември 2011, 21:39:08 pm »
остави ме во Спаркот негов саат и пол и со нервен слом ќе излезам.
Мартин, прашај ги Рики, Џиџи и Нуме дали добија нервен слом или прашај какво им беше искуството со Баблс  ;)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #68 на: 19 Септември 2011, 21:43:53 pm »
Мартин, прашај ги Рики, Џиџи и Нуме дали добија нервен слом или прашај какво им беше искуството со Баблс  ;)
Мене многу ми се допадна Баблс твој , супер е со бандажите ;D ;D ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #69 на: 19 Септември 2011, 21:47:22 pm »
Мартин, прашај ги Рики, Џиџи и Нуме дали добија нервен слом или прашај какво им беше искуството со Баблс  ;)

Нека си кажат они, ја од Спаркот излагам со болки во половина и главоболки од нервози.

Отсутен TSI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
« Одговори #70 на: 19 Септември 2011, 21:47:53 pm »
Кој рече дека Авеото не било погодно за тјунирање. :)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #71 на: 19 Септември 2011, 21:48:46 pm »

Нека си кажат они, ја од Спаркот излагам со болки во половина и главоболки од нервози.
Мартин си се возел во мини морис од старите ??

Отсутен TSI

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
« Одговори #72 на: 19 Септември 2011, 21:50:17 pm »
И од позади да се види убаво секој детаљ.

Присутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1914
« Одговори #73 на: 19 Септември 2011, 21:57:35 pm »
Што е бе ова обид Авео да личи на Бентли?
Хахаха, погадно здравје.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #74 на: 19 Септември 2011, 21:58:35 pm »
Што е бе ова обид Авео да личи на Бентли?
Хахаха, погадно здравје.
+1
Погадно амин !!