Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2094990 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #5445 на: 28 Ноември 2014, 13:47:09 pm »
Зашто да се замати ликот, спијат на работа и не се на работно место. Треба и број на значка да се напише.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #5446 на: 28 Ноември 2014, 14:00:21 pm »
Сношти се најдоа од мајка родени едни двајца џандарчиња.Ме запреа битола кај лукоил после 23*30 часот.Давам сообраќајна возачка.И едниот ми вика 23 помина башка 110 коња колава шо прајме сега.
Му се извинив и му викам друже колава не е моја од братучедот е ми ја позајми,а за ова после 23 со другариве да се видам на по едно кафе и се закаснив тоа е.
Ми ги враќа документите,ајде терај вика и со ум по пат :)
Ги прашав сега шо да се почестиме?И вика оди по едно кафе порачај од бензинска :) Зедов кафе сокче благо солено им го оставив на маса се поздавивме и заминав.Ми спасија 300 еуричи :) Имало разбрани луѓе

Чим те пуштил, можам да претпоставам кој можи да е и е супер дечко, плус то алфиста :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #5447 на: 29 Ноември 2014, 17:53:51 pm »
Денес ме сопре Полиција зошто не сум возел со кратки светла, возев со диодите уклучени, на Ауто ставено ми е тоа одкога е купена колата. По 1-2 минути објаснување со џандарот околу дозволеноста на истово во  Европа, DRL светла и слични работи ми одговори дека кај нас не е Европа. видов мема разбирачка ги уклучив кратките и ме пушти.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #5448 на: 29 Ноември 2014, 18:55:21 pm »
Jealousy is the fear of comparison.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5449 на: 29 Ноември 2014, 18:57:58 pm »
И жена ми ја застанал оти возела само со диодите кај Александар палас. Она му рекла види тоа со муш ми разбери се... ако можеш...

И ја пуштил пандурот.

@ Deni: Хахахахаха, имаш пиво и пофалба за текнувалото ради постот. браво.

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #5450 на: 29 Ноември 2014, 20:57:53 pm »
се погодил џандарот али има и идиоти че те гнави до утре
мене во 2002  ме има гнавено цел сат се шо побара имав дури и ланци на сред јули и ми вика  џацко зш ми се ланците в кола му викам да не заборам да ги клам в зима и ме трујаше уште, на југичо испита се дури стаса да ги провери и прскачите дали прска. муу викам ај пишими казна и да си одам џац вика чекај бе да најдам за чо да те пишам се вртече уште 10 мин околу кола и вели вади го изолирот околу таблиците или казна не ти бега и му викам ај пиши ме па да си одам

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #5451 на: 29 Ноември 2014, 23:00:44 pm »
Сношти се најдоа од мајка родени едни двајца џандарчиња.Ме запреа битола кај лукоил после 23*30 часот.Давам сообраќајна возачка.И едниот ми вика 23 помина башка 110 коња колава шо прајме сега.
Му се извинив и му викам друже колава не е моја од братучедот е ми ја позајми,а за ова после 23 со другариве да се видам на по едно кафе и се закаснив тоа е.
Ми ги враќа документите,ајде терај вика и со ум по пат :)
Ги прашав сега шо да се почестиме?И вика оди по едно кафе порачај од бензинска :) Зедов кафе сокче благо солено им го оставив на маса се поздавивме и заминав.Ми спасија 300 еуричи :) Имало разбрани луѓе

Чим те пуштил, можам да претпоставам кој можи да е и е супер дечко, плус то алфиста :)

Не знам кој беа фини деца сепак,ама на крај и Месут(инспектор е мож го знаеш) му реков да го поздрават и ми викаат чим го знаеш Месут немаш гајле низ Битола :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5452 на: 30 Ноември 2014, 01:59:11 am »
Ќе го памтам имево за кога ќе ме сопрат низ Битола.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #5453 на: 30 Ноември 2014, 14:06:40 pm »
Хахахахаха :) Ама ако ти се погоди тој?Често оди на контрола  ;D ;D ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5454 на: 30 Ноември 2014, 14:08:06 pm »
"Не ме памтиш од Скопје? По кафани седевте многу еее." ;D

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
« Одговори #5455 на: 30 Ноември 2014, 14:27:48 pm »
„Виновен е: Затоа што на ден ---------- во ------- ч. по средната сообраќајна лента од автопатот А - Б во насока запад кон исток, односно во насока кон Б, обвинетиот управувал ПМВ Х сопственост на У и кога дошол во близина на ресоранот РЕСТОРАН го поместил возилото на десно, при што дејствието го извршил без претходно да се увери дека истото може да го направи без опасност по другите учесници во сообраќајот или по имотот, неводејќи притоа сметка за правецот и за брзината на движењето возилото отишол во десно кон десниот раб на коловозот, односно од средината преминал на десната сообраќајна лента наменета за принудно запирање на возила, по што со возилото отишол на лево на левата страна од коловозната лента и излегол лево надвор од коловозната лента и со десниот страничен дел од возилото со кое управувал удрил во метланата еластична ограда поставена на средишното зеленило меѓу коловозните ленти од автопатот.“

Овааа пресуда изречена на особа Це (односно мене) ми донесе казна од 60 евра и уште троа пари за торшоцу.

Нагарадно прашање: „Што се случило?“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #5456 на: 30 Ноември 2014, 14:31:03 pm »
Призаспал на волан, отишла колата на десно и прекоригирал на лево возачот пришто удрил во ограда.

Точно?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5457 на: 30 Ноември 2014, 14:32:21 pm »
А знае ли некој освен ти што се случило? Пошто јас ништо не разбрав, може сум глуп јебига.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3999
« Одговори #5458 на: 30 Ноември 2014, 14:38:45 pm »
Ми излета куче ко магаре. Тргнав на десно да бегам пошто нели возам во средина па надесно нема кого да отепувам а   и кучето трча кон лево(неводејќи сметка). Па таму улетав во едне фин слоја песок по кој почнав неконтролирано да се извртувам. На патот живо пиле нема, нема повредени освен на мојата кола доста штета. Е сега прашањето е како тоа во пресудата не постои никакво објаснување зошто се случило тоа.

Како и да е, поентата е во писменоста и точноста на самата пресуда. Едноставно е битно парите да се земат. Никаква друга цел.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #5459 на: 30 Ноември 2014, 14:40:59 pm »
Поднеси приговор. Не може да има пресуда без твоја изјава.