Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2107172 пати)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10575 на: 19 Октомври 2019, 16:58:29 pm »
Во Хром има два опасни

Каде?
На улица кичевска и тоа побајаги големи.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Хахахахах, каква будала е тој што ги напраил, немав пројдено оддамна од таму, среќа другар живее на Матак баш на крајот и ми спомна пази има лежечи(чим со мерцедесот идев косо високи се)... океј е муабетот за лежечи, има деца нон стоп тука идат у Тајчи купуваат не гледаат лево десно, али бато тоа и со Г-класа ќе закачи

Sent from my iPhone XS using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #10576 на: 19 Октомври 2019, 22:06:15 pm »
Точно и јас не сум против лежечи ама овие само со камион можеш да ги поминеш а да не фати. Со меривата за милиметар не фаќа. Да бев со пунтото пола патос и ауспух ке останеше на лежечиот, скоро секој ден го одам патот по сабајле да купам лебче пред работа. И поради лежечите почнав да купувам леб од вечер од фуната до тинексот. И знам кои комшии ги направија ама ништо не им можеме врзани се со оштината.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #10577 на: 19 Октомври 2019, 23:58:10 pm »
Sreka posle mene se pa ne mora da gi pominuvam.
Jas duri toj kaj skoloto vo izbegnuvam, idam preku gradinkata a kamoli ovie da gi pominam.

Koja e poentata 2 da ima??

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7228
  • French diamond
« Одговори #10578 на: 20 Октомври 2019, 01:40:28 am »
Кои копиљаци сме напраени, од 20 коли ни еден не сигнализира дека има полиција...и тоа намерно возев +20 од дозволеното, пошто веќе ги видов ко одев дека стојат и на враќање тестирав дали ќе ме предупреди некој, ама јок сето педери !

А јас редовно сигнализирам.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #10579 на: 20 Октомври 2019, 01:52:49 am »
ТИ знам кои комшии ги направија ама ништо не им можеме врзани се со оштината.

Па ако се врзани со општината зашто едноставно не побарале да се постават прописни лежечи? Да ги фатиш со едно дрво. Луѓе без работа...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #10580 на: 20 Октомври 2019, 10:16:32 am »
Е тоа не би знаел да ти кажам.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #10581 на: 20 Октомври 2019, 11:00:12 am »
Јас за овие што прашувам се на излез од Драчево, сега се правеше патот тука, и некој паметен земал асфалт и ставил една висока линија асфалт преку патот, не се ни гледа додека не стигнеш одма до него, и ако го поминеш брзо може гума да скинеш. Едниот некој го ископал одма, другиот си стои.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #10582 на: 20 Октомври 2019, 12:47:12 pm »
Чим е во драчево, ке го ископаат за кратко. Лугето таму имаат механизација.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #10583 на: 20 Октомври 2019, 14:59:38 pm »
Кои копиљаци сме напраени, од 20 коли ни еден не сигнализира дека има полиција...и тоа намерно возев +20 од дозволеното, пошто веќе ги видов ко одев дека стојат и на враќање тестирав дали ќе ме предупреди некој, ама јок сето педери !

А јас редовно сигнализирам.
Од завидлк 😁

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #10584 на: 20 Октомври 2019, 15:57:34 pm »
Многу необележани лежечи има низ градов. Бутел, Чаир, Аеродром. Кој како му прдне ги праи, у глобала наликуваат на оние во Кенија (Топ Геар)...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #10585 на: 20 Октомври 2019, 17:29:27 pm »
Од друга страна се молиме со години со општиниве за еден посран лежеќи, кај мене в сокак возат санки на автопат, па уште јадат лања...

Присутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #10586 на: 21 Октомври 2019, 09:54:29 am »
Дали има некој закон или начин да се направи физичка делба на имот ако една страна не се согласува. Имотот може да се подели идеално и секоја страна си има излез. Проблемот е македонштина и 30 години по судови за се и сешто и сега треба да се прави физичка делба и од инат нејќе едната страна. Се работи за идиоти кои цел живот ништо не работат и секој ден се по адвокати, судови, инспекции. Буквално имаше пријави за фарбање на фасада демек од боја ке се намали пролаз...

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2617
« Одговори #10587 на: 21 Октомври 2019, 10:21:53 am »
Дали има некој закон или начин да се направи физичка делба на имот ако една страна не се согласува. Имотот може да се подели идеално и секоја страна си има излез. Проблемот е македонштина и 30 години по судови за се и сешто и сега треба да се прави физичка делба и од инат нејќе едната страна. Се работи за идиоти кои цел живот ништо не работат и секој ден се по адвокати, судови, инспекции. Буквално имаше пријави за фарбање на фасада демек од боја ке се намали пролаз...
Закон за вонпарнична постапка. Ќе поднесеш предлог до надлежниот суд (зависно каде е лоцирана недвижноста). Во одредбите на законот пишува што се треба да содржи предлогот, глава XI Делба на заеднички предмет или имот, членови 213-227. Ќе го најдеш законот на гугл. Вака најкратко објаснето, ако сакаш сам да тераш или види со адвокат (не знам колку ќе те чини адвокатот а трошоците на постапката си ги делите сразмерно на големината на делот што го добивате).
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Присутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #10588 на: 21 Октомври 2019, 10:34:36 am »
Закон за вонпарнична постапка. Ќе поднесеш предлог до надлежниот суд (зависно каде е лоцирана недвижноста). Во одредбите на законот пишува што се треба да содржи предлогот, глава XI Делба на заеднички предмет или имот, членови 213-227. Ќе го најдеш законот на гугл. Вака најкратко објаснето, ако сакаш сам да тераш или види со адвокат (не знам колку ќе те чини адвокатот а трошоците на постапката си ги делите сразмерно на големината на делот што го добивате).

Ти благодарам. Зборено со адвокат и по него ова ке се влече со години по судови и неможе да се добие решение затоа што една страна никогаш нема да е задоволна и нема да прифати ништо. Буквално едната страна се прави од инат и на своја штета. Би почнале и еднострано и би ги поднеле сите трошкови само да се реши случајот ама треба некој ептен добра адвокат што работел на вакви случаи и знае како да го реши проблемот.

Јас сеуште неможам да разберам како некои лица од инат, љубомора или што и да е идат на своја штета само да наштат на друго лице. + Се работи за роднини.  Почнав да се распрашувам и да барам чара и од многу искуста по народ ова е вообичаено за нашиот регион и ништо "чудно".

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #10589 на: 21 Октомври 2019, 11:11:28 am »
ТИ знам кои комшии ги направија ама ништо не им можеме врзани се со оштината.

Па ако се врзани со општината зашто едноставно не побарале да се постават прописни лежечи? Да ги фатиш со едно дрво. Луѓе без работа...

После недела дена од ѕидањето, се ставија табли дека има лежечки. Значи некој од општина веројатно дошол на лице место