констатирав дека дени е подвоена личност... во рок од само 20-тина минути се дешава ова:
Купи еден сет и омразата ќе помине, а тек откога ќе осетиш што значи да не препалнува штраф, може и ќе ги засакаш.
На куќиште ми се има заглавено торкс, не прашувајте од каде и како. Се извади со бушење низ главата.
па добро бе.. после таква дешавка, велиш да ги засака?
потврдувам дека торкс штрафовите (големи бројки) се подобри, и шансите да ти прелапа штрафот се драстично помали одколку класичен патент. по сигурен е и од имбус штраф, тоа повеке од очигледно е... но тоа важи само за поголеми броеви... како на пример глава од мотор, држачи на мотор, мењач-мотор на звоно врзување, па дури и тркало.. но оние ситните торксови, кај што нај често уствари се користат тие штрафови (како замена за имбусите) тие се уствари гомненици... не ми се случило крстаче штравче да не излезе... тоа не се случило, а торкс редовно ми се заебува.. среќа, на достапни места се, да ги стругнам со шлајфериче..
еве, прееска од пикапот ја вадев надворешната перка... пикапот е стар 20-тина години. држачот е железен, навојот кај што влага е железен (не е алуминиум, туку баш железо). перката е од надворешна страна така да тие штрафови се изложени на вода постојано... дожд, перење кола, влага од ладилник, испарување на влага кога ке паркираш итн итн... 2 штрафови беа 8-ца (со патент) 2 беа крстачи... излегоа со молење (насилнички да кажам) бидејки беа сериосно добро корозирани, ама не провртеа... да беа торксови, тешко дека ке излезеа...
едит...
заборавив да кажам, дека кога работам нешто на кола, секогаш кога можам ги мењам тие торксови со класични крстачи... вадиш торкс и тураш иста димензија обичен-крстач штрав... има во продавница.. еФтини са... 1-2 денри комад...