Автор Тема: Вашиот прв автомобил  (Прочитано 43940 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
Одг: Вашиот прв автомобил
« Одговори #60 на: 04 Септември 2011, 07:34:49 am »
Aко почнам да редам колку Југовци има сменето татко ми, ке ми треба пола форум ...

Иначе, прва кола што ја купил татко ми кога сум се родил била Застава 101 комфорт ...

После тоа Југо, па уште 20 Југовци, па имаше мала авантура со Лада Рива, и ете сега пак си вози Југо ...

Имавме Југо со машина од Флорида, со двогрлен карбуратор, си јадеше гориво, ама идеше бесно ...

Стариот и ден денеска си вози Југо, вика дека друга кола и не знае да вози ...

Ја прва сопствена кола, Astra GTC, па сега Golf V Edition 30 ..

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 487
« Одговори #61 на: 04 Септември 2011, 10:55:26 am »
Прва кола шо сме ја имале у фамилија за која што ја се сеќавам е Шкода 110Л. Ептен крш беше и на крај на отпад заврши.

После купивме (нели нормално) Застава 125, којашто подоцна ја наследи дедо ми, и ден денес ја вози.

И после си ја купивме Ибицата на старо и си ја возиме сеуште. Иста е ко на сликава, дури и бојата е иста :P

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #62 на: 04 Септември 2011, 11:29:39 am »
кај го најде Мартин тоа чудото Луаз(или германците ко бегаа од фронтот ти го оставија во двор ;D),а за Лагуната,ако е таа која шо мислам дека е,поарно да не ти пуштам слики пошо ја имаат гнасота направено,односно сељачки тунинг до крај ;) :D ;D

Верувал или не, татко ми отишол и го платил околу 6000 евра сегашни пари во САЛОН. Ја не знам кој будала продавал вакви работи, али џипчево за offroad се равњаше со Лада Нива. Од 300 ситуации не има извадено, паметам доста од нив.

Лагуната сликај ми ја, а мислам дека е истата зашто ја дадовме на роми едни.

Таков салон имаше на раскрсницата спроти порта влае, па пред едно 10-тина години сигурно... Се чудев кој купува такви аута :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #63 на: 04 Септември 2011, 12:36:42 pm »
Прва кола шо ја купи татко ми аустин 1300, по мој избор беше.
Прва моја лично Цитроен  АМИ 8, душата и ја извадив и на крај заврши во отпад, заради лимаријата, немав живци со тоа да се расправам.Иначе АМИ-то ми се чини е единствена кола со која би тргнал на пат околу свет без никаков страв дека некаде ќе ме остави.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #64 на: 04 Септември 2011, 23:32:41 pm »
кај го најде Мартин тоа чудото Луаз(или германците ко бегаа од фронтот ти го оставија во двор ;D),а за Лагуната,ако е таа која шо мислам дека е,поарно да не ти пуштам слики пошо ја имаат гнасота направено,односно сељачки тунинг до крај ;) :D ;D

Верувал или не, татко ми отишол и го платил околу 6000 евра сегашни пари во САЛОН. Ја не знам кој будала продавал вакви работи, али џипчево за offroad се равњаше со Лада Нива. Од 300 ситуации не има извадено, паметам доста од нив.

Лагуната сликај ми ја, а мислам дека е истата зашто ја дадовме на роми едни.
ќе да е ова, таа што ја спомна и мечето :) добра е, добра е... се дури не ги пуштат тие диодите на светлата....
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=cIIg+lqST2s=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/QcJFZhwTLyVKnHQViZiqSpVUnoNCJAKnvpUbkktJGhLC%2049yhC9ZVu301uBla6v%20qSNmmT8UdAFvF4oNVFjwGAsNfKdgxY3v3w3vGo/hcl5Q==

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #65 на: 05 Септември 2011, 00:31:30 am »
Прва кола на која едбај и се сеќавам е зелен 101,воедно тоа било и прва кола на татко ми.
Наредно жолто југо 45, многу ја сакав колава, цела фамилија бевме до Турција со неа на одмор,плачев кога ја продадовме.
Прва кола која почнав да ја возам и да имам други изведби во неа откако положив Лада Самара 1300.
Меѓувремено поминаа многу службени коли по дома: Џета, Киа Сефиа, Кадет, Ибица итн. итн.
Криво ми е за еден Мерцедес 124 - Е 200 дизел, кој тукушто го донесоа од германија и го регистрираа, се јави газдата на татко ми дека трга да му го донесе, и после 15 мин се јави дека Мерцедесот не е на паркинг туку го украле.

Прва кола која јас сам си ја заработив и купив е сегашнава Вектра, претходната Вектра ми ја купија моите, ама сумата од нејзината продажба ми припадна мене, па така со моја доплата ја докопав оваа, незнам дали всушност и можам да ја вбројам во кола која е купена само од мене.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #66 на: 05 Септември 2011, 00:32:43 am »
Лелееееееееее што се задесило со колавааааа??????? :o :o :o

Иначе, кој ќе ја купи, ќе се заебе дебело. Моторот е ГРОМ, механички и ентериерно беше перфектно сочувана, но каросеријата за една зима згни, сите четири полумесеци и двата прага од напред до назад требаше да се мењаат. Башка и долниот дел почињаше да гние... Едвај ја дадовме. Баш ме интересира која цена и бараат.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #67 на: 05 Септември 2011, 00:36:22 am »
Лелееееееееее што се задесило со колавааааа??????? :o :o :o

Иначе, кој ќе ја купи, ќе се заебе дебело. Моторот е ГРОМ, механички и ентериерно беше перфектно сочувана, но каросеријата за една зима згни, сите четири полумесеци и двата прага од напред до назад требаше да се мењаат. Башка и долниот дел почињаше да гние... Едвај ја дадовме. Баш ме интересира која цена и бараат.
Кога рече дека си ја продал на Џипси некој , што очекуваш од нејзе саксија со цвеќе внатре да има . ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #68 на: 05 Септември 2011, 17:37:26 pm »
за таа зборував,ЏипсиТунинг,инаку Рено никогаш не скапуваат освен ако не е китирано и слично....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #69 на: 05 Септември 2011, 19:39:46 pm »
за таа зборував,ЏипсиТунинг,инаку Рено никогаш не скапуваат освен ако не е китирано и слично....

Епа Мече, од прв газда ја зедовме, тој беше по скијањето и цела зима Гостивар - Маврово - Гостивар одеше, по сол и песок. Кога се враќал тука не ја перел и почнала да си јаде солта. Колата беше коска и навидум само прагови и сите 4 полумесеци требаше да се мењаат. Ја кренавме на канал - што ќе видиш! Полека си гниел цел патос и рекоа дека нема спас, или спасот е околу 800 евра - што не ни одговараше нас. Седеше на оглас колата, од 3500 на 2800 ја спуштивме и се јавија овие, на невидено ја капарисаа и си ја однесоа. Ако ги дале тие 800 евра за средување, секоја чест.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #70 на: 05 Септември 2011, 19:44:01 pm »

Епа Мече, од прв газда ја зедовме, тој беше по скијањето и цела зима Гостивар - Маврово - Гостивар одеше, по сол и песок. Кога се враќал тука не ја перел и почнала да си јаде солта. Колата беше коска и навидум само прагови и сите 4 полумесеци требаше да се мењаат. Ја кренавме на канал - што ќе видиш! Полека си гниел цел патос и рекоа дека нема спас, или спасот е околу 800 евра - што не ни одговараше нас. Седеше на оглас колата, од 3500 на 2800 ја спуштивме и се јавија овие, на невидено ја капарисаа и си ја однесоа. Ако ги дале тие 800 евра за средување, секоја чест.
Мартин,до ден денешен сум поседувал 2хРено 5,значи едното 91,другото 92година.....тоа што беше 92 година,го купивме ново и не беше гаражирано ниту еден ден се до 2006/7 година,па никаде немаше ниту трага од корозија,а имаше поминато од 300-400К....еве сегашново што го возам истотака нема никаква трага од корозија ама во мене е скоро 2 години,така да незнам како било пред тоа чувано,а верувај во мене ич не е чувано.....

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #71 на: 05 Септември 2011, 19:53:14 pm »
Со мои очи видов, не е ова рекла казала татко ми што глеал. Се распаѓаше, полна со ’рѓа беше. Добро што се ослободив, 300 проблеми понатака ќе си имав.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #72 на: 05 Септември 2011, 19:54:33 pm »
Maybe,it is only one around the world.... ;D ;D ;D

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
« Одговори #73 на: 06 Септември 2011, 14:22:28 pm »

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #74 на: 12 Септември 2011, 04:35:29 am »
Nie ne sme imale nekoj jaki koli.Koga bev pomal znam deka imavme warburg zolt ludilo od masina kornese ali znaese nekogas i da nastine pa niz auspuh oblaci da pravi hahah
Posle zucko zariba ,pa na brzina tatko mi zema Ficko 850 koe mi bese prvoto auto sto go krsev koga poloziv

otkako pocna da skapuva i ne go bivase karoseriski go sitnavme i si kupivme yugo 55 nego cale vozi

i pred nekoj si 6-7 meseci ja zemav octaviata nea samo jas si ja vozam she is my bitch