Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2096202 пати)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #1110 на: 19 Јули 2012, 13:30:42 pm »
Мене денеска ме стопира џандар во цнетар, и ми вели, "Ајде бре, колку време возиш без таблички..Трипати те предпредувам да си ја регистрираш колата" Јас: Абе јас трипати ти кажувам дека чекам да ми стигнат документите од полиција за регистрацијата. Тој : Дечко немој да се расправаш со мене, да не ти стегнам една казна , па да незнаеш каде да се почешаш.. Јас: Знаеш што ај одете со колегата, пијте по едно пиво на моја сметка, јас после ке платам. P.S можеѕе да земети и кебапи за мезе.. :D Тој: Ајде, ајде бегај, да не те гледам пак, без таблици да возиш...

P.S> Куче кои е научено на коска, не ја одбива...Клошарана...

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #1111 на: 19 Јули 2012, 14:05:07 pm »
NetworX E  ПОЧЕТНИК ВОЗАЧ (уште 4месеци)
И да за тоа ми залепија казна. Шмоклето нејќеше да чуе за некој, а камо ли опомена или барем некоја по мала казна за компензација.

Слушнав пред некое време го преместиле низ Ѓорче да биде и бил тежок шупак и ништо не пуштал. И само што сум си отишол јас после 5мин и они си отишле зашо нели си ја пополниле квотата и ај по некоја кафана да напраат зашто брзо завршиле со работа :/

Сега чекам неколку луѓе да видам што можат да сторат ако не 200 евриќи не ми бегаат.
И сега кога ќе размислам не му се исплати на стариот да ме убива зашто погребот е многу скап :)
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7216
  • French diamond
« Одговори #1112 на: 19 Јули 2012, 14:09:42 pm »
Имаш две години возачка, а немаш 21 или ни едното ни другото?
До пред некое време ич не ми беше гајле за тој закон, ама сега во последно се изнаслушав и изначитав казни за то, па ми стана  незгодно и мене после 11 да возам  >:(

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #1113 на: 19 Јули 2012, 14:09:57 pm »

И сега кога ќе размислам не му се исплати на стариот да ме убива зашто погребот е многу скап :)

Се' е скапо во оваа ефтина држава... ама тоа е/

Мене еднаш за паркирање на коловоз сакаа 25 евра да ми пишат, пробав со убаво: на 2мин застанав, прв пат ми е, ова онаа... не бе нејќе да чуе, ароганција у пм.  Епа штом така, на друг начин ќе разговараме... и ме пуштија/  Ептен се дигнале џандариве, казни лушаат и за тоа што треба и за тоа што не треба.

п.с. Ја прелистав темава набрзинка... само едно ќе кажам, КОМЕДИИ  ;D ;D ;D :D
« Последно менување: 19 Јули 2012, 14:34:02 pm Спенсер »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1114 на: 19 Јули 2012, 14:25:24 pm »
NetworX E  ПОЧЕТНИК ВОЗАЧ (уште 4месеци)
И да за тоа ми залепија казна. Шмоклето нејќеше да чуе за некој, а камо ли опомена или барем некоја по мала казна за компензација.

Слушнав пред некое време го преместиле низ Ѓорче да биде и бил тежок шупак и ништо не пуштал. И само што сум си отишол јас после 5мин и они си отишле зашо нели си ја пополниле квотата и ај по некоја кафана да напраат зашто брзо завршиле со работа :/

Сега чекам неколку луѓе да видам што можат да сторат ако не 200 евриќи не ми бегаат.

Абе што ги ебеш, игнорирај говна, какви 200 евра какви бакрачи. Еби им матер !

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #1115 на: 19 Јули 2012, 14:34:01 pm »
Епа ако ми дојде покана за на суд ти ќе ми дадеш 200 евра + судски трошоци?? (зашто јас ќе го платам тој дел од 200 што мислам)

Значи сите различно ми кажуваат еден ми вика плати не си играј, друг вика кој ги ебе не плаќај  пааа ќе размислам уште некој ден што ќе правам пааа ќе ви кажам
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1116 на: 19 Јули 2012, 15:01:03 pm »
Ти си занаеш, на твој години не би се замарал околу казната. Искрено ова не е ни прекршок, многу лесно може да се извлечеш на суд. И да паднеш на суд пак имаш право да си платиш пола од казната, ќе бараш у стилу не сум вработен, ово оно, или ниска плата.. Ич не се замрај, размислувај што ќе правиш летово и уживај си..

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1117 на: 19 Јули 2012, 15:47:26 pm »
Епа ако ми дојде покана за на суд ти ќе ми дадеш 200 евра + судски трошоци?? (зашто јас ќе го платам тој дел од 200 што мислам)

Значи сите различно ми кажуваат еден ми вика плати не си играј, друг вика кој ги ебе не плаќај  пааа ќе размислам уште некој ден што ќе правам пааа ќе ви кажам

ај бе и онака 2012 крај на светот,остај не им ги пуни џебовите,што имаш за да ти земе? или па у затвор да не ќе те стави зошто си возел после 11

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1118 на: 19 Јули 2012, 16:06:58 pm »

2600 евра минимум.

Тогаш ќе платиш 400 + трошоци

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #1119 на: 19 Јули 2012, 16:25:23 pm »
А да туриме една кладба у пивце/сокче дека ке ја земам пред тебе ?

Чекам сок, иако не се кладевме ;D ;D ;D

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #1120 на: 19 Јули 2012, 16:30:41 pm »
Море да си плати 200-ка и да си ужива...Ако појде на суд, може ке се извлече, ама може и да плати 400+патните трошоци.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #1121 на: 19 Јули 2012, 16:31:14 pm »
Не ње џандариве арогантни, скапи се споменициве ...

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #1122 на: 19 Јули 2012, 16:35:28 pm »
Не ње џандариве арогантни, скапи се споменициве ...

Болната вистина... :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1123 на: 19 Јули 2012, 16:53:40 pm »
Абе седите мадро и не правете прекршоци. Ни џандарите ќе ви бидат шупаци ни спомениците скапи ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1124 на: 19 Јули 2012, 16:58:46 pm »
Не знам зошто ама тие споменици во темава се спомнати над 100000000000000 пати.Па ДО пред да ги изградат тие споменици јас имав платено околу 3000евра казни.Тогаш кај одеа парите.Едноставно има Закон,кој јас/ние сме го прекршиле и ке те казнат.Е сеа има случаи каде ке те пушти џандарот(поради Х причини),некогаш ке поминиш  со опомена,а почесто со казна.Почитувај ги правилата и нема да бидеш казнет.
Кога сум крив не барам ништо од фино и културно понашање на џандарот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D