Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2480233 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9532
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #330 на: 23 Ноември 2011, 18:12:21 pm »
Zakonot e za maglenki koi poteknuvaat od drugo vreme

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
« Одговори #331 на: 23 Ноември 2011, 18:17:33 pm »
TAЧНО!!!!!!!!!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #332 на: 23 Ноември 2011, 18:20:39 pm »
TAЧНО!!!!!!!!!

Па јас шо зборувам?

Стар закон, плус многу напредни сваќања од главчето на Сокапани Патишта и матно e...e матно....магла се! ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
« Одговори #333 на: 23 Ноември 2011, 19:51:21 pm »
А што му фали на законот за магленки, и башка зашто би пуштале магленки, ако не возите во услови на намалена видливост?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #334 на: 23 Ноември 2011, 23:22:05 pm »
Де бе Веле. Па на пример идеш навечер по некое планинско патче, заво кривини е топ, ти осветлува и од страничен џам да видиш.

Еве на пример јас често го поминувам Страцин пробиштип патот кој е полн со кривинчиња и многу ми помагаат тие магленки.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #335 на: 23 Ноември 2011, 23:24:47 pm »
A зашто да не бу пуштале магленки, кои не пречат воопшто? Да не би имало закон јас до сега ќе ги имав врзано на средните светла да се палат.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #336 на: 23 Ноември 2011, 23:25:18 pm »
A зашто да не бу пуштале магленки, кои не пречат воопшто? Да не би имало закон јас до сега ќе ги имав врзано на средните светла да се палат.

А може така а ?????

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #337 на: 23 Ноември 2011, 23:26:27 pm »

Кај мене се палат ако стојат светлата на ауто, дење се разбира.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #338 на: 23 Ноември 2011, 23:31:58 pm »

Да, да како DRL се палат кај тебе, нели гледавме баш... :)

А може така а ?????
З'жда намојт? :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #339 на: 23 Ноември 2011, 23:33:46 pm »

Да, да како DRL се палат кај тебе, нели гледавме баш... :)

А може така а ?????
З'жда намојт?

Јес аф корс....!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #340 на: 23 Ноември 2011, 23:56:25 pm »
Де бе Веле. Па на пример идеш навечер по некое планинско патче, заво кривини е топ, ти осветлува и од страничен џам да видиш.

Еве на пример јас често го поминувам Страцин пробиштип патот кој е полн со кривинчиња и многу ми помагаат тие магленки.

Такво патче најчесто се вози во услови на намалена видливост (причина за пуштање магленки нели), и нема премногу сообраќај за да пречиш на тие што возат во спротивен смер. И јас коа идам по некои такви патишча си пуштам магленки, ама ако наиде нешто од спротива, ги гасам, пошто стварно нема потреба да светат.

Пошто нема потреба и може да пречат.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #341 на: 24 Ноември 2011, 18:52:09 pm »
povise preci kineskiot ksenon od maglenki no uste neznam nekoj da bil kaznet za toa.... vazno mene mi pisaa 35eur za maglenki vo 2 sbajle vo gege!!!
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #342 на: 24 Ноември 2011, 19:57:30 pm »
абе еве сега кога доагав дома кола спроти мене со магленки, мене ништо не ми сметаше

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #343 на: 25 Ноември 2011, 01:26:09 am »
povise preci kineskiot ksenon od maglenki no uste neznam nekoj da bil kaznet za toa.... vazno mene mi pisaa 35eur za maglenki vo 2 sbajle vo gege!!!

Било какво светло, ако не е наштелувано како што треба, ќе пречи. Дали е кинески ксенон, или е фабричка халогенка, не прави разлика, и едното и другото ќе те оќорави за џабе. А тоа што си бил казнет, популарно на форумов се вика „си го лапнал немиен“... Немале попаметна работа и тие, во 2 саат сабајле, па те казниле за магленки у сред нигде... ЈБГ, живот...

абе еве сега кога доагав дома кола спроти мене со магленки, мене ништо не ми сметаше

Е арно де... Муабетот беше дека може да пречи, а не дека ќе пречи. А дали навистина имало потреба тој од карши да вози со магленки? :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #344 на: 25 Ноември 2011, 08:13:39 am »
a тој ич нема потреба ама нема ни потреба казни да фрчат толку. е сега купија нова опрема во мвр па сега треба ли да се исплати ;D