Автор Тема: Мајстории по дома....  (Прочитано 131183 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
Одг: Мајстории по дома....
« Одговори #945 на: 03 Септември 2025, 14:36:20 pm »
Ќе се отвара Меркур во ситимол на 3ти септември, сигурно ќе имаат огромни попусти така да можеш од таму да купиш и препорака за максипол.
@Zile прогнозер, од 3 до 10.09. ќе има 20% попуст на СЕ во Сити Мол по повод отварањето на новата продавница. Само на веб гледам немаат Максипол, имаат само Бекамент. Мислам дека и Бекамент ќе ми заврши работа за гарсоњерата, сакам прописно да ја средам (кречење, хемиско, ситни интервенции по потреба) пред да ја огласам. Освен ако има некој лошо искуство со Бекамент, да не не се раствара убаво или слично...
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #946 на: 03 Септември 2025, 17:41:32 pm »
Терај со бекамент, не му ја мисли.
Колку ќе и бараш, локација и м2 ?

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #947 на: 04 Септември 2025, 10:37:15 am »
Ќе се отвара Меркур во ситимол на 3ти септември, сигурно ќе имаат огромни попусти така да можеш од таму да купиш и препорака за максипол.
@Zile прогнозер, од 3 до 10.09. ќе има 20% попуст на СЕ во Сити Мол по повод отварањето на новата продавница. Само на веб гледам немаат Максипол, имаат само Бекамент. Мислам дека и Бекамент ќе ми заврши работа за гарсоњерата, сакам прописно да ја средам (кречење, хемиско, ситни интервенции по потреба) пред да ја огласам. Освен ако има некој лошо искуство со Бекамент, да не не се раствара убаво или слично...
Ова во Сити мол да ти било Меркур трафика за вазни и тањири (нешто како Зара хоум), ни боја ни четка, се прошетав фамилијарно и тоа :)

Сабота сабајле ќе одам Електрометал (покрај другото само таму најдов глет маса од 5 кг, на други места поголема количина имаше само) или Ројал Инвест (кај сервис Борче за гуми).

За цена уште не сме дефинирале, ќе треба да земеме во предвид цените за тоа место (Припор, до базен Ирина), комплет наместена и паркинг во подземна гаража, може ќе консултирам и некоја агенција за недвижности, вака грубо не би ставиле почетна цена испод 45к е

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #948 на: 04 Септември 2025, 12:12:16 pm »
Отиди си во баукит во аутокоманда имаш све на едно место.Супер услужливи дечки задржи се на бекамент материјал нема бољи

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #949 на: 04 Септември 2025, 12:32:15 pm »
Локација поточна ако може да споделиш, Гугл мапс линк, благодарам

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #950 на: 04 Септември 2025, 12:34:58 pm »
Локација поточна ако може да споделиш, Гугл мапс линк, благодарам
https://maps.app.goo.gl/pevCgxdvP6vnbHDr5
повели одма послем семафорот кај макпетрол десно на троарот

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #951 на: 04 Септември 2025, 13:01:31 pm »
Фала, таман можам кај Макпетрол да се паркирам

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #952 на: 04 Септември 2025, 14:01:11 pm »
Фала, таман можам кај Макпетрол да се паркирам

Имаш кај тебе до гз, Ангро комерц, Јоди, уште 10 дуќанчиња.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #953 на: 04 Септември 2025, 15:18:27 pm »
Во последниве разговори и од она што мајсторите го користеа кога работеа нешто ситно кај моите стари – било за лепење плочки, било за кречење со поликолор – секогаш посочија да се земе Бекамент. Повеќето мајстори кои работат со материјали го преферираат и велат дека е поскап, но далеку поквалитетен од Махима.

Во разговор со сериозен инвеститор ми беше кажано дека Махима веќе го нема квалитетот што го имала порано. Како и зошто – тоа не ме интересира.Така да бекамент прв избор нека ви биде.Ни лук јадел ни лук мирисал немој да ве мами ѓаол ко мене ефтино да поминам со вебер бугарски е што мака е видено...

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 344
« Одговори #954 на: 04 Септември 2025, 20:05:40 pm »
Во последниве разговори и од она што мајсторите го користеа кога работеа нешто ситно кај моите стари – било за лепење плочки, било за кречење со поликолор – секогаш посочија да се земе Бекамент. Повеќето мајстори кои работат со материјали го преферираат и велат дека е поскап, но далеку поквалитетен од Махима.

Во разговор со сериозен инвеститор ми беше кажано дека Махима веќе го нема квалитетот што го имала порано. Како и зошто – тоа не ме интересира.Така да бекамент прв избор нека ви биде.Ни лук јадел ни лук мирисал немој да ве мами ѓаол ко мене ефтино да поминам со вебер бугарски е што мака е видено...
Ako vidis majstor so majca ili odelo od produkto so go fale, pisi propalo. :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #955 на: 05 Септември 2025, 08:58:04 am »
Ова во Сити мол да ти било Меркур трафика за вазни и тањири (нешто како Зара хоум), ни боја ни четка, се прошетав фамилијарно и тоа :)

Сабота сабајле ќе одам Електрометал (покрај другото само таму најдов глет маса од 5 кг, на други места поголема количина имаше само) или Ројал Инвест (кај сервис Борче за гуми).

За цена уште не сме дефинирале, ќе треба да земеме во предвид цените за тоа место (Припор, до базен Ирина), комплет наместена и паркинг во подземна гаража, може ќе консултирам и некоја агенција за недвижности, вака грубо не би ставиле почетна цена испод 45к е
Сакаш да кажеш дека не е класична продавница на меркур? Дека немаат се? Ако е така тогаш побајаги ја утнале работата.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #956 на: 05 Септември 2025, 09:28:23 am »
Класична продавница како што пиша членот била ја вчера бојлер бев да зимам и во меркур автокоманда викам имате 20 посто ако е така и има залиха да идам cитимол, аа не таму нема ништо такво само тањири вазни и такви украсни работи за по дома...

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 243
« Одговори #957 на: 05 Септември 2025, 11:25:13 am »
Меркур во City Mall е концепт на премиум брендови за вазни, чинии, чаши, керамика и слично. Нема апсолутно никаква допирна точка со Меркур Автокоманда, освен името  8)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #958 на: 05 Септември 2025, 16:22:31 pm »
Глупост, голема глупост. Можеле пак да продаваат вазни и тањири премиум ама и покрај нив да си имале и од другава роба.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #959 на: 05 Септември 2025, 18:54:34 pm »
Местото е помало од дневна соба, има тањири, лажици, и чаршафи... И копилињата требало тоа да го напишат пред да не заебат да идеме до таму. Чуварите во Сити Мол дури бледо ме гледаа кога прашував за локација на дуќанот (на 3ти спрат е иначе).