Автор Тема: Тестови и Споредби  (Прочитано 463428 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
Одг: Тестови и Споредби
« Одговори #90 на: 28 Март 2012, 19:50:47 pm »
Без никаква дискусија, Рено го прави најдобриот хот хеч во моментов.
Скроз го заборави Голфот Р или нешто утињам?

Кога станува збор за чисто спортско возење, забрзување итн, Рено го прави најдобриот хеч во моментов. Видеото погоре многу добро го покажува тоа. Е сега, субјективно дизајнот на Меганот не ми се допаѓа, особено од напред, и мислам дека ентериерот е неспоредлив.

Од друга страна, Golf GTI е најдобриот all-round хеч, и скоро сите магазини го истакнуваат како најдобар, пошто ги задоволува сите потреби кои еден човек или семејство би можеле да ги имаат. А токму тоа е поентата на hot hatchback. Не е нити да забрзува најбрзо од сите, нити да има највисока максимална брзина, нити да има најдобро време на Nurburgring (ја се слагам максимално со James May дека Nurburgring ги расипува „секојдневните“ возила) туку да биде најдобра комбинација од сите овие работи, но и секојдневна корисност, комфор и практичност.

Тука, Голфот е најдобар.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
« Одговори #91 на: 28 Март 2012, 19:52:35 pm »
значи ти попрво би возел Рено него Ауди рс4/рс6?

Мило ми е што ја сфати поентата на листава со времиња -.-

На вас што не ви е јасно, ова покажува колку е супериорен Меганот во класата Hot Hatchback.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #92 на: 28 Март 2012, 19:55:18 pm »
Само што не возиме по нирбургринг. :)

Далеку дека Меганот нечини, ама Гти е најмалку исто. А веќе Р... Ол араунд е веќе далеку-далеку подобар и од двете. Иако јас би почекал на RD варијантата со дизел мотор кога случајно би одел на Голф Р.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #93 на: 28 Март 2012, 20:00:17 pm »
не те сфаќам ич...... сакам да ти го кажам истото како Зеро...... времињата на стаза неможат да ме натераат да купам рено а да не купам Ауди

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #94 на: 28 Март 2012, 20:13:07 pm »
@Deni   Да така e, само што меганот е 55 коња појак од Голф GTI, а иста цена. Golf R е далеку поскап од овие. Еве ги и цените:

Renault Megane RS    25990 евра
Seat Leon Cupra R     29900 евра
VW GOLF GTI             25,337 евра
Focus ST                   27700 евра
Ford Focus RS           34900 евра

@ mmm121   ај купи Audi RS6 за 26к евра ;)

Јас поентата на Hot Hatch ја сфаќам како најбрз и најзабавен автомобил за помалку пари и практичност на обичен hatchback. Нема сомнеж дека голфот е најдобар фамилијарен компакт, ама во оваа
категорија Меганот го држи првото место.

Edit: додадена и цената на Focus ST

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #95 на: 28 Март 2012, 20:16:59 pm »
Focus ST treba da se stavi,ne RS.   Fic smeni bas posto ne mi se bara inf sega :D
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #96 на: 28 Март 2012, 20:30:20 pm »
Абе јас само искоментирав на „најдобар“ хот-хеч. Ок како и да милуваш Фиц. Те разбирам. Ама не би одел на РСот јас лично. Посебно не во денешно време. :) Ми нема логика да дадам толку пари за Рено (а да не е Лагуна)

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
« Одговори #97 на: 28 Март 2012, 20:57:39 pm »
Абе јас само искоментирав на „најдобар“ хот-хеч. Ок како и да милуваш Фиц. Те разбирам. Ама не би одел на РСот јас лично. Посебно не во денешно време. :) Ми нема логика да дадам толку пари за Рено (а да не е Лагуна)

Мене па ми нема логика да дадам толку пари за голф, али чудна работа е тоа логиката.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #98 на: 28 Март 2012, 21:01:52 pm »
Па тоа веќе и не е Голф, туку е тркачко возило со ретко кој дел му е ист како кај Голф.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #99 на: 28 Март 2012, 21:13:31 pm »
E sega Falanga ne zatna site so posledniov komentar ;D

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #100 на: 28 Март 2012, 22:47:50 pm »
Ниеден Меган неможе да биде како Меган Рс како што ниеден Голф неможе да биде како Голф Гти.Овие возила се класа сама за себе само што го носат истотото име како обичните верзии.
Овие возила се за луѓе со пооодлабок џеб,кој имаат по дома уште некое возило за секојдневна употреба,а овие возила си ги имаат за кеиф,ги возат кога сакаат да уживаат,кога е убаво времето во недела,јас барем вака би го користел ова возило доколку го имам.

Овие возила треба да ги купуваат луѓе што не им е гајле колку троши,колку се трошоците за одржавање,колку ќе изгубат доколку се решат да ги продаваат ако воопшто можат да ги продадат.
Вакви возила само кај нас може да ги купат некои копуци кој ги дале последните пари за купување,кои немаат друго возило и користат вакво возило за секојдневно возило и кога ќе отидат на сервис се жалат дека скапо било одржувањето и притоа му се жалат на сервисерот дека многу троши и поставуваат прашања да не не е нешто во ред со возилото.
Покрај другото ги возат со ќелави гуми зошто немаат толку пари на кредитната картичка за нови гуми.

Трагично што секоја неписмена будала може да купи вакво возило за да се паркира пред кафичот каде што ќе пие кафе со последните 100ден.

Се надевам дека не навредив некој со мојов пост!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #101 на: 28 Март 2012, 22:57:33 pm »
Поентата на хот-хеч не е да замени Ферари или Ламбо. Туку да се вози како примарен превоз, секој ден. :)

Ова кај нас го гледаш, на пример во Хрватска секој втор голф е ГТИ, секој втор меган е РС... За нагоре па да не праам муабет. Баш секојдневни коли се тие, само за друг народ.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #102 на: 28 Март 2012, 23:02:33 pm »
Ova e najdobriot hot hatchback vo momentov.
Period.

Ne veruvam deka nekolku litri plus vo bagazen prostor go pravat GTI najdobar all around hatch, a cisto sumnjam deka ima poudobna voznja od Reno.

Ova e najdobriot hatchback vo momentov.
Period.

Hopefully not for long. ;D
« Последно менување: 28 Март 2012, 23:47:47 pm Stratro »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #103 на: 28 Март 2012, 23:30:25 pm »
@Stratro    на линкот што го постираше Cuore се гледа дека меганот има поголем багажник, само пристапот до него е помал.

Сега друга споредба. Кога ќе го изоставиме Megane RS, после него најпаметен избор мислам дека е еден од овие два воини со исто срце. Поточно, би го избрал Леонот поради пониската цена за 5000 евра од Голфот и поспортскиот изглед.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #104 на: 28 Март 2012, 23:36:05 pm »
^ ^ 5000 eur investirani vo Cuprata bi napravile drasticna razlika vo lap time na istata staza.
Taka bi razmisluval sekoj koj kupuva hot hatch, a ne samo hatch so (dobra) znacka.