Автор Тема: Половна кола VS Нова кола?  (Прочитано 102391 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Половна кола VS Нова кола?
« Одговори #30 на: 07 Септември 2011, 13:44:57 pm »
Не збориме ако колата ја купува автомеханичар или некој друг од таа бранша и бизнис, или ако купувам половна кола од брат ми или татко ми :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #31 на: 07 Септември 2011, 13:45:59 pm »
За да купам половна кола треба значи да бидам автомеханичар...за да купам половен чамец треба да се разбирам во наутика или во најмла рака да бидам од Охрид или пак рибар...за да купма половен фрижидер треба да бидам сервисер на бела техника...за да земам жена на старо треба да бидам јебач со искуство...?

Изгледа не читаш секој пат што си напишал?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8538
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #32 на: 07 Септември 2011, 13:53:59 pm »
За да купам половна кола треба значи да бидам автомеханичар...за да купам половен чамец треба да се разбирам во наутика или во најмла рака да бидам од Охрид или пак рибар...за да купма половен фрижидер треба да бидам сервисер на бела техника...за да земам жена на старо треба да бидам јебач со искуство...?

Стари ти си разбираш како што си сакаш јас не знам што да ти кажам.

Тоа со жената беше муабет за осмица, "неможам да се замислам да седам во нејзе кога некој друг седел"  Значи жени има претходно биле со други мажи па се зимаат а не па коли, мислам ептен работава ја направи у стил, чекај да земам ракивица да ставам пред да се поздравам.

А за ова другово кажи ми, кола на половно се зима ли без познавање, срамота е и да дискутираме за тоа. А за фрижидер не навлегувам, мада за чамци малку повеќе знам, кајакар на времето бев ;)

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #33 на: 07 Септември 2011, 13:55:49 pm »
Не збориме ако колата ја купува автомеханичар или некој друг од таа бранша и бизнис, или ако купувам половна кола од брат ми или татко ми :)

Па збориме за кола на половно. Кола лупена од брат или татко н ни рачунам во муабетов, мислам ретки се тие што ќе купат кола о татко, обично без проблем си ја зимаат.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #34 на: 07 Септември 2011, 13:57:40 pm »

Тоа со жената беше муабет за осмица, "неможам да се замислам да седам во нејзе кога некој друг седел"  Значи жени има претходно биле со други мажи па се зимаат а не па коли, мислам ептен работава ја направи у стил, чекај да земам ракивица да ставам пред да се поздравам.

А за ова другово кажи ми, кола на половно се зима ли без познавање, срамота е и да дискутираме за тоа. А за фрижидер не навлегувам, мада за чамци малку повеќе знам, кајакар на времето бев ;)

Чисто вака како совет од стар човек (стари) дете, плачеш кога некој ќе спомне нешто лошо за Алфа макар и што не се однесува лично на твојата кола а ваму жени спомнуваш....?

Другото е украс на поентата ама кој колку разбрал!
« Последно менување: 07 Септември 2011, 14:06:56 pm Sportex »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11782
  • Архитект
« Одговори #35 на: 07 Септември 2011, 14:07:50 pm »
Каков бош муабет прајте немогу да верујем  ;D. Осмица луѓе жени зимаат кои биле со други мужи порано а не кола што некој седел ја возел.

Не претерувајте со емоции кон колитеко да ги онадуете у ауспух :D :D :D .

Абе ама споредба направи алал да ти е :D :D :D
Ако е добро разработена жената што има лошо во тоа, хахахахахаххах
Не се љути одма ти, ама ти кажувам дека самата помисла дека колата е 10- 5 год стара и некој си правел во неа што знам што, не ми се купува.
Ако морам да купам стара, ќе купам што да правам. Ама ако имам да избирам помеѓу нов лансер и половен мерцедес одбирам нов лансер. Ова беше само пример чисто...

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #36 на: 07 Септември 2011, 14:09:13 pm »

Тоа со жената беше муабет за осмица, "неможам да се замислам да седам во нејзе кога некој друг седел"  Значи жени има претходно биле со други мажи па се зимаат а не па коли, мислам ептен работава ја направи у стил, чекај да земам ракивица да ставам пред да се поздравам.

Чисто вака како совет од стар човек (стари) дете, плачеш кога некој ќе спомне нешто лошо за Алфа макар и што не се однесува лично на твојата кола а ваму жени спомнуваш....?

Другото е украс на поентата ама кој колу разбра!

Што ти е сега тебе кажи, кажи ми дали мислиш дека не се приметува дека намерно се рчкаш, кажи ми што немаше општо во муабето и невистинито.

Кажи ми кој ти е муабетов горе со жени јас што спомињам, колку сакам ЖЕНИ ќе спомињам додека не зборам лично за некој, поготово за општа употреба и примери кои се вистински и поготово кога не се табу тема. По твојов муабет треба да се затвори темана убави мачиња.

Сакаш вака?

Жениве мажи зимале со други девојки порано што биле а не па коли возени нема да земат.

Намерно се рчкаш без потреба.

Збориси за алфа не ме интересира, очигледно само за тоа и знаеш да збориш. Извини што сум ти го скратил огромното задоволство.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #37 на: 07 Септември 2011, 14:11:39 pm »
Каков бош муабет прајте немогу да верујем  ;D. Осмица луѓе жени зимаат кои биле со други мужи порано а не кола што некој седел ја возел.

Не претерувајте со емоции кон колитеко да ги онадуете у ауспух :D :D :D .

Абе ама споредба направи алал да ти е :D :D :D
Ако е добро разработена жената што има лошо во тоа, хахахахахаххах
Не се љути одма ти, ама ти кажувам дека самата помисла дека колата е 10- 5 год стара и некој си правел во неа што знам што, не ми се купува.
Ако морам да купам стара, ќе купам што да правам. Ама ако имам да избирам помеѓу нов лансер и половен мерцедес одбирам нов лансер. Ова беше само пример чисто...

Абе ти па бар сме седеле пред неколку дена заедно и знаеш дали се љутам, ама лоша споредба напраи, каконекој којзнае што да и праел на колата.
Нормално дека има ситуации кога е многу пообро да купиш кола на ново, погово кога се разбираш и знаеш што купуваш.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #38 на: 07 Септември 2011, 14:13:06 pm »

Тоа со жената беше муабет за осмица, "неможам да се замислам да седам во нејзе кога некој друг седел"  Значи жени има претходно биле со други мажи па се зимаат а не па коли, мислам ептен работава ја направи у стил, чекај да земам ракивица да ставам пред да се поздравам.

Другото е украс на поентата ама кој колу разбра!

Што ти е сега тебе кажи, кажи ми дали мислиш дека не се приметува дека намерно се рчкаш, кажи ми што немаше општо во муабето и невистинито.

Кажи ми кој ти е муабетов горе со жени јас што спомињам, колку сакам ЖЕНИ ќе спомињам додека не зборам лично за некој, поготово за општа употреба и примери кои се вистински и поготово кога не се табу тема. По твојов муабет треба да се затвори темана убави мачиња.

Сакаш вака?

Жениве мажи зимале со други девојки порано што биле а не па коли возени нема да земат.

Намерно се рчкаш без потреба.

Збориси за алфа не ме интересира, очигледно само за тоа и знаеш да збориш. Извини што сум ти го скратил огромното задоволство.

Пази малку што зборуваш....тоа е поентата!

Апсолутно нема потреба од такви споредби!

А нити те р'чкам нити па сакам да те рчкам...искрено!

Јас тоа го правам на многу посуптилен и попрефинет начин...не сум дете!

« Последно менување: 07 Септември 2011, 14:17:02 pm Sportex »

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #39 на: 07 Септември 2011, 14:18:41 pm »
Хехехе, видно вознемирен и видно не си разбрал што сум сакал цело време да ти кажам со муабетот што ти зборам, иако се претставуваш во моментов како возрасен према дете.

Не си разбрал дека не е поентата во Алфа што ја спомињаш. Не си ни разбрал дека од почит и заради тебе тоа го зборам. Ќе седнеме некој ден  на пиво и ќе праиме муабет, да не се расправаме на форум како девојчиња, едино ако не си до толку вознемирен што би ми бил скаран.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #40 на: 07 Септември 2011, 14:23:46 pm »
Хехехе, видно вознемирен и видно не си разбрал што сум сакал цело време да ти кажам со муабетот што ти зборам, иако се претставуваш во моментов како возрасен према дете.

Не си разбрал дека не е поентата во Алфа што ја спомињаш. Не си ни разбрал дека од почит и заради тебе тоа го зборам. Ќе седнеме некој ден  на пиво и ќе праиме муабет, да не се расправаме на форум како девојчиња, едино ако не си до толку вознемирен што би ми бил скаран.

Ќе седнеме и ќе ти објаснам, кога ќе разбереш шо сакав да кажам ќе ти стане јасно дека си претерал малку...ај здравје!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55074
  • Махер
« Одговори #41 на: 07 Септември 2011, 14:24:56 pm »
Нова кола може само од некоја средна класа, ама генерално не би земал нова кола НИКОГАШ. Едино нешто кредит со 50% ако треба... Штознам, не ми иде нова кола да се купи.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22220
« Одговори #42 на: 07 Септември 2011, 14:25:14 pm »
Stara kola i mlada zena sakaat rabota.
Samo treba da te biva.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #43 на: 07 Септември 2011, 14:27:52 pm »
И да имаш време за работа :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7442
« Одговори #44 на: 07 Септември 2011, 14:28:12 pm »
Па и не верувам дека има толку голем ризик, кога купуваш половна кола... Освен ако не си глуп, да те заебат ...

Фала богу, ке ја однесеш на 2 сервиса ако треба, освен ако си решен да дадеш 20 000 Е туку така, и заслужуваш да те поебат ...
Ке бараш кола која има целосна историја ... Ако сам не се заштитиш, никој друг нема да го стори тоа за тебе ...

Голфот кога го купив го гледаа 3 механичари, и на крај го однесов на целосна дијагностика...
Плус, кога веќе се решив да купувам половна кола, барав скоро 2 месеца права прилика...

Татко ми, секогаш ке купи кола, и ке ја продаде под цена... Сигурен бев дека има уште пациенти како него, и ја барав својата прилика ... И ја начекав... Слично и со гОЈДО, гледал една кола, му испаднала под цена друга ...

Добра половна кола може да се најде, само бара трпеливост, следење огласи, и малце среќа...

Ризик.
Секогаш ке постои... Ама кој не ризикува, не добива... Секој со свој аспект ..

За мене лично, иако имав пари за нова кола, сепак не ми беше пресуден ефектот на Прв седнав во колата..