Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2428838 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #450 на: 08 Февруари 2012, 13:19:51 pm »
Го имам 2010 дома, и тој исто испечатен ми стои во кола. :) Ќе го ставам после линкот, ако уште има потреба.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #451 на: 08 Февруари 2012, 13:20:33 pm »
Епа јас сум зачленет, сега ќе симнам.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #452 на: 08 Февруари 2012, 13:25:35 pm »
Ако ти пишат казна за возење 20+ од дозволеното,кое се смета за прекршочна пријава(не кривична) тогаш дали те мерел на радар или те снимал со камера која има опција за мерење на брзината(како што имаат во странство) тогаш на судијата му е битен записникот,нема потреба од снимка слика и сл....Ке си платиш и чао пријатно,незнам шо се мачите 10 страни....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #453 на: 08 Февруари 2012, 13:30:17 pm »
Ако ти пишат казна за возење 20+ од дозволеното,кое се смета за прекршочна пријава(не кривична) тогаш дали те мерел на радар или те снимал со камера која има опција за мерење на брзината(како што имаат во странство) тогаш на судијата му е битен записникот,нема потреба од снимка слика и сл....Ке си платиш и чао пријатно,незнам шо се мачите 10 страни....
За ова се мачиме. Да установиме што е кривично, а што не.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #454 на: 08 Февруари 2012, 13:33:39 pm »
Ај едно прашање, кој знае и може нека ми одговори. На татко ми треба 3 месеци да му ја земат возачката и му стигнало писмо, да оди во мтв, во одделение за возачи. Отишол и му рекле дека треба нова возачка да извади за да му ја впишат забрната. Мене ми е малце не логично ова, а и татко ми го има фатено инат вика кој ги тркала сеа пак да губам време и пари, да искачам од работа дрн, дрн... Прашањето ми е што има врска вадењето на нова дозвола со забраната за возење и дали може да се изврши таа мерка забрана за возење без вадење нова дозвола или пак тоа им е уште еден начин за збогатување на буџетот, поради тоа што за да извадиш нова дозвола, треба да уплатиш се на се околу 400 денари?

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #455 на: 08 Февруари 2012, 13:33:52 pm »
За ова се мачиме. Да установиме што е кривично, а што не.
Не (толку)битно е тоа,досега за (прекршочна) брза вожња(значи до +29км/х од дозволеното) ниту ме имаат викнато на суд,а и да ме викнат тие џабе пошо веќе те мерел на радар кој е баждарен и дрн дрн...Значи снимките или сликите се небитни,неможеш да се спасиш...Има некои казни,за кои те пуштаат Не на суд,туку на комисија за сообраќајни прекршоци,каде што можиш да се спасиш

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #456 на: 08 Февруари 2012, 13:35:02 pm »
Ај едно прашање, кој знае и може нека ми одговори. На татко ми треба 3 месеци да му ја земат возачката и му стигнало писмо, да оди во мтв, во одделение за возачи. Отишол и му рекле дека треба нова возачка да извади за да му ја впишат забрната. Мене ми е малце не логично ова, а и татко ми го има фатено инат вика кој ги тркала сеа пак да губам време и пари, да искачам од работа дрн, дрн... Прашањето ми е што има врска вадењето на нова дозвола со забраната за возење и дали може да се изврши таа мерка забрана за возење без вадење нова дозвола или пак тоа им е уште еден начин за збогатување на буџетот, поради тоа што за да извадиш нова дозвола, треба да уплатиш се на се околу 400 денари?
Ако извади нова возачка нема да му ја впишат забраната туку ке му ја одземат возачката,пошо сеуште немаат пронајдено начин како да ја впишат забраната на новите возачки....

едит: извињавам се за дабл пост

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
« Одговори #457 на: 08 Февруари 2012, 13:37:06 pm »
Aко татко ти има книжна дозвола, сакал или не, ако не грешам, до 27 Февруари е рокот до кој мора да ја смени со нова ...
Може затоа му имаат кажано да ја менува ...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #458 на: 08 Февруари 2012, 13:39:37 pm »
До август мислам, сигурно не е до овој месец. Ќе се дигмеше многу галама.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #459 на: 08 Февруари 2012, 13:40:17 pm »
Ако извади нова возачка нема да му ја впишат забраната туку ке му ја одземат возачката,пошо сеуште немаат пронајдено начин како да ја впишат забраната на новите возачки....

едит: извињавам се за дабл пост
абе она има од новите возачки, нели оние розевите пластифицирани како лична карта што се, и му рекле пак да извади нова, иста таква. ми нема поетна сето ова.

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #460 на: 08 Февруари 2012, 13:42:10 pm »
Нема зошто да вади нова,таа ке му ја одземат 3 месеци ке седи во фиоките таму и тоа е тоа

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #461 на: 08 Февруари 2012, 13:45:15 pm »
Нема зошто да вади нова,таа ке му ја одземат 3 месеци ке седи во фиоките таму и тоа е тоа
епа им рекол таму еве ви ја оваа, зашто да вадам нова. таа таму му рекла а не господине треба нова да си извадите и на ливче уште му напишала колку пари треба да уплати и кои документи да ги поднесе

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #462 на: 08 Февруари 2012, 13:47:18 pm »
епа им рекол таму еве ви ја оваа, зашто да вадам нова. таа таму му рекла а не господине треба нова да си извадите и на ливче уште му напишала колку пари треба да уплати и кои документи да ги поднесе
Да глеа друг пат да не го казнат и толку.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #463 на: 08 Февруари 2012, 13:56:02 pm »
Инаку процедурата е следна(разбрав во меѓувреме):
Вадиш нова возачка на која што ти е впишана забраната на задната страна. Старата ја оставаш во мвр и после 3 месеци, им ја оставаш новата со впишаната забрана, а они ти ја враќаат старата.

п.с. да ти се помочам на државата глупа. за една работа 5 миљарди процедури и за секоја процедура по едно ПП50 со назив на примач, буџет на рм.

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #464 на: 08 Февруари 2012, 13:57:05 pm »
Еве втор пат мие одземена возачката(која ја имам одвај 3-4 години),и не сум извадил нова заради забраната...Нека му речи на ‘таа‘ да оди да се е**