Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2101382 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9525 на: 17 Октомври 2018, 10:52:19 am »
Барајте му да ви ги продаде по 5 на вас сега одма. Ако има кој да купи.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #9526 на: 17 Октомври 2018, 14:25:22 pm »
Не сум љубоморен , а најмалку па сакам да тужам. Не ми е криво за тој што ќе ги купи со здравје нека си ги користи.
Проблемот е што не прави будали сите во зградата . Нас ни ги понуди за 10.000е од гаража , а сегашниов ќе ги земе за по 5.

Шо и да пишам Џабе ее, веќе сум осуден/камшикуван/љубоморен..... и се понатаки шо ќе пишам е напишано од љубомора , завидлК итн... Чао Пријатно
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

У следната епизода Коце ќе бара отчет каде комшијата ги потрошил парите од своите гаражи. И после сакаме да ни тргне, арно рече црпнатиот, ни треба камшикот, малко да не уведе у ред.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

На денешницава никој не те ебе 2%. Веќе докажано и согледано од многу гледни точки. Не знам што се буниш залудно, тој што продава си кажува цена. Може се рода па сакаат да смотаат некој бизнис или да исперат некое париче, тебе те понудиле, не си земал. За друг човек може и друга цена. Газдата си оклучува колку ќе ја даде и на кого ќе ја даде. Заебан си точно, ама немаш могучности да го смениш тоа, и тоа е тоа... се се одвива на ваков начин во државава

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #9527 на: 17 Октомври 2018, 14:28:27 pm »
Абе види тоj тебе ти барал 10к од гаража ама нема гаранција дека ќе ги продаде и останатите, што можеби до некаде има и смисла. И нормално ги продал сите 3 за 15к. Бизнис.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #9528 на: 17 Октомври 2018, 14:33:53 pm »
така е !!!!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9529 на: 17 Октомври 2018, 14:39:37 pm »
Сега, да му се понудат 7к за една гаража на тој што ги купил сите три?

Или муабетот, не може 2к да профитира на мој грб ;D

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1554
« Одговори #9530 на: 17 Октомври 2018, 14:43:36 pm »
или муабетот, сега тој шо ги купи да ги продава за САМО 9999 - ТИ ТЕКНУВА !!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #9531 на: 17 Октомври 2018, 15:01:44 pm »
Клабери, покажете малку емпатија кон членот. Не туку солете памет. Најлесно е да го напаѓате послабиот.

Коце, потполно ти ја разбирам фрустрацијата. За жал тоа е законодовството во државава. Се кладам дека не е пишувано од Министерство за транспорт и врски туку од правниците за најголемите градежни фирми. Има зошто законите во СФРЈ многу подобро беа срочени за обичниот граѓанин. Порано се знаеше, НЕ СМЕЕ зграда да се гради без 1.5 пати повеќе паркинг места од број на станови. Ама што направија, подземните гаражи ги претворија во магацини, надземните ги направија да плаќаш 200 ден за месечна карта, односно само некои нови „идеи“ како би собрале повеќе пари и вработиле свои луѓе. Па ако немаш попаметна работа, карај се со системот.

По мене, Законот за домување/градење или кој и да е, треба да е многу едноставно напишан:
„За секој изграден стан треба да има по едно паркинг место/подрум/ со минимум должина/ширина ХХХ. Во цената на станот треба да биде вклучен истиот и владеењето на паркинг местото треба да е нераскинлив дел од сопственоста на станот.“

Ова ме потсетува како градското парно, нема бре у 21 век ти да бираш дали сакаш парно или не. Ако сакаш да живееш во стан има да си плаќаш парно. Така и паркингот, ЗАДОЛЖИТЕЛЕН.

За жал, на инвеститорите им се остави простор во законот да прават како сакаат. Барем да одределе дека купувачот на станот има првенствено право на купување на гаражата по цена не поголема од м2 платен за станот. Па ако одбие, тогаш негово право да го препродаде.

Овој проблем со паркирање, станува се поочигледен во Карпош, Аеродром каде има премногу нови згради изградени последниот период.

Уште потрагично е моментот што општината дава дозволи за градење како луда, а не гради нови градинки, основни школи, па имате после 40 дечиња во една група во градинка а нормалниот број е 25.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9532 на: 17 Октомври 2018, 15:14:30 pm »
или муабетот, сега тој шо ги купи да ги продава за САМО 9999 - ТИ ТЕКНУВА !!
Извини, ако те навредив. Немав намера да се спрдачам со тебе лично, повеќе беше општо.

Од друга страна, ако првиот ти барал 10к, а вториов прифати 7к, таа сума е помала од првобитната, со тоа што не знам која е реалната, ниту знам колку си нудел.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9533 на: 17 Октомври 2018, 15:31:21 pm »
Сега, да му се понудат 7к за една гаража на тој што ги купил сите три?

Или муабетот, не може 2к да профитира на мој грб ;D
A oti da go castis 2k eura ? neka mu gnijat sega

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9534 на: 17 Октомври 2018, 15:36:07 pm »
Клабери, покажете малку емпатија кон членот. Не туку солете памет. Најлесно е да го напаѓате послабиот.

Коце, потполно ти ја разбирам фрустрацијата. За жал тоа е законодовството во државава. Се кладам дека не е пишувано од Министерство за транспорт и врски туку од правниците за најголемите градежни фирми. Има зошто законите во СФРЈ многу подобро беа срочени за обичниот граѓанин. Порано се знаеше, НЕ СМЕЕ зграда да се гради без 1.5 пати повеќе паркинг места од број на станови. Ама што направија, подземните гаражи ги претворија во магацини, надземните ги направија да плаќаш 200 ден за месечна карта, односно само некои нови „идеи“ како би собрале повеќе пари и вработиле свои луѓе. Па ако немаш попаметна работа, карај се со системот.

По мене, Законот за домување/градење или кој и да е, треба да е многу едноставно напишан:
„За секој изграден стан треба да има по едно паркинг место/подрум/ со минимум должина/ширина ХХХ. Во цената на станот треба да биде вклучен истиот и владеењето на паркинг местото треба да е нераскинлив дел од сопственоста на станот.“

Ова ме потсетува како градското парно, нема бре у 21 век ти да бираш дали сакаш парно или не. Ако сакаш да живееш во стан има да си плаќаш парно. Така и паркингот, ЗАДОЛЖИТЕЛЕН.

За жал, на инвеститорите им се остави простор во законот да прават како сакаат. Барем да одределе дека купувачот на станот има првенствено право на купување на гаражата по цена не поголема од м2 платен за станот. Па ако одбие, тогаш негово право да го препродаде.

Овој проблем со паркирање, станува се поочигледен во Карпош, Аеродром каде има премногу нови згради изградени последниот период.

Уште потрагично е моментот што општината дава дозволи за градење како луда, а не гради нови градинки, основни школи, па имате после 40 дечиња во една група во градинка а нормалниот број е 25.

40? i povekje. Се маваа в гради сдсш демек ко ќе дојле ќе го сределе метежот, ама паричката за сите е иста, се допостраа. Е сега ако не даат некоја работа на што ќе гласа.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9535 на: 17 Октомври 2018, 16:15:47 pm »
Кога веќе се расприкажавте за новите градби, сте приметиле колку труе низ Дебар мааало. Ко една голема септичка јама, посебно кај МП бензинската и кружниот према матично.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #9536 на: 17 Октомври 2018, 16:19:27 pm »
Жално е тоа што сите знаеме како треба, ама правиме како мора. И мене ми е сфатлива нервозата, ама системот е тој, така функционира.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #9537 на: 17 Октомври 2018, 16:32:46 pm »
А кога се купуваа станови, имаше ли опција да се купи и гаража?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9538 на: 17 Октомври 2018, 17:08:10 pm »
јас кога го земав прво прашање ми беше за паркирање шо прајме, ама немаше никаква опција, осим пред зграда...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #9539 на: 17 Октомври 2018, 17:21:55 pm »
Шо ви е крива државата и законодавството за личен имот ја навистина не ве разбирам, ете сака да ја продаде на некој од Гостивар што сака да има гаража у Кавадарци и него ќе му ја продаде. Ај Коце ти мене продај ми ја голф 5ката за 2000еур немој на друг за 5.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk