Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2622695 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1980 на: 18 Ноември 2012, 04:25:29 am »
Немаш гајле, тоа им е да се оправдаат дека нешто работеле дека извршиле контрола..
New blood of old school

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #1981 на: 18 Ноември 2012, 04:29:41 am »
Ма нека не се секира, битно ќе го има на гласачки список дека гласал :) ;)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7891
« Одговори #1982 на: 18 Ноември 2012, 11:52:43 am »
Ги видов и листовите на кои што ги запиша податоците, пишуваше горе нешто у стилу службена белешка и надоле нели си имаше како табела односно колони за податоците. Е сеа читајки тука на форумов за искуствата на члинк и матеј и мислам имаше уште некој, ме фати шубе некое да ни ги злоупотребат податоците и утре да ми стигне покана за на суд. Ај ако знае некој нешто во врска со ова нека пише.

Евидентни листови се тоа, така да, уживај, 99% нема да ти стигне нешто.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1983 на: 19 Ноември 2012, 18:55:55 pm »
Преге чекам на црвено на Јане Сандански кај Скопјанка, брцам у кеса по лименката пиво ечи disappear и кога одеднаш почиње нешто да го расипува аранжманот на Металика,што ќе видам у ретровизор, марица се растрештела со ротациони ко да се делат полутки у МВР.

Одма инстиктивно се тргнав за разлика од колите во десната лента, ипак знам што значи тазе полутка :D

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7269
« Одговори #1984 на: 22 Ноември 2012, 23:50:51 pm »
Вечерва пред половина час, во 23:15 кај булевар србија ме застанаа џандари, ама ги зафркнав, со таткоми бев, имав придружба. Ме застанува, добровечер, возачка и сообракајна. Му давам, ги глеа, ме прашува кај живеам. Му викам кисела вода.
Потоа ме прашува во колата кои се тие со мене. Му викам таткоми и мајками, и џандаров: - А кој од твоите родители има возачка. Му викам таткоми, и он: - А таткоти колку години има  ;D Му викам 49. Ај и таткоти нека приложи возачка. И додека ја вади таткоми и џандаров гордо: -Знаеш дека после 23 часот не смееш да управуваш возило и на тоа таткоми му врака: -Ама со придружба смее. И тука се поднамршти малку, ми вика почекај да евидентираме ради контрола.
После на крај доага тој другиот и не прашува: -Абе шо кола е ова, што марка е  ;D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3506
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1985 на: 23 Ноември 2012, 00:15:05 am »
и мене неколку пати ме имаат сопрено после 11 со татко ми и секогаш ја бараат и неговата возачка и тоа у стилот има ли повеќе од 25 години и повеќе од 2 години возачка кога ќе го праша тоа секогаш ми доаѓа да се смеам.. а тој 55 години и има возачка од 77 година. :D

Присутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1986 на: 23 Ноември 2012, 00:21:31 am »
Па така де, се праи паметен, божем таткоми личи на млад тинејџер  :D Ама коа ја виде неговата возачка и виде дека има Б, Ц и Д категории, се сецна, а добро, повелете возачката на татко ви, а вашата само да забележиме податоци

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #1987 на: 23 Ноември 2012, 00:23:18 am »
Абе вие многу младолики сте биле :)

Отсутен Dejan_156 alfista

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 130
« Одговори #1988 на: 23 Ноември 2012, 00:31:16 am »
Вечерва пред половина час, во 23:15 кај булевар србија ме застанаа џандари, ама ги зафркнав, со таткоми бев, имав придружба. Ме застанува, добровечер, возачка и сообракајна. Му давам, ги глеа, ме прашува кај живеам. Му викам кисела вода.
Потоа ме прашува во колата кои се тие со мене. Му викам таткоми и мајками, и џандаров: - А кој од твоите родители има возачка. Му викам таткоми, и он: - А таткоти колку години има  ;D Му викам 49. Ај и таткоти нека приложи возачка. И додека ја вади таткоми и џандаров гордо: -Знаеш дека после 23 часот не смееш да управуваш возило и на тоа таткоми му врака: -Ама со придружба смее. И тука се поднамршти малку, ми вика почекај да евидентираме ради контрола.
После на крај доага тој другиот и не прашува: -Абе шо кола е ова, што марка е  ;D
Мене исто таму ме сопираат и дечко дозвола и собаќајна му давам и ми вика ај паркирајсе подоле и дојди кај комбето,и ми стана јасно ми вика ке ти пишам за појас, ок викам пиши и на крај ми вика требаше и за девојчето да пишам ама ај друкпат да ставате и 10 негативни отидоа :D
Djevojka može da bude sa sela,
al' auto mora da bude iz Italije! ♥

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
« Одговори #1989 на: 23 Ноември 2012, 00:32:36 am »
@Filomkd требало да му кажеш vauxhall да се чуди малку :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3506
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #1990 на: 23 Ноември 2012, 00:33:55 am »
Пишуваат за каиш? Овде никогаш досега за тоа не правеле проблем.

ќе помислел го заебава па ќе го малтретирал. нешто у стилот кадет вози воксал ми го кажува :D

Присутен FiLo

• Легенда
« Одговори #1991 на: 23 Ноември 2012, 00:40:51 am »
Кога не праша и таткоми му вика воксал, и ја после тоа, англиски кадет, и џандаров аааааа кадет :D а он може и појма нема за кадет, пошто млад беше

Па тоа и е, во сообракајна се води Марка Vauxhall, тип Chevette L, тој затоа и ме праша, излеа незнаел да ја напише марката на колата, незнаел да ја препише од сообракајната  :D
И после не прашуваше дали има вакви коли од оваа марка, од воксал у државава  ;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7638
« Одговори #1992 на: 23 Ноември 2012, 00:48:07 am »
Пазете дешавка декчки (не лично моја).  Изреволтиран граѓанин од тоа што пајак му ја дигнал колата, пријавил неправилно паркирани возила кои го блокираат паркингот, наведувајќи и регистрација :D Оди патрола да провери што е работава... оп, нема причина за пријава, нема никаква неправилност, никакво блокирање. Пријавителот си доби уште една пријава, за лажно пријавување.
Тоа е, на комшијата козата синдром...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4711
« Одговори #1993 на: 23 Ноември 2012, 00:50:28 am »
како нема.у аеродром кај веро сите возила до едно се неправилно паркирани,ја газат белата линија,некои се паркирани во средина,а има морони што фаќаат и две места од што се спретни во паркирањето

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7824
  • French diamond
« Одговори #1994 на: 29 Ноември 2012, 20:50:17 pm »
Вечерва за чудо кај мене в мала има дојдено џандари, еднаш во годината ги гледам да дојдат... ама денес изгледа има нешто, пошто се дојдени 4 џандари со еден крајслер и застанват се живо и диво. Еден на едната страна, друг на другата страна од патот застанват коли, еден со едно ливче пополнува нешто а четвртиот е во кожен мантил, застатнат покрај крајслерот и посматра само.... коже му је*ем  :D