Само што куртулив казна за погрешно паркирање на место предвидено за таксисти(а никад не стојат тука), ме чекале господава полицајци саат и нешто да испијам кафе, па не ме виделе кога сум си тргнал да си идам, и потера по град.
Од незастанување на Стоп знак, поминување линија, плин без хомологација(во процес е) ми се фати за погрешното паркирање.
0.28 дувнав(другарче зеде прва плата и даде тура) и морав да повикам пријател зашто пандуров тврдеше дека му бегам низ град ...
Понашањето на џандарот, не знам, нема зборови ...
-Знаеш ли ти од ми те чекамо да гу тргнеш Астру?
Пробуваш да се вразумиш дека стварно го немаш видено, возеле со ротација некое време зад мене според тоа они што го викаат, а ниту јас, ни пријателот со мене не ги виде се дур ја не застанав ...
Вадеа слики од мобилен од колата на жолтите линии, а силно изнервирани си отидоа кога добија повик, а капак беше и одбивањето да им потпишам, не знам што бараше да му потпишам, затоа што ме запиша во Записник за направен алко тест.
Трет пат истиот џандар ме брка за голема казна, ваљда сега ке ми се скине од *** ...
Муабетот, што ке вртиш телефони, крив си, прифати си ја казната... и, да потпишеше, ке платеше 100 Е, вака цела ке ја платиш ... аха, важи!