Автор Тема: Еуро 1,2,3,4 катализатори (проценка) каде?  (Прочитано 9210 пати)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1840
Одг: Еуро 1,2,3,4 катализатори (проценка) каде?
« Одговори #15 на: 27 Август 2011, 22:11:25 pm »
Чекај ме заинтересира сега ова.
Јас имам ваква зелена етикета, баш пред некој ден мислев да ја вадам, ама ептен е цврсто залепена па ме мрзеше да се ебавам.
Значи Џиџи, дали мене сеуште ми важи етикетата иако на неа ка пишува германската таблица што ја имала колата а не сегашната.Старата таблица ми изгледа како да е напишана со обичен маркер???

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #16 на: 27 Август 2011, 23:15:00 pm »
Нема везе на автобусот со кој идев за германија му беше напишано со пенкало.. ако не се лажам сеуште ти важи.

A бе па само за таму и ти треба. BTW можеш да возиш и со црвена етикета, ама се плаќаше незнам колку - треба да се распрашаш. На западњациве коа ќе им спомнеш ЕКСТРА доплата или сл. коса им се исправа, па макар и незнам колку да е таа - одма ќе купи и нова кола ако треба, а за осигурањето па да не ти зборим ич! Не се секирај не е толку страшно ни скапо, а не ти треба ни за цела Германија, туку за Еко зоната ...
Па и тука ми е проблемот. сите роднини таму ми се у тие еко зони. затоа и сега се распрашувам. за полека тоа да го средам ништо чудно другата година голфот да се вози до германија. Затоа што никој од нас веќе несака да се вози со автобус а авионската карта за еден е скоро иста колку во 1 правец со голфот.... Али ке видам баш ке прашам оние што сум сигурен дека знаат од германциве.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #17 на: 27 Август 2011, 23:19:42 pm »
Јас имам ваква зелена етикета, баш пред некој ден мислев да ја вадам, ама ептен е цврсто залепена па ме мрзеше да се ебавам.
Значи Џиџи, дали мене сеуште ми важи етикетата иако на неа ка пишува германската таблица што ја имала колата а не сегашната.Старата таблица ми изгледа како да е напишана со обичен маркер???
A бе етикетата важи, ама регистрацијата ??? Да, со маркер е ама неможеш да ја одлепиш... Незнам, а штета е стварно :(

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #18 на: 27 Август 2011, 23:33:11 pm »
A бе етикетата важи, ама регистрацијата ??? Да, со маркер е ама неможеш да ја одлепиш... Незнам, а штета е стварно :(
Одлепи.. земи со алхохол 100% избриши го маркерот.. со алхохолен маркер напиши ја мк таблицата и пак залепи ако можеш. Само пази при одлепување да не го скинеш.
Пред 10 минути праев муабет со тетин ми од германија и ми рече дека ова за странци не ВАЖИ. Важи само за автобуси и камиони кои доаѓаат од странство. а за коли не. Односно со странска табличка (не германска) Можеш да се возиш слободно и никој нема проблем да ти прави. Ги пуштаат странските коли затоа што можеле максимум 3 месеци да престојат во градот.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #19 на: 27 Август 2011, 23:41:17 pm »
Не е така! И од Германија и тука од АМСМ ми го кажаа истото, а казните може да претпоставиш какви се. А бе за 10 евра, мајку му ... !!! :D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #20 на: 28 Август 2011, 00:19:04 am »
Не е така! И од Германија и тука од АМСМ ми го кажаа истото, а казните може да претпоставиш какви се. А бе за 10 евра, мајку му ... !!! :D
За 10 евра не е проблем. Работата е тоа што неможе да се среди тука у мк.
Иначе он така ми потврди. он вози шлепер низ германија па сметам дека знае како одат тие работи.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #21 на: 28 Август 2011, 00:37:05 am »
А бе не мора да средиш у МК! Коа ќе влезеш таму, немора баш у првиот град :) ама гледај што поскоро, пошто таму полицијата пикира баш странци како нас-не еднаш ме зауставиле и што све не ми барале. Нема ни да ти мерат - по годиштето и остало (види тоа што ти го пратив) ќе ти издадат ИЛИ пробај и ти и пиши им (имаше таму адреса кој издава по пошта, неколку беа) прати им копија од сообраќајната и пари, твоја адреса и име ... Шваби се бе тие - нема утка !

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Имигрант
« Одговори #22 на: 28 Август 2011, 01:04:16 am »
А бе не мора да средиш у МК! Коа ќе влезеш таму, немора баш у првиот град :) ама гледај што поскоро, пошто таму полицијата пикира баш странци како нас-не еднаш ме зауставиле и што све не ми барале. Нема ни да ти мерат - по годиштето и остало (види тоа што ти го пратив) ќе ти издадат ИЛИ пробај и ти и пиши им (имаше таму адреса кој издава по пошта, неколку беа) прати им копија од сообраќајната и пари, твоја адреса и име ... Шваби се бе тие - нема утка !
и според тие критериуми ке добијам црвено.. односно еуро 2. Али имам време цело зимо да се информирам доволно и само да испратам некој доказ до таму па да ми пратат

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7784
  • Плинаш!!!
« Одговори #23 на: 28 Август 2011, 04:25:13 am »
Тогаш на Фиестата имаат правено модификации, сигурно! Зборам од искуство, пошто лани возев низ цела Германија и знам како се вади зелена плаката. Баш прашај ги и мене ме интересира што е финтата ...
Сега ги прашав, да фиестата има сменето катализатор, а пасатот има преку 500 000 км поминато па така да не се ни трудат да мењаат катализатор

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #24 на: 28 Август 2011, 10:34:40 am »
Стариот мој оди скоро редовно до Германија со кола (последен пат пред 2 години), и никогаш не се вратил со ваква налепница, нити пак некогаш му барале.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #25 на: 28 Август 2011, 13:20:16 pm »
Па баш пред 2 години ja уведоа зеленава плаката :D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #26 на: 28 Август 2011, 13:26:17 pm »
Стариот мој оди скоро редовно до Германија со кола (последен пат пред 2 години), и никогаш не се вратил со ваква налепница, нити пак некогаш му барале.

Така де ... јас бев двапати никој ништо не ми бараше. Член на мојата фамилија живее во Берлин па од сигурни извори знам дека налепница треба само за строг центар на градот. Мислам дека 5 евра кошта.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #27 на: 28 Август 2011, 13:53:08 pm »
А бе луѓе, таму никој ништо не ти бара, ама финтата е што ако ти побара! Уосталом кој како сака, нормално, а имате тука АМСМ па информирајте се. Цената е различна во зависност од бојата на етикетата. Зар членот на твојата фамилија нема етикета? Не е само за центар т.е. различно е во секоја држава во Германија (Баден Баден со главен град Штутгард МОРА да имаш и тако даље и тако ближе)! Прашувавте дали МОРА или дали ТРЕБА или дали МОЖЕ да се отиде и без етикета. ОК, ја овде завршувам-сите не сме исти и немаме исти размислувања, јасно, АМА тука збориме за Закони, нели? Поздрав до сите и среќно ! ;)