Автор Тема: CARclub Тест: Mercedes-Benz C-Class C220 BlueTEC AMG Sport  (Прочитано 15848 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29668
    • CARclub.mk
CARclub Тест: Mercedes-Benz C-Class C220 BlueTEC AMG Sport
« на: 23 Мај 2014, 12:32:49 pm »

http://www.carclub.mk/2014/05/23/test-mercedes-benz-c-class-c220-bluetec-amg-sport-voved-vo-aristokratija/

---

Прекрасна кола. Мечка.

Мора да се нарача со AMG пакетот, иначе изгледа малце штуро. Одличен и изненадувачки економичен мотор. Со моронско возење потрошувачката не надмина 8 литри. Со нормално возење и држење темпо со сообраќај ми покажа потрошувачка од 5.8 литри од кај мене дома до Мак Аутостар.

Одлична шасија. Зализгува таман колку што треба. Пре-кра-сен ентериер. Квантен скок во однос на претходната Ц-класа.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Одг: CARclub Тест: Mercedes-Benz C-Class C220 BlueTEC AMG Sport
« Одговори #1 на: 23 Мај 2014, 12:36:51 pm »
Заклучок:

1: СИТЕ нови мечки мора задолжително да бидат со AMG-пакет.

2: Џабе AMG-пакет кога позади е очајна. И оваа, и CLA изгледаат одвратно од позади.

Вчера видов GLA (ваљда така се викаше тоа ентри-левел СУВ гомното), и изгледа патетично. Го срами логото што го носи.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #2 на: 23 Мај 2014, 12:40:56 pm »
Со оваа предна маска сосема добро изгледа. Со другата ми делува како да сака да биде S класа.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3 на: 23 Мај 2014, 12:44:05 pm »
Ни мене не ме импресионира изгледот на новава Ц класа, па и на А, ЦЛА и ГЛА.

За друго не можам да коментирам кога не сум ни влегол, не па да ги провозам. Али мечка, освен S класа не знам дали би помислил да купам некогаш. (Можеби и некое право АМГ, не АМГ пакет)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7275
« Одговори #4 на: 23 Мај 2014, 12:44:38 pm »
и мене ми е утнат задникот, за сметка на предницата која е СТРАШНА и кога и да ја видам навечер, вади воодушевување.
се чита тестот моментално.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29668
    • CARclub.mk
« Одговори #5 на: 23 Мај 2014, 12:58:18 pm »
Се слагам дека CLA изгледа чудно позади, па и грдичко. GLA ми е чуден модел altogether.

Али Ц-класава изгледа одлично. Без АМГ пакетот не ја бива, али со АМГ пакетот и бандажите си изгледа одлично, дури и од позади. Има одреден presence што на слики не може да се долови. Јебига, една од оние коли што изгледаат значително поубаво во живо отколку на слики.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #6 на: 23 Мај 2014, 13:04:57 pm »
Првиот заеднички коментар кога ја видовме колата беше баш тоа. Јас бев изненаден колку добро изгледа во живо за разлика од тоа каква е на слики.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #7 на: 23 Мај 2014, 13:06:18 pm »
Јас во живо ја видов неколку пати, Марко од МАС додека ја возеше. И впечатокот не ми се промени :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #8 на: 23 Мај 2014, 13:07:39 pm »
Ја видов и во живо, и не се сложувам за задницата.

Бандажот е прекрасен, мислам и на веш машина да го туриш, ќе го личи. Ептен погоден бандаж.

Напред е како мање-више секоја понова Мечка. Од страна има прекрасна, елегантно-агресивна линија, карактеристична за лимузински (долг, не-хечбек) Мерцедес. Назад е од-врат-на. Го је** целиот момент претходно доловен со изгледот напред и од страна, и со АМГ-пакетот и со све друго. Штета.

Плус, знам дека е брендинг и тоа све, и дека на клиентската изведба нема да го има тоа, ама „Адидас“ штрафтите на задните столбови изгледаат ружно, односно дополнително ја оружнуваат веќе апокалиптично грдата задница.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5547
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #9 на: 23 Мај 2014, 13:08:16 pm »
Ne da izgleda dobro, pogotovo so ovoj paket.
Zadnicata pa na mene mi se dopaga i toa poprilicno.

Poln pogodok.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43712
  • Il Moderatore
« Одговори #10 на: 23 Мај 2014, 13:11:02 pm »
Ама сте се фатиле за задницава, ко` да ќе ја е*ете C класава. :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #11 на: 23 Мај 2014, 13:11:55 pm »
хаха :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #12 на: 23 Мај 2014, 13:20:07 pm »
Прекрасно. Стара Ц класа некако повеќе ми се свиѓаше од надвор додека ја гледав оваа на слики, но во живо е друга приказна. Внатрешноста е светлосни години понапред од стариот модел. Не ми се свиѓа дисплејот што штрчи како ретардиран таблет. Премногу пластика со алуминиумски изглед...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #13 на: 23 Мај 2014, 14:10:29 pm »
Дизел, 170 кс, макс спид 234км/ч :) Дефинитвно го изедоа бензинот мерцедесите.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43712
  • Il Moderatore
« Одговори #14 на: 23 Мај 2014, 14:13:05 pm »
Од кај тоа? Дизелашите по дифолт стално ималенешто поголема крајна брзина за иста коњажа во однос на бензинците. Ништо ново. BTW, колку е максималната на бензинецот со (околу)170кс?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.