Здраво на сите членови. Ве читам долго време, веќе неколку месеци и морам да кажам дека this forum rocks!! Живеам/студирам во Литванија а брат ми мој работи таму. Колава што ќе ја претставам е негова, но како и да е заедно ја користиме. Се работи за Рено Меган 1.9дци 2005-та година. 3-ти сопственик со поминати 80.000км. Најинтересно е тоа што овој Меган е со exception опрема, лимитирана серија (септември 2004-мај 2005). Разликата е во полукожни седишта, кожа наместо пластики кај сите 4 врати, шал таблата е во различна боја, и во централната пластика е од различен меган за разлика од останатите мегани. Има ESP/ASR, автоматска клима, сензор за дожд, панорама покрив, многу воздушни перничиња итн
. Колата се покажа феноменално, ова лето беше возена (Литванија-Македонија, Македонија-Црна Гора-Македонија) (Македонија-Бугарија-Македонија) (Македонија-Грција-Македонија) и + Охрид неколку пати. Па пак назад во Литванија, вкупно 8.000 км. И буквално колата не покажа никакви знаци на слабост и ме изненади.
Body: hatchback
Length: 4209 mm
Weight: 1290 kg
Engine Capacity: 1870 cc
Cylinders: Inline 4
Max. Power: 119.6 PS / 118 bhp / 88 kW @ 4000 rpm
Max. Torque: 270.0 Nm / 199 ft.lb / 27.5 kgm @ 2000 rpm
Acceleration: 0-100 km/h in 10.50 seconds
Fuel Economy: 7.2/4.4/5.4 l/100km urban/extra-urban/combined
CO2 Emissions: 144.0
Слики
Uploaded with