Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2099906 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9555 на: 22 Октомври 2018, 00:46:00 am »
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #9556 на: 22 Октомври 2018, 01:02:46 am »
deneska dzandari mu pisaa kazna na coek od 50tia godini sto vo kola gi cekase starite roditeli da slezat od zgrada   >:( , ko spoulaveni kruzee i to dve ekipi po 5 dusi :D
    deneska vo nedela denski ko e prazno debarmaalooO oni kooo nevakcinirani bea nakostreseni, dodeka podolu na partizanska standart si stojat kombinja pred avtobuskata po polovina cas i cekaat patnici za tetov i kondov i nikat ne izleguvaat kaj niv...   :-\

Вчера вечерта на Партизанска во најдесна лента имаше паркирано преку 30 коли/есјуви-а кај Венеција кафичот. Како не си ебаа мајката то џандарите да изнапишат казни за погрешно паркирање?! Имаше по некој што застануваше во средна лента и додатно ја блокираше улицата. Или евентуално да влезат внатре да проверат колку кг бело се вртка на тие фамозни забави!?

Гарант некој има пријавено и тие имаат 15 пати поминато со полициско возило и ништо не преземаат. Па добро бе, не им е грдо кога знаат дека тоа е нивна работа и дека за тоа да го средат земаат плата ко слепци секој месец? Или за 1 кафе се продаваат?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #9557 на: 22 Октомври 2018, 01:41:47 am »
Сега ќе се изнервира и за да докаже дека е контра сите лоши и лакоми за пари луѓе ќе ги издаде за само 100€ месечно.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
зато му барал 10 к. Го намирисал

Отсутен Kikulec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 68
« Одговори #9558 на: 22 Октомври 2018, 01:45:17 am »
Вчера вечерта на Партизанска во најдесна лента имаше паркирано преку 30 коли/есјуви-а кај Венеција кафичот. Како не си ебаа мајката то џандарите да изнапишат казни за погрешно паркирање?! Имаше по некој што застануваше во средна лента и додатно ја блокираше улицата. Или евентуално да влезат внатре да проверат колку кг бело се вртка на тие фамозни забави!?

Гарант некој има пријавено и тие имаат 15 пати поминато со полициско возило и ништо не преземаат. Па добро бе, не им е грдо кога знаат дека тоа е нивна работа и дека за тоа да го средат земаат плата ко слепци секој месец? Или за 1 кафе се продаваат?

Тие се само обични мравки, кралицата некој им ја држи за муда, и им издава наредби ништо да не прават... Исти к*рац е и во Аеродром околу Equilibrium, на паркингот карши дреме комбе цело време, и ништо не прави, а коли паркирани по цела улица, стесната е како да е еднонасочна, не можеш да се разминеш... Еднаш дојде пајак, и таман се закачи за еден џип, дојде џандарот и му вика вади, стави на колава позади, некое мало постаро количе беше, не ми текнува што, и му викам зошто не го дигате џипот, и демек тркалата му биле свртени под пуна, со дигање можело да му ги откорнат крилата и да му го сје*ат преносот, и демек казна ќе му пишеле во секој случај, што не се случи... А претходно од Equilibrium кога викнале пајак, одма дошол, и ги дигнал сите коли од зградата позади што си биле паркирани пред зграда, под изговор дека им го блокираат влезот од позади за дотур на роба... Ти гледај што се случува во највисоките државни органи, не па по кафичи, смешка ни е државава, една е*ана Грција кога успеа да се згади од тоа што се случи во собранието, што сакаш повеќе...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9559 на: 22 Октомври 2018, 02:05:15 am »
e pa da ojte vo equilibrium.
Исто е и пред казината. Ако се паркира поштен народ, одма дигаат, само за коцкари. Кој им дал дозвола во зграда кафич да лупаат до ниедном време. Ама ако, малу ни е. И по еден црнец да стават треба. Само мака ќе ми е за овие што ќе уживаат.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #9560 на: 22 Октомври 2018, 08:03:27 am »

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #9561 на: 14 Ноември 2018, 17:14:08 pm »
имам две прашања.
пред 2 дена бев застанат пред бисер со 4 жмигавци да доставам храна, и 10 секунди одкако застанав и излегов од кола дојде полиција. веднаш се вратив назад кон колата а полицаецот ми побара документи и ми пиша казна 45 евра за неправилно паркирање. одбив да потпишам бидејќи беше многу педерски начинот на кој ме казни и не ми даде шанса ниту да се објаснам ниту да се преместам. Притоа, забележав дека пред бисер НЕМА знак за забрането запирање и паркирање (така е од поодамна, видов и на google earth). Локацијата на која што бев застанат е на повеќе од 5 метри од пешачки и повеќе од 15 метри од автобуска станица. како јаготка на шлагот отспротива таксисти спијат во кола но јас му бев лесен плен и само мене ме казни.
1. Дали е паметно да одам на суд и да се докажувам?
2. дали за оваа казна важи 50% доколку се плати во 7 дена?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9562 на: 14 Ноември 2018, 17:28:45 pm »
bulevar e, zabraneto e po obicaj..

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9563 на: 14 Ноември 2018, 17:32:46 pm »
Среќа не сме како во Белград, таму не смееш да возиш а не па да застанеш во таа лента.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #9564 на: 14 Ноември 2018, 17:36:31 pm »

по обичај или по закон е забрането ?

Среќа не сме како во Белград, таму не смееш да возиш а не па да застанеш во таа лента.

па и не е баш некоја среќа..

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #9565 на: 14 Ноември 2018, 18:35:50 pm »
Нели дозволено беше запирање со 4 жмигавци до 5 минути така нешто ? или сменето е ?
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9566 на: 14 Ноември 2018, 22:03:57 pm »

по обичај или по закон е забрането ?

па и не е баш некоја среќа..
by default е забрането, од ко е булеваропт од тогаш е забрането. На сите. Или барем кога полагав така беше, ама не верувам да е сменето нешто. Исто и за полукружно, ама пошто не функционише законот не му се мислам многу за да завртам, замо џандари да нема :)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #9567 на: 14 Ноември 2018, 22:06:08 pm »
Ќе се научиме ли некад дека нема застанување „за секунда само“ со што блокираме нормален проток на возила на цела лента ?
4 жмигавци не се за „излегов само бурек да земам“....

Јас мозгам и 15 минути каде да паркирам, само да не блокирам никого. Ако немам каде да пристојно застанам, барам алтернатива ( точак, такси, пешки ).

Само казни може да не научат. Друга начин за жал - нема.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9568 на: 14 Ноември 2018, 22:15:03 pm »
има, ќотек :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9569 на: 14 Ноември 2018, 22:17:46 pm »
Така е, нека удрат само по дистрибутери, доставувачи на храна и по тие што застануваат пред аптека на три минути. Тие што пијат кафиња и што ги оставаат колите по пешачки, тротоари, семафори, кружни текови греота е да ги стануваат од кафето.