more ne zborete za dzandarive na sekoe kjoshe gi ima,se parkiraat kaj shto ne gi zasaduvash,mene pred 3 nedeli,me opnaa 300eu za neatestirani folii,a foliite kostat 150 denari
i toa Valandovska policija,me zapisa vo tefter,ni mi dade da se potpisam,ni mi dade nekoj dokument,mene nemie jasno toa,pisuva kazna,a ne ti dava potvrda na cija osnova ti pisuva kazna,no imalo srekja i za mene
da mi skinat kazna
Каква е таа казна без да ти даде да се потпишеш, а потоа и индиго фотокопија од неа
Kazi mi da ti kazam,koga go zatvori tefterot,si ispadna od kolata i si se zavrti na drugata strana i nisto,a jas go gledam,samo si rekov ovoj ni me tera da se potpisam,ni mi dade nekoj dokument,pa ako mi stigne kazna ke si se bunam,vrz cija osnova mene me pisuva,bez moj potpis + imam i svedok,posle 2 dena na edno moe drugarce bratmu e policaec/soobrakjaec i go prashav za sluckata,mi veli koe pravo go imaat valandovskata policija da ti pisi kazna,a da ne ti dade dokument,ili potpis kaj sto te zapisal,ako odish na sud ili ako ti stigne pokana,buni se,izvadi gi foliite i odi na lice mesto,neka dokaze soobrakjaecot deka bile zatemnati staklata,i pagja na sud kako krusha.