Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2104754 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3240 на: 09 Октомври 2013, 19:42:58 pm »
Како уште еднаш? Едниот мод, а другот?

ај, ај ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3241 на: 09 Октомври 2013, 19:45:17 pm »
Aбе сум држел предавања на Електро за напредни радарски антени, ме интересираат тие ствари. Озбилно. Кажи ако знаеш како функционираат опциите, убаво е да се знае.
« Последно менување: 09 Октомври 2013, 19:59:24 pm Deni »

Присутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #3242 на: 09 Октомври 2013, 20:12:19 pm »
Иста вакаква случка имаше и татко ми пред  година и нешто во СКОПЈЕ , ме зема од работа ( тогаш работев во Соравија ) и од холидеј ин
према скендер бег на семафорите лево парк десно битпазар, си дава татко ми десен жмигавец си врти и оп полиција на тротоар со комбе
го сопира добар ден добар ден документи ги гледа вика почекајте и де до комбе препишува што му треба се враќа и вика повелете господине
слободен сте татко ми вика да не направив господине прекршок ти рекв ми рече ( а све си имаше допунско десно со запалено зелено светло за право )
вика не господине само рутинска контрола фала пријатно. Татко ми чури вика овој сто посто ми пиша утре дента се јавува на пријател во полиција да провери
вика да имаш пишано казна за поминување на црвено ???

Ех ова Чудесна Земја.

И мене зимоска ме застанаа, се си бев регуларен, имав придружба пошто возев после 11 а немав 2 години возачка и џандарот откако утврди дека се е ок, ми вика само да забележиме податоци, чиста рутинска контрола. Од тогаш го сега поминаа 10 месеци, ништо не стигнало.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3243 на: 09 Октомври 2013, 20:12:46 pm »
Сите по еден Valetine One во кола и решен проблем со радарите :).

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #3244 на: 09 Октомври 2013, 20:16:09 pm »
Aбе сум држел предавања на Електро за напредни радарски антени, ме интересираат тие ствари. Озбилно. Кажи ако знаеш како функционираат опциите, убаво е да се знае.

Изгледа денес не си ја исполнил квотата на натезање на банални работи...
Лично, не знам на кој начин функционираат антените за кои си предавал на ЕТФ... не ме интересираат тие работи подробно...

Меѓутоа, иако и самиот си можел да го изгуглаш истово, еве што викаат тие што не предавале на ЕТФ за радарски антени...

Цитат
a speed gun used by an officer (either radar or lazer) can be used while the officer is in motion. This can happen because the radar picks up the front of the car and stopps at the end of the car then calculates the time it took the car to travel that distance... in a more scientific statment those radar guns measure in speed not velocity.

Цитат
there are stationary and moving modes on the speed measurement devices we use.

So, yes... we can get you coming or going, and if we are moving or stationary. And in any direction, too.
Source:
25 years on the job.

Цитат
Any newer gun works either moving or stationary. There are also several that can look back and register a car's speed that is catching up to a police car.

The moral of the story is don't speed, at least excessively.

Цитат
Depends on the type of radar. The newer ones you can be moving and accurately register the speed of the car in front of you and the car approaching you from on coming traffic.

The whole "sitting still" is a myth.

M, да, ако се решиш пак за опција натезање, ке ти дадам линк од каде се информацииве, па се натегај со нив...   ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3245 на: 09 Октомври 2013, 20:17:34 pm »
Море по еден Dolce & Gabbana Light Blue во кола и решен буквално секој проблем со џандари.

Изгледа денес не си ја исполнил квотата на натезање на банални работи...
Лично, не знам на кој начин функционираат антените за кои си предавал на ЕТФ... не ме интересираат тие работи подробно...

Меѓутоа, иако и самиот си можел да го изгуглаш истово, еве што викаат тие што не предавале на ЕТФ за радарски антени...

Цитат
a speed gun used by an officer (either radar or lazer) can be used while the officer is in motion. This can happen because the radar picks up the front of the car and stopps at the end of the car then calculates the time it took the car to travel that distance... in a more scientific statment those radar guns measure in speed not velocity.

Цитат
there are stationary and moving modes on the speed measurement devices we use.

So, yes... we can get you coming or going, and if we are moving or stationary. And in any direction, too.
Source:
25 years on the job.

Цитат
Any newer gun works either moving or stationary. There are also several that can look back and register a car's speed that is catching up to a police car.

The moral of the story is don't speed, at least excessively.

Цитат
Depends on the type of radar. The newer ones you can be moving and accurately register the speed of the car in front of you and the car approaching you from on coming traffic.

The whole "sitting still" is a myth.

M, да, ако се решиш пак за опција натезање, ке ти дадам линк од каде се информацииве, па се натегај со нив...   ;)
Натегање? Напротив. Треба да имаат влезна брзина на движење на возилото за да може да измерат во движење. Или некако да ја мерат. И едното и другото - кај нас тешко веројатно. Иако не е невозможно.
Дај линк да им објаснам и нив, не е проблем.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #3246 на: 09 Октомври 2013, 20:59:57 pm »

Антирадарот кој сакам да го купам има 360 degree detection баш ради оваа причина...
Знам дека е нелегален антирадарот, но ме интересира дали знаеш која е казната ако те фатат дека го поседуваш?
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #3247 на: 09 Октомври 2013, 21:06:49 pm »

Антирадарот кој сакам да го купам има 360 degree detection баш ради оваа причина...
Знам дека е нелегален антирадарот, но ме интересира дали знаеш која е казната ако те фатат дека го поседуваш?
ke si go stavish gore na retrovizorot gore,ke mu najdesh idealno mesto,ne bi trebalo da se gleda,i da e primetno od nadvor,gore na shofershajbnata 10cm ke si stavish folija za sonce i zavrsena rab.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #3248 на: 09 Октомври 2013, 21:07:24 pm »

Не, која е?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #3249 на: 09 Октомври 2013, 21:08:58 pm »

ke si go stavish gore na retrovizorot gore,ke mu najdesh idealno mesto,ne bi trebalo da se gleda,i da e primetno od nadvor,gore na shofershajbnata 10cm ke si stavish folija za sonce i zavrsena rab.
Се тоа океј, но дали има некој начин да може да ти го детектира?

Не, која е?
Не знам јас, мислев да не знаеш ти. :)

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #3250 на: 09 Октомври 2013, 21:13:45 pm »
МИСЛАМ дека прочитав некаде дека доколку ти најдат такво нешто во кола, полицискиот службеник ке ти побара да го исклучиш, тргнеш од колата...
Со оглед на тоа дека Паспортот детектира ласерски зраци на најмногу 1.6 километри, имаш доволно време да застанеш и да го тргнеш од шофершајбна...

Па и да те фатат, не може да биде поголема казна за брзо возење... со оглед на тоа дека мене досега 2 пати ме изгореа, и те како ке зимам еден...

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • VOLVO C30
« Одговори #3251 на: 09 Октомври 2013, 21:26:30 pm »
Abe kako prvo i samite dzandari ne gi znaat zakonite,na niv im e kazano,vo rok od 8h rabotni ili kolku rabottat negi znam,mora da pisat minimum 10 kazni ili skratuvanje od platta pa sea ti vidi koj ke go jade stapot,toa mi go ima kazano star policaec,shto za nekoja godd treba da odi vo penzija,veli kako da pisam koga covekot si e regularen se si e propisen,i ajde ke gi chopka strancite, shto pak nee ispravno toa,no jebiga,mora nekoj da gi platti novite policiski vozila :p

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • VOLVO C30
« Одговори #3252 на: 09 Октомври 2013, 22:09:59 pm »
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=709084
Samo ova e majkata,pa neka pise nepropisno

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1999

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пиши лаже
« Одговори #3254 на: 10 Октомври 2013, 02:10:41 am »
Не си играјте со камерите, ќе ме фане апежот да купам една, а ми требаат пари за друго.... :D

МИСЛАМ дека прочитав некаде дека доколку ти најдат такво нешто во кола, полицискиот службеник ке ти побара да го исклучиш, тргнеш од колата...
Со оглед на тоа дека Паспортот детектира ласерски зраци на најмногу 1.6 километри, имаш доволно време да застанеш и да го тргнеш од шофершајбна...

Па и да те фатат, не може да биде поголема казна за брзо возење... со оглед на тоа дека мене досега 2 пати ме изгореа, и те како ке зимам еден...
Фала ти. Сепак не е тоа да вадам секој пат кога ќе видам џандари, но може да земам некое такво понатаму. :)