Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2623183 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7891
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1965 на: 13 Ноември 2012, 01:41:41 am »
Не знам што е работава со џандариве, ама коа било вака ладно никат немало толку многу патроли како сега.

Во Куманово е друга политика последниов период.
Обично петок, сабота и недела сум во Куманово, и секогаш ги има преку викендот 24/3, стопираат преку ден сабота и недела, а навечер заради излегување  прават селективни акции за шофери во алкохолизирана состојба.

Викендов не видов ќорав џандар, освен во сабота или недела кога преку ден трасираа за Груевски.
Чист мерак е кога ке ги видиш како се паркирале со крајслерите на Макпетрол, седат во ресторанчето во бензинската, се грејат во топло.
Вклучување на автопатот, и знам дека имам чиста траса до граница и назад, за испукување со Голфот. Мерак.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #1966 на: 15 Ноември 2012, 20:19:19 pm »
Not a valid youtube URL

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1967 на: 15 Ноември 2012, 21:31:24 pm »
Го фатија бе мнаме им ебем, секоја чест...

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #1968 на: 15 Ноември 2012, 21:58:31 pm »
па ке го фатат, кога не знае да вози ...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1969 на: 16 Ноември 2012, 00:38:01 am »
кој останал покус пред законот? има таков? ако не го фатија сега, ке го фатат друг пат па ке плати за се уназад... да не се лажеме, ниеден од ваквите не им избегал на законот... крај на муабетот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1970 на: 16 Ноември 2012, 01:57:29 am »
Пола наша власт и опозиција...

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #1971 на: 16 Ноември 2012, 02:35:02 am »
кој останал покус пред законот? има таков? ако не го фатија сега, ке го фатат друг пат па ке плати за се уназад... да не се лажеме, ниеден од ваквите не им избегал на законот... крај на муабетот...

OЧИГЛЕДНО не знаеш за Ghost Rider, и она што го збори Члинк.

Пред нашиот закон, куси останале 90% од вработените во државна администрација, доктори, универзитетски професори, шофери на вработени во Влада, нивни синови и ќерки, синови на полициски службеници, браќа на сообраќајци и секој кој може да се извади со нешто.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1972 на: 16 Ноември 2012, 09:26:49 am »
Томи тие кои ги наброја никој не ги бара/брка/гони(како сакаш),а доколку сакаат некој да го фатат ќе го фатат.Има разлика.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1973 на: 16 Ноември 2012, 09:32:40 am »
Така Томи, паметно пишано. Незнам Онак дали се заебава или стварно верува во спроведување на законот...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #1974 на: 16 Ноември 2012, 09:35:20 am »
Убаво разјасни Томи.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1975 на: 16 Ноември 2012, 09:35:31 am »
Така Томи, паметно пишано. Незнам Онак дали се заебава или стварно верува во спроведување на законот...

верувам... а треба да веруваш и ти... можеби е спор ама кад тад ке те стигне... и да знаеш дека многу боли кога ке те стигне... зашто тогаш ке речеш ДЕ БЕЕЕЕЕЕ ЗА ВАКВА СИТНИЦА МИ ЛУПНАА ВАКВА КАЗНА.. е пе тоа е моментот кога јас викам дека си плакаш за се...

до душа поише ми беше акцентот ставен за возењето и лудувањето а не за се и сешто... а ако има некој да ти го чува газот, кога ке се смени власта ке нема кој да ти го чува газот... затоа чувај си го сам т.е. почитувај закони... не зборам за ситници, како на пример паркирање, или жмигавец или мобилен додека возиш... зборам за покрупни работи... а и гаоуст рајдер, нешто у задње време нема нови клипови...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1976 на: 16 Ноември 2012, 17:35:11 pm »
верувам... а треба да веруваш и ти... можеби е спор ама кад тад ке те стигне... и да знаеш дека многу боли кога ке те стигне... зашто тогаш ке речеш ДЕ БЕЕЕЕЕЕ ЗА ВАКВА СИТНИЦА МИ ЛУПНАА ВАКВА КАЗНА.. е пе тоа е моментот кога јас викам дека си плакаш за се...

Што е поентата на ова? Дека споро стигаат казните? Казна може да ти стигне ако те казнат, Томи рече дека НЕ ГИ КАЗНУВААТ горенаведените, што е и многу точно.

до душа поише ми беше акцентот ставен за возењето и лудувањето а не за се и сешто... а ако има некој да ти го чува газот, кога ке се смени власта ке нема кој да ти го чува газот... затоа чувај си го сам т.е. почитувај закони... не зборам за ситници, како на пример паркирање, или жмигавец или мобилен додека возиш... зборам за покрупни работи... а и гаоуст рајдер, нешто у задње време нема нови клипови...

Да бе гледам овие што се на власт се утепуваат од казни плаќање. Латас да вози 150 низ град мислиш дека ќе плати нешто? Јас не би рекол. Или што му направија на Ален кога утепа човек на партизанска? Законите се за обичните смртници и за нив ќе си останат.
Кога ќе се смени власт (ако се смени), тогаш тие другите нема да плаќаат и така си се врти кругот.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #1977 на: 17 Ноември 2012, 00:44:16 am »
ју мис д поинт... и ај не е битно.. тури му к*рот на муабетов. глеј ти да не кркаш казни, вози нормално... а тоа го препорачувам на сите...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1978 на: 18 Ноември 2012, 02:50:08 am »
Ме запре сега полиција, мешана патрола, и ми бара документи и нормално му ги давам и ми вика треба јас да запишам податоци и отиде накај џипот. Искочив од кола да видам што се дешава и му викам дека и претходно ме запреле и не ми запишале податоци, на тоа добив одговор дека е рутинска контрола и дека он и колегата не се сообраќајци. Го прашав што се и ми вика дека он сеуште е на обука а вршат контрола заради обезбедување јавен ред и мир и морал да запише што работел. Ми запиша име презиме, бр на возачка, адреса и податоци за возилото. Ги видов и листовите на кои што ги запиша податоците, пишуваше горе нешто у стилу службена белешка и надоле нели си имаше како табела односно колони за податоците. Е сеа читајки тука на форумов за искуствата на члинк и матеј и мислам имаше уште некој, ме фати шубе некое да ни ги злоупотребат податоците и утре да ми стигне покана за на суд. Ај ако знае некој нешто во врска со ова нека пише.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1979 на: 18 Ноември 2012, 02:55:33 am »
Досега 2-3 пати ме имаат застанато за тоа, нема стигнато ништо засега...

Така да,чил ;)