Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Prasanje: Dovodnite cevki za voda sose vodomerot koi se naogjaat vo wc mi imaat kondenz prqdu toa sto e mn ladna vodata koja doagja. Duri i kape kondenzot i se pravi virce pod niv. Nekoe resenie?Ako stavam izolacija na niv pak vlagata bi si ostanuvala vo izolacijata i ke fakja muvla vnatre. Barem jas taka mislam, ili ne e taka?Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Цитат: nikola_bb на 05 Јули 2023, 15:46:08 pmPrasanje: Dovodnite cevki za voda sose vodomerot koi se naogjaat vo wc mi imaat kondenz prqdu toa sto e mn ladna vodata koja doagja. Duri i kape kondenzot i se pravi virce pod niv. Nekoe resenie?Ako stavam izolacija na niv pak vlagata bi si ostanuvala vo izolacijata i ke fakja muvla vnatre. Barem jas taka mislam, ili ne e taka?Sent from my Pixel 7 Pro using TapatalkПријави на сопственикот на станот, нека се замара он
Мислам дека во клима комерц има баш такви за околу цевка од армафлекс, да одиш таму, ќе ти објаснат си велам, ќе да им е струка. Според мене, ако е онака кнап залепена околу цевка не би требало да има кондензат. Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Prasanje: Dovodnite cevki za voda sose vodomerot koi se naogjaat vo wc mi imaat kondenz prqdu toa sto e mn ladna vodata koja doagja. Duri i kape kondenzot i se pravi virce pod niv. Nekoe resenie?Ako stavam izolacija na niv pak vlagata bi si ostanuvala vo izolacijata i ke fakja muvla vnatre. Barem jas taka mislam, ili ne e taka?
Цитат: nikola_bb на 05 Јули 2023, 15:46:08 pmPrasanje: Dovodnite cevki za voda sose vodomerot koi se naogjaat vo wc mi imaat kondenz prqdu toa sto e mn ladna vodata koja doagja. Duri i kape kondenzot i se pravi virce pod niv. Nekoe resenie?Ako stavam izolacija na niv pak vlagata bi si ostanuvala vo izolacijata i ke fakja muvla vnatre. Barem jas taka mislam, ili ne e taka?Земи завој од аптека и намотај околу цефката нешто како два слоја. Решен проблем трајно. Како прво или нема да кондензира повеќе и како второ и да кондензира, ќе кондензира малце самои ќе упие завојот и ќе се суши многу брзо.
Цитат: nikola_bb на 05 Јули 2023, 15:46:08 pmPrasanje: Dovodnite cevki za voda sose vodomerot koi se naogjaat vo wc mi imaat kondenz prqdu toa sto e mn ladna vodata koja doagja. Duri i kape kondenzot i se pravi virce pod niv. Nekoe resenie?Ako stavam izolacija na niv pak vlagata bi si ostanuvala vo izolacijata i ke fakja muvla vnatre. Barem jas taka mislam, ili ne e taka?Sent from my Pixel 7 Pro using TapatalkНема да кондензира внатре во изолацијата зошто нема да има допир со воздух. Земи изолација за цевка.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Да биде со точен внатрешен дијаметар за цевката. А ти треба најтенка некоја, околу 5-10мм дебелина. Ќе ја искроиш убаво насекаде кај што може да се стави да опфати секаде каде што има гола цевка и железо. Потоа ќе земеш изолир трака широка и ќе го овбиеш целото од горе до доле, полека со траката. И ќе се минимизираат проблемите.Имено ова се користи при СЕКОЈА инсталација на клима уред, така да не е воопшто филозофија. Материјалите ќе ги имаат фирми што монтираат клима уреди.
Исто е и кај климите, цевките што одат од внатрешната единица до надворешната исто кондезираат ако не се изолирани, и тие се ладни а надвор топло. Изолирај ги слободно и од горе таква трака како за клима што ставаат и ќе немаш мака.