Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2622997 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #2010 на: 01 Декември 2012, 02:53:39 am »
Не запишаа ништо, не ни појде до крајслерот. И од сеа да ти кажам ке гледам да не поминувам на розево :D :D :D
Каде тоа ???
И незнам што им беше до пред 2/3 недели... Цел град полиција вриеше...

Кај старо Тајмиште надолу за в град, скриени беа мме :)
New blood of old school

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3506
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2011 на: 02 Декември 2012, 12:50:46 pm »
Што е со полицијата? После 11 часот за прв пат да не сака да пише казна иако сум возач почетник. За тоа ништо не ни кажа тражеше лични карти од сите во колата тражеше опрема и после го немаше 15 минути да ми ги врати и на крајот дојде само извини што чекаше слободен си. А скоро 12 часот беше а по правило после 23 не смеам да возам за тоа ништо не ни спомна.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3076
« Одговори #2012 на: 02 Декември 2012, 12:53:53 pm »
Да не ти стигне честитка дома?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2013 на: 02 Декември 2012, 12:59:07 pm »
Не бе претходно кога ме имаат сопрено после 11 секогаш прашувале тој до мене дали има возачка и ја зимаат и неговата возачка. А сега од другите во колата ги зема само личните карти. Неможе да пише казна кога тој не побарал да провери дали тој до мене не е возач почетник.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2014 на: 02 Декември 2012, 13:00:03 pm »
Ако не ти пишал ич не се секирај.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2015 на: 02 Декември 2012, 13:03:58 pm »
Не се сеќирам само ми беше чудно што не се зафати за тоа дека сум возач почетник. Како и да е подобро за мене :D

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7269
« Одговори #2016 на: 02 Декември 2012, 15:00:16 pm »
Епа ве видел многу души у колата и се исплашил да не му испаднете сите на клоци  ;D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7891
« Одговори #2017 на: 02 Декември 2012, 15:09:54 pm »
Не бе претходно кога ме имаат сопрено после 11 секогаш прашувале тој до мене дали има возачка и ја зимаат и неговата возачка. А сега од другите во колата ги зема само личните карти. Неможе да пише казна кога тој не побарал да провери дали тој до мене не е возач почетник.

Избори се ближат, избори се ближат .... Always, Vmro-Dpmneeeeeee....

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2018 на: 02 Декември 2012, 15:30:26 pm »
Ако казнуваат се полни буџетот,ако не казнуваат избори и сл. македонска работа.
Имам праено муабет со џандар и вели дека кај 98% од колите кои ги застанал имало за шо да пиши казна,ама едноставно некои работи ке ги изумиш и не ги проверуваш.
Некогаш прават контроли за пијан(претежно во сабота) и ако возачот не е пијан,а друго релативно се е во ред го пуштаат.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #2019 на: 02 Декември 2012, 15:33:58 pm »
Завчера другар запреле кај кружниот во Ѓорче, 3 саат по полноќ, се враќал од кај девојка му... Почнал за се да прашува цајканот, зошто едниот фар послабо ти свети, појас дали имаш... и на крај за после 11 што вози (Уште 3 месеци и му истекува забраната) оп 400 евриќи...моли,кукај,јавувај се по луѓе, џабе...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7891
« Одговори #2020 на: 02 Декември 2012, 15:39:24 pm »
Завчера другар запреле кај кружниот во Ѓорче, 3 саат по полноќ, се враќал од кај девојка му... Почнал за се да прашува цајканот, зошто едниот фар послабо ти свети, појас дали имаш... и на крај за после 11 што вози (Уште 3 месеци и му истекува забраната) оп 400 евриќи...моли,кукај,јавувај се по луѓе, џабе...

Сега по ново гледам, си ебале мајката и џанциве, на другар, дур да направи повикај пријател, му го напиша прво името и презимето во записникот и му вика на колегата, ама касно ти се јавил, веќе го пишав, и после ги дополни и другите податоци ...
Џабе е после све, може да се скине, ама требаат деееееееееееебеееееееееели врски ...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2021 на: 02 Декември 2012, 15:42:51 pm »
А ако ги имаш тие дебели врски нема ни да те пишат.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2022 на: 02 Декември 2012, 20:13:33 pm »
Застанати денеска од републичка одма после патарината во правец Гостивар-Тетово и мерат пред патарина. Мамето мамино бе срамота е така педерски да ловат бруки живи се!
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2023 на: 02 Декември 2012, 20:40:53 pm »
Томи они не ловат. Они гледаат што е паднато и немоќно да се брани тоа го силуваат, и тоа под изговор дека они спроведуваат закон. Така мене еднаш на враќање од Сретково, ме запира со спаркот сум возел 90 кај што било дозволено 80. Јас му се насмеав и му реков нели ти е срам бе. Нели ти е срам. Врати ми ги документитте и да си ја бркам работата. Само ме погледна, се насмеа и ми ги врати. На жена ми не и се веруваше. Ама мислам дека ме сфати полицаецот која ми е поентата на муабетот а изгледа и тој беше некој разбран.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #2024 на: 02 Декември 2012, 20:45:38 pm »

Сега по ново гледам, си ебале мајката и џанциве, на другар, дур да направи повикај пријател, му го напиша прво името и презимето во записникот и му вика на колегата, ама касно ти се јавил, веќе го пишав, и после ги дополни и другите податоци ...
Џабе е после све, може да се скине, ама требаат деееееееееееебеееееееееели врски ...

Не е поентата во дебелите врски понекогаш може и со не така дебели врски значи обичен сообраќаец туку колку тој ќе се заангажира. Најчесто ако каже доаѓам за 5 мин кажи каде си ќе дојде ќе среди работа а ако каже подоцна ќе средам ова она знај дека ќе те заебе.