Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Дали е можно да се стави друг мерач на количината на горивото во резервоарот кој реално би ја покажувал потрошувачката на горивото?Мерачот кој е во шалт таблата е далеку од точен. Од цел резервоар до пола слегува да помислиш дека колата е кандило, а од пола надолу како да е дупнат резервоарот
Профф,ова јас го имам забечежано кај повеќе возила,односно кај Хонда,Алфа,Цитроен/Пежо еве и кај БМВ-то....значи од полн резервоар до пола слегува бавно и ти се чини дека ке поминиш милион километри,а втората половина односно од пола до резерва слегува секавично,па мислам дека таков е принципот на работа,незнам зошто е така,али ете и јас сум го забележал тоа и тоа на повеќе возила
Абе и јас го имаm забележано но сакам да го од-забележам Пред многу години имав југо и нему му направив лед покажувач кој беше многу попрецизен. Кај акцентот го немав тој проблем оти го направив на плин и не ми беше гајле колку троши, но кај астрата е веќе друга работа и не е толку едноставно
На астрите е еден од најзаебаните мерачи за гориво, некогаш немаш-кажва имаш, некогаш имаш-кажва немаш...И не мора фул резервар да е, имав 1/4 полн резервар, Битола - Охрид не падна стрелката.
Така е, ама и не е Сакам да имам полинеарен приказ на потрошувачката