Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2422502 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #495 на: 14 Февруари 2012, 14:09:21 pm »
Ќе те застануваат сигурно. Само не сум сигурен дали е недозволено, треба убаво да се прочита.

Знам во Хрватска имаа пресуда дека смее така да ти стои таблицата. Ама до суд стигнале :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #496 на: 14 Февруари 2012, 14:32:27 pm »
Како бе нема некој сообраќаец на форумов?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #497 на: 14 Февруари 2012, 14:37:12 pm »

Ко зна зашто је то добро ;D

Иначе, после собир/вожња, сите в’апсаана ќе не’ склепаат :D :D :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #498 на: 14 Февруари 2012, 15:12:02 pm »

Ко зна зашто је то добро ;D

Иначе, после собир/вожња, сите в’апсаана ќе не’ склепаат :D :D :D

Тркач некој сообраќаец :P:P:P

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
« Одговори #499 на: 14 Февруари 2012, 15:22:45 pm »
Да споделам со вас една случка.
Паркирам пред сендвичара од десна страна и само што почнав да ја отворам вратата да излезам,значи само што ја потегнав рачката,вратата не одлепена два скутери паралелно возеа (читај тркаа) од кои едниот ми го удари ретровизорот.Излегов пчнав да викам ама не застанаа,влегување во кола и по нив.Ги стигнав кога ме видиа се разделија а јас по едното си возам,50цц скутерче 50 мах км/ч каде ќе оде.Врте низ улички и на крај влегува во двор на едно основно школо јас по него.Па и ми се силе,дви три воспитни,некоја клоца и го оставив.Не поминаа 5 мин се собраа дечинја 8-10 пријатели роднини се силат,тргни да ги фанис бегат,повлечи се идат.Слушнав дека заминало лекарско да вади тркачот.Јас право во полиција,од таму познаник ме советуваше лекарско да извадам,трк до болница лекарско за глупости ова ме боле они вака нака да кажувам.И после 2 дена наоѓам број од таткото на тркачот се силе ќе ме тужел.По 2 месеци стига тужба,потпишани сите специјалисти во кавадарци,некој од ск.Трајни повреди,потреба од операција на колено од што сум го претепал,потпис од двајца адвокати абе како да сум го влечел за кука малиот.По мало истражување дознав дека малиот(тркачот)еднаш е осуден кривично и прекршочно,згазил бебе во количка.Плус горе наведениот настан беше во 2 ч по полноќ,без кацига,не смее во толку часот да биде на јавни места бидејќи имаше 15 год. тужба од моја страна,за навреда,телесни повреди,штета,претрпен страв,пострауматска состојба моја на сопатничката и што уште не.Доаѓа денот на судење судијката се обидува да дојде до помирување без страната на тркачот (таткото,адвокатот и тој)да знаат дека имам поднесено тужба,бидејќи 10 дена пред нивното рочиште беше пуштена.Никакво помирување оштета од 2 000 евра.Адвокатот мој му соопштува дека имаме тужба и побара да се проверу поведението на малолетникот.Нивниот адвокат ја гледа тужбата од моја страна,ги повикува настрана и се враќаат и велат дека ако ја повлечам тужбата од моја страна и тие ќе ја повлечат нивната.Така и се случи се повлекоја тужбите,после 1 месец ми стигнува писмо од јавното обвинителство Велес (бидејќи и таму пратив тужба)дека државата по службена должност го гони малолетникот и ме повикува како сведок.Бев еднаш кажав што и како,после 2 месеци дојде прекршочно за нарушување на јавен ред и мир,бев во полиција кажав што и како и ми изрекоа укор,не парична казна,не условно туку само укор.Другата страна ем тужба по службена должност,ем условна казна за нарушување на јавен ред и мир.И откако заврши се се каам за две работи.Зошто не го изнатепав подобро малиот,и зошто се согласив за помирување.Ќе бев во ќар,а вака останав во минус 7000 ден.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #500 на: 14 Февруари 2012, 16:49:29 pm »
Не си ти крив, тоа е работа на адвокатот да знае да ја процени ситуацијатат и да го советува клиентот како да постапи.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #501 на: 24 Февруари 2012, 00:29:24 am »
Едно прашање. Кога ќе ти пише пријава дали задолжително ти даде лист и почне да мава со него или само ти каже дека ти пишал пријава и дека ќе ти стигне за месец дена на домашна адреса со казна од 400 евра. Да дури откако се бунеш да ти каже кажи му на татко ти и одете утре во полиција за да потпишеш и да платеш 200 евра. Конкретно се работи за дебилната забрана возач почетник да не управува после 23 часот.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #502 на: 24 Февруари 2012, 00:41:40 am »
Да се потрудеше подобро да објасниш не ќе беше лошо инаку колку шо знам и колку шо имам искуство(големо) со казни,за шо и да те казни треба да ти даде записник со налози...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #503 на: 24 Февруари 2012, 00:49:31 am »
Го сопреа пред малку другарот а јас бев на совозачко и се по ред земаа документи му ги даде на тој од возилото а овој другиот го тераше да дува. Нормално немаше ништо алкохол но беше 23 и кусур и му вика дечко после 23 до 5 не смееш да возеш имаш пријава ќе ти стигне на домашна адреса после 1 месец казна од 400 евра. Откако почна да се буни му вика ако сакаш може да одеш утре во станица со татко ти и да потпишеш и да платеш 200 евра. Но ниту еднаш не покажа никаков лист никаков записник ништо. Дали така е вообичаено или тој прво ти дава лист и ти дава да потпишеш па ако не сакаш после прави пријава. А не сопреа на улица каде што никогаш не би се надал дека ќе те сопрат и дека воопшто има полиција. Слепо црево улица.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #504 на: 24 Февруари 2012, 00:52:37 am »
Шо има врска кај ве сопреа битно ве сопреа...Значи ако му зел документи на другар ти и ако пишал казна,требало да ви даде записник со налози за плаќање на истата...А тој можеби му било мака да пиши во моментот па на некое ливче ги има запишано податоците и после тоа ке ја пиши казната...

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #505 на: 24 Февруари 2012, 02:32:47 am »
Со другарче се имаше случено да земат податоци и му кажува полицаецот дека нема да му стигне казна. По прашвање бркање пријатели низ полиција дозна дека казната е напишана и треба да се испрати кај него, а кога не застана не напиша казна ништо само зеде податоци. За среќа успеа  да се поништи казната... ова пред некој 3 - 4 години.
Така да... не ме чуди да му стигни нешто на другар ти.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #506 на: 24 Февруари 2012, 03:05:08 am »
Да бе да Ракун и јас тоа го велам...Пошо ги мрзи,ке ти земи податоци и одпосле ке ти ја стегни казната,само што сега ако ја пиши нема враќање а порано имаше  ;D

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #507 на: 24 Февруари 2012, 07:56:51 am »
abe u princip on e dolzen da ti dade zapisnik uplatnici sve komplet...ali ako go mrzi jebiga ke bides zapisan na livce i avtomatski si odbil da se potpises na zapisnikot...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #508 на: 24 Февруари 2012, 08:55:10 am »
Ако не е пишана сакал да каже дека си можел да се извадиш. Ако е на ливче.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #509 на: 24 Февруари 2012, 11:49:39 am »
абе не пишуваат одма у случај да потегнеш врски и во тие два три саати си на стен бај.ако до тогаш никој не им интервенира они на крај на смената ти пишуваат казна .
форд фиеста 1,4 тдци