Автор Тема: Предлог за половно возило околу 5500 ЕУР.  (Прочитано 4762 пати)

Отсутен Vixa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 82
Предлог за половно возило околу 5500 ЕУР.
« на: 03 Октомври 2014, 16:23:21 pm »
Здраво дечки , ја отварам темава со цел да ми помогнете да одберам половен автомобил . Значи автомобилот да биде од 2005 нагоре по можност да биде економичен 6-8 литри - нафта/бензин(плин) лесен за одржување и да нема поминато премногу. Седан или хеџбек не ми е толку битно но мора да има 4/5 врати бидејќи ќе биде семеен автомобил.Од тоа што можам да видам по нашите огласи највеќе око ми фаќаат овие модели.

Golf 5 1.9TDI , Skoda Octavia 1.9tdi, Kia Ceed 1.4 , Hyundai i30 1.4 , Audi A4 1.9TDI

Истотака налетав на Chevrolet Cruze но ми викаат дека е голем потрошувач и скап за одржување

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1354466

Се надевам дека ќе најдеме нешто соодветно :)

Фала однапред.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Предлог за половно возило околу 5500 ЕУР.
« Одговори #1 на: 03 Октомври 2014, 16:28:34 pm »
Круз скап за одржување? Ако е Опел скап, ондак и Крузот е скап.
Ја би ти препорачал да си гледаш Меган некој, посочуван.
Мал потрошувач, удобоен, стабилен, итн итн...
Тука можеш да разгледаш и некое Пежо, 307-308, евентуално Астра.

Сите тие што ти ги наброја, па искрено не верувам дека ке најдеш за до 5000 нешто саглам од нив, или пак ке биде приближно.
Евентуално Киа Сид. Сидот како кола не е лоша, но кога се возиш во неа, барем за мене, тој модел ти што го гледаш, имам чувство како да се возам во кочија. Амортизација и удобност еднаква на 0.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #2 на: 03 Октомври 2014, 16:28:57 pm »
Веднаш ќе ти ја понудам на Гојдо Mazda-та.

http://forum.carclub.mk/index.php/topic,13140.0.html

Има некои ситни козметички оштетувања, но не е ништо страшно а добиваш проверена кола што е редовно одржувана и максимално пазена, со професионално вграден и наштелуван плински уред.

Пали-вози.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3 на: 03 Октомври 2014, 23:19:23 pm »
Крузот е од прва генерација со 1.6 кој слушам дека малку поќе лапа за разлика од новиот 1.6.
Плин и нема да му ја мислиш, ако го земаш. Солидни се со мн. опрема, и максимална безбедност!

Би го избегнал бидејќи веќе шевролет не постои, не се произведува освен во америка.

Киа Сид е подобриот избор 1.4 е економичен мотор, максимална безбедност 6 ербега, мн. опрема, комфорно возило.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #4 на: 03 Октомври 2014, 23:51:11 pm »
Шевролет постои. Едноставно се повлече од европскиот пазар. Возилата се произведуваат и не гледам зошто повлекувањето на Шевролет од Европа би било причина да не се купи Круз во Македонија. Делови има, поддршка има. Возилата се на GM. Дали се Опел, дали се Шевролет, исто му доаѓа.

И Голф 4 веќе не се произведува, па испокупивме скоро колку Косово.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #5 на: 04 Октомври 2014, 00:17:34 am »
Утре ако под гаранција ми се зезне нешто возилото, а од сервис наместо во гаранциски рок да го средат ќе ти кажат треба да се плати, на кого да му пишам меил да се пожалам дека си играат играчки со мене, нема на кого.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #6 на: 04 Октомври 2014, 00:25:33 am »
Ако е возилото под гаранција, не може да се случи тоа. Гаранцијата е одговорност на дилерот кој ти го продал возилото, ако е овластен, секако. Доколку не ја испочитуваат гаранцијата можеш да се обратиш до регионалниот застапник на GM.

Отсутен AlenSK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Honda - The Power of Dreams.
« Одговори #7 на: 04 Октомври 2014, 09:02:55 am »
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,15580.0.html
Еве ти супер кола, конфортна, убава и малце што троши.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44366
  • Il Moderatore
« Одговори #8 на: 04 Октомври 2014, 09:04:20 am »
Ако е возилото под гаранција, не може да се случи тоа. Гаранцијата е одговорност на дилерот кој ти го продал возилото, ако е овластен, секако. Доколку не ја испочитуваат гаранцијата можеш да се обратиш до регионалниот застапник на GM.

И пазарен инспекторат истовремено.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #9 на: 04 Октомври 2014, 09:23:57 am »
И не мора да е овластен дилерот.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #10 на: 04 Октомври 2014, 09:52:09 am »
Тука е малку педерски во Македонија, многу од локалните дилери ги испраќаат колите на сервис кај централниот импортер и во купопродажниот договор се оградуваат од гаранцијата.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #11 на: 04 Октомври 2014, 11:37:47 am »
Тука е малку педерски во Македонија, многу од локалните дилери ги испраќаат колите на сервис кај централниот импортер и во купопродажниот договор се оградуваат од гаранцијата.

Специфична е индустријата, но реално продавачот ти ја „обезбедува“ гаранцијата, а производителот всушност го прави договорот со дистрибутерот како ќе се обезбедува.

На пример BEKO му вели на НЕПТУН еве ти 7% од маржата однапред за кои се обврзуваш дека ќе ги спорведеш гарантните услови кои јас сум му ги ветил на потрошувачот(поради тоа Видео Дата мама е*е). Ако добро се сеќавам кај Опел беше - ветува за гаранцијата на возилото и му исплаќа на оној овластен сервис кој ќе изврши поправка во гарантниот рок. На овој начин сервисот не се обидува да те изигра.

Сеедно, законот за потрошувачи важи и во едниот и во другиот случај.

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 335
« Одговори #12 на: 04 Октомври 2014, 19:04:41 pm »
Здраво дечки , ја отварам темава со цел да ми помогнете да одберам половен автомобил . Значи автомобилот да биде од 2005 нагоре по можност да биде економичен 6-8 литри - нафта/бензин(плин) лесен за одржување и да нема поминато премногу. Седан или хеџбек не ми е толку битно но мора да има 4/5 врати бидејќи ќе биде семеен автомобил.Од тоа што можам да видам по нашите огласи највеќе око ми фаќаат овие модели.

Golf 5 1.9TDI , Skoda Octavia 1.9tdi, Kia Ceed 1.4 , Hyundai i30 1.4 , Audi A4 1.9TDI

Истотака налетав на Chevrolet Cruze но ми викаат дека е голем потрошувач и скап за одржување

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1354466

Се надевам дека ќе најдеме нешто соодветно :)

Фала однапред.

СИте возила што ти се набројани од VW групацијата ти се со варијабилен замаец читај 700еур, инјектори и турбо.
Ако тоа не е скапо за одржување, атносферски бензинец па макар и на плин  е едно 10 пати поефтин за одржување.
Искреен совет ако сакаш поефтино одржување , оди со бензин кола, плус релативно помалку имаат поминато сите половни бензинци за разлика од дизелите.
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен Vixa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 82
Одг:
« Одговори #13 на: 04 Октомври 2014, 19:13:44 pm »
Искрено ја заборавив на гојдо маздата добро што Zero ме потсети мислам дека е коска освен малите каросериски оштетувања кои се надевам со 150-200 еур би се средиле. Деновиве имам некои други работи и не сум низ СК многу многу ама во првата прилика ќе се видиме со газдата :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #14 на: 04 Октомври 2014, 19:18:09 pm »
Крузот е од прва генерација со 1.6 кој слушам дека малку поќе лапа за разлика од новиот 1.6.
Плин и нема да му ја мислиш, ако го земаш. Солидни се со мн. опрема, и максимална безбедност!

Би го избегнал бидејќи веќе шевролет не постои, не се произведува освен во америка.

Киа Сид е подобриот избор 1.4 е економичен мотор, максимална безбедност 6 ербега, мн. опрема, комфорно возило.

Kaj сидот моторот е на ланче.