Автор Тема: Замена на масло во моторот (туторијал)  (Прочитано 182143 пати)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
Одг: Замена на масло во моторот (туторијал)
« Одговори #30 на: 13 Септември 2011, 00:27:30 am »
Шо да пишам.маслото не смее да се согорува, мора да го собира одредена фирма со лиценца, мора да биде складирано во специјални буриња, специјално означени.Не смее да биде мешано со глицерин, антифриз..Мора да имаш изработено елаборат за екологија.Сиве овие заебанции, ме чинеа околу 800 евра.А казните, доколку не е така, не сум искусил, ама викаат дека се огромни....

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #31 на: 13 Септември 2011, 00:34:23 am »
a be roki a ova kutijava od SFRJ 7.62mm .....  da ne svercas i bazuki  ;D ;D ;D ;D :D ;)
pozz ;)
« Последно менување: 13 Септември 2011, 00:46:27 am NUME »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057
« Одговори #32 на: 13 Септември 2011, 00:42:36 am »
Шо да пишам.маслото не смее да се согорува, мора да го собира одредена фирма со лиценца, мора да биде складирано во специјални буриња, специјално означени.Не смее да биде мешано со глицерин, антифриз..Мора да имаш изработено елаборат за екологија.Сиве овие заебанции, ме чинеа околу 800 евра.А казните, доколку не е така, не сум искусил, ама викаат дека се огромни....
Европски прописи нема заебанции

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #33 на: 13 Септември 2011, 09:26:03 am »
оди кажи му на некој маалски мајстор што го користи уљето за греење дека е штетно и дека испушта многу сулфур во атмосферата.
со уљето ги премачкуваат бандерите за заштита од влага кога ги укопуваат во земја.

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #35 на: 14 Септември 2011, 19:21:29 pm »
E prav doktori Sale nema sto...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #36 на: 17 Септември 2011, 22:32:07 pm »
Ја на друг начин го користам уљето од Алфата

Бидејќи мењам еднаш годишно, односно на некој 5 - 7 000 км, испуштеното уље не е со многу променета боја од новото.

Фино лепо го собирам у кантичка и иде во АX - от, се препородува со полусинтетичко или евентуално синтетичко. ;D ;D ;D

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #37 на: 17 Септември 2011, 23:02:57 pm »

Бидејќи мењам еднаш годишно, односно на некој 5 - 7 000 км, испуштеното уље не е со многу променета боја од новото.

Фино лепо го собирам у кантичка и иде во АX - от, се препородува со полусинтетичко или евентуално синтетичко. ;D ;D ;D

Откако ке пројдеш одредени km со тоа уље во AX-ot,кажими да го земам за во југото на чичкоми,30000km нема сменето :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
« Одговори #38 на: 18 Септември 2011, 07:50:03 am »

Откако ке пројдеш одредени km со тоа уље во AX-ot,кажими да го земам за во југото на чичкоми,30000km нема сменето :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #39 на: 18 Септември 2011, 11:20:30 am »

Радо би да помогнам, но проблем со AX-от e во тоа што он уљето го испушта во воздух ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #40 на: 18 Септември 2011, 23:01:31 pm »
Туториал ала СПОРТЕКС!

1. Прво на бордот констатираш дека малсото е стасано за замена според соодветно поминатата километража!

2. Се качиваш во кола ставаш некоа банка у џеп и тераш на кај Скопје.

3. На влез во Скопје гледаш табла на која што пишува Мак Ауто Стар.

4. Стасуваш на самото место на настанот ја оставаш колата и одиш гпре да си пиеш кафенце.

5. Заедно со клучот од колата ти дваат и фактурче па одиш на благајна да се олесниш.

6. Насмеан си се враќаш дома со поменето масло!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10975
  • 430i
« Одговори #41 на: 18 Септември 2011, 23:03:51 pm »
;D
Плус минус некој грам, чисто за пак да ја поновиш процедура од тачка 1. до 6. ;D

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #42 на: 18 Септември 2011, 23:31:49 pm »
Само тачка 5 ја прескокаш тогаш  ;D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #43 на: 19 Септември 2011, 11:09:24 am »
Туториал ала СПОРТЕКС!

1. Прво на бордот констатираш дека малсото е стасано за замена според соодветно поминатата километража!

2. Се качиваш во кола ставаш некоа банка у џеп и тераш на кај Скопје.

3. На влез во Скопје гледаш табла на која што пишува Мак Ауто Стар.

4. Стасуваш на самото место на настанот ја оставаш колата и одиш гпре да си пиеш кафенце.

5. Заедно со клучот од колата ти дваат и фактурче па одиш на благајна да се олесниш.

6. Насмеан си се враќаш дома со поменето масло!

+1

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6884
  • French diamond
« Одговори #44 на: 26 Октомври 2011, 20:27:21 pm »
да не му текнува на некој, некоја страна кај што пиши спецификации за колите, како на пример колку литри масло собира моторот, и слични работи?? имаше некој постирано линк порано, ама неможам да го најдам никако... ???