Автор Тема: Половна кола VS Нова кола?  (Прочитано 102404 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22220
Одг: Половна кола VS Нова кола?
« Одговори #15 на: 07 Септември 2011, 12:03:19 pm »
Zero...mislis nov Nissan nema da se kvari ili eftino ke kosta?
« Последно менување: 07 Септември 2011, 12:06:32 pm Stratro »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #16 на: 07 Септември 2011, 12:04:08 pm »
мое мислење и моја одлука е кола на старо,заради:
-да купиш кола на ново со фул опрема е премногу скапа (пример Рено Клио со топ опрема и со појак мотор би одело некаде околу 15К),а истото тоа Клио за 3-4 години,со не многу километри поминати ке го земиш за 8К.....
-патиштата ни се катастрофа
-дилерите на новите возила од секој аспект гледаат како да ти го закачат  ;D

Муабетот е ако имаш пари...ако немаш и точакот е скап.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29936
    • CARclub.mk
« Одговори #17 на: 07 Септември 2011, 12:05:06 pm »
@Stratro: Апсолутно не. Но барем 3-5 години ќе спијам мирно, без неочекувани шокови, трошоци и нервози, и со мирна глава ќе тргнам на пат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14520
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #18 на: 07 Септември 2011, 12:05:27 pm »
-да купиш кола на ново со фул опрема е премногу скапа (пример Рено Клио со топ опрема и со појак мотор би одело некаде околу 15К),а истото тоа Клио за 3-4 години,со не многу километри поминати ке го земиш за 8К.....

Спортекс,ако би имал пари ИЧ нема да му ја мислам,дали ново или старо возило....ама се нема
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #19 на: 07 Септември 2011, 12:06:55 pm »
@Stratro: Апсолутно не. Но барем 3-5 години ќе спијам мирно, без неочекувани шокови, трошоци и нервози, и со мирна глава ќе тргнам на пат.

Mozda nema da gi zalepis odma..ali so tek na vreme.. i na toj Nisan mu nema spas od popravki so razlika na toa sto ke popravas i vozis Nisan, a ne Mercedes CL ili BMW 850 V12.

Edinstveno na sto treba da si spremen e potrosuvackata na gorivo ..ali toa e sporedna stvar ako veke si car fan.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #20 на: 07 Септември 2011, 12:08:18 pm »

Спортекс,ако би имал пари ИЧ нема да му ја мислам,дали ново или старо возило....ама се нема

Ќе мислиш.....и верувај дека секогаш ќе избереш ново пред старо!
Старо признавам само како ние шо ги зиамаме службените...од лизинг одземено...старо од 6 месеци до година дена...и 17.000 пати проверено, пошто тој што ги продава е наш човек.
И покрај тоа пак мора да се носи на севрис на проверка, ако сакаш колку толку мирна глава и пак мора да се фрли од 1000 до 3000 евра, зависи нели од тоа што кола е.

Старо си е старо...ново си е ново.

Кога го прашале Хенри Форд која е најубава кола.....што рекол....?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29936
    • CARclub.mk
« Одговори #21 на: 07 Септември 2011, 12:11:56 pm »

Mozda nema da gi zalepis odma..ali so tek na vreme.. i na toj Nisan mu nema spas od popravki so razlika na toa sto ke popravas i vozis Nisan, a ne Mercedes CL ili BMW 850 V12.

Edinstveno na sto treba da si spremen e potrosuvackata na gorivo ..ali toa e sporedna stvar ako veke si car fan.

Ако земеш нова кола, која е под гаранција, и ја продадеш за 2-3 години, нема да ги дадеш парите. Гаранцијата си е гаранција. Тоа ми е муабетот. Опрчи еднаш 20к за нова кола, и после на секои 2 години додавај 5, и зимај нова, пред да се појават било какви проблеми или да истече гаранцијата.

И ја никогаш не реков дека ќе земам Нисан. Скраја да е.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #22 на: 07 Септември 2011, 12:16:32 pm »
Трошоците за одржување на нов Нисан (не знам на кој модел мислите) и на половен извозен ЦЛ или 850 се малце различни. А да не зборувам за неочекуван (во случајот на половниве мање више очекуван) квар.

Спомна дечкото со БМВ-то за одржување на обично БМВ турбо дизел, не некое што коштало 100.000 евра ново. И тоа делови што 90% мора да ги смениш ако купиш половно.

А кларксон 99% од колите ги купил нови, затоа нека не се прави паметен ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #23 на: 07 Септември 2011, 12:23:11 pm »
Ако земеш нова кола, која е под гаранција, и ја продадеш за 2-3 години, нема да ги дадеш парите. Гаранцијата си е гаранција. Тоа ми е муабетот. Опрчи еднаш 20к за нова кола, и после на секои 2 години додавај 5, и зимај нова, пред да се појават било какви проблеми или да истече гаранцијата.

И ја никогаш не реков дека ќе земам Нисан. Скраја да е.

Sekoj so svoeto mislenje..
Za 20 K predolga e listata na auta koi sega bi gi zel ...in a heartbeat...polovni...od 2000 ta pa navamu..namesto bilo sto sto mi se nudi na novo vo momentov za taa suma.
A ona sto ke go zemam nikogas ne bi go prodal nitu bi se zamaral so kalkulacii za garancija ili paganje na cena.

EDIT: So platata na Klarkson ,edinstveno sto bi kupil polovno e Veyron.
« Последно менување: 07 Септември 2011, 12:32:28 pm Stratro »

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5609
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #24 на: 07 Септември 2011, 12:38:25 pm »
Totalno se slozuvam so Zero, i sakam da dodadam deka barem kaj nas cenite na kolite ne se naduvani kako sto nekj velat.
Vo site zemji okolu nas(osven Slovenija) cenite na avtomobilite se i te kako povisoki.
Znam Lancerot primer vo sekoja zemja okolu nas sto prasav ima golema razlika vo cenata, zato mislam deka nie ne bi trebalo da se zalime za cenite na novi avtomobili.
Jas neznam sto ocekuvate, bez pari da pocnaat da gi davaat;)))

Anyway, so ogled na toa kakvi majstori imame, koj edno ke napravat, drugo ke ti rasipat za pak da dojdes kaj niv, i te kako bi kupil novo poslabo nego nekoe postaro, pojako so ful oprema.

Edna avantura kako sto imase leopardi ili proff so astrata, i ke ti se odmili i kola i se, i toa sto si zastedil otislo u kurac.

Novo si e novo, ne dzabe kosta poveke.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8538
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #25 на: 07 Септември 2011, 13:13:51 pm »
Каков бош муабет прајте немогу да верујем  ;D. Осмица луѓе жени зимаат кои биле со други мужи порано а не кола што некој седел ја возел.

Не претерувајте со емоции кон колитеко да ги онадуете у ауспух :D :D :D .

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #26 на: 07 Септември 2011, 13:25:50 pm »
Nezavisno od problemot na leopardi, Alfistite MORA da se slozat deka polovna kola e podobra opcija za niv, vo sekoj slucaj.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #27 на: 07 Септември 2011, 13:30:23 pm »
Секоја кола е боље да ја земеш на половно, само ако знаеш што правиш и ако имаш човек или и ти самиот се разбираш во коли, амна стварно да се разбираш од коли.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5609
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #28 на: 07 Септември 2011, 13:38:37 pm »
Ama sto pravime sto pola od lugeto neznaat sto pravat, nemaat luge i ne se razbiraat vo koli.
Tie treba da si kupat novi taka?

Sto znaci, sepak novo si e novo.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #29 на: 07 Септември 2011, 13:40:13 pm »
Ama sto pravime sto pola od lugeto neznaat sto pravat, nemaat luge i ne se razbiraat vo koli.
Tie treba da si kupat novi taka?

Sto znaci, sepak novo si e novo.

Работава е што си е сигурно сигурно си е, и јас сум за тоа, сигурна игра.