Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2102088 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9150 на: 22 Април 2018, 23:41:05 pm »
Не бе, пиј си со тамчето :) Побезбедно е.
Ако пиеш на секое 3 дена нема да ти сменат многу ...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #9151 на: 22 Април 2018, 23:41:43 pm »
Интересна случка за пијан на две тркала е пред 15год пиеме цела вечер кај другар и имаше еден другар со точак дојден, на одење заспал на надолното од што го дувало ветре (дека лето жешко пекол) и кога се врати целиот испокршен беше.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9152 на: 22 Април 2018, 23:54:27 pm »
A pijan qor od struga do kicevo na tocak :)
Samo shto drugarcevo se otreznilo dur stignalo...

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #9153 на: 23 Април 2018, 00:02:21 am »
Utre si ja zimam vozackata od Prolece i odam da mi pisat poeni vo kniska.

Za kolku vreme otprilika stiga pokana za sud, ako voopsto stigne?
mene me pisaa za alkohol 2014 godina. plativ kazna, posle nekoe vreme bev vo mvr.tie mi vikaat,cej prvo idi na sud,pa sudot nas kje ni prati,pa nie kje te barame.
a jas sakav pobrzo da mi projde kaznata dodeka ne se rodi postarata kjerka.
den denes nema nisto dojdeno za odzemanje na vozackata. kaznata si ja plativ vo rok od 7 dena uste vo 2014
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #9154 на: 23 Април 2018, 00:04:15 am »
Врзуваш појас во кола за рута од 1 км ?
zaradi vakvi raboti, treba da napravat sistem kolata da ne moze da se stavi vo brzina/rikverc bez da stavis pojas.
onaka za inat da ve nerviraat.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #9155 на: 23 Април 2018, 00:12:29 am »
За 100 ден се решава тој систем, и не знам што толку ви пречи ако некој на мотор не носи кацига, ваљда не сте загрижени повеќе од него за неговиот живот. И за каиш истото важи, моја работа е дали ќе носам или не, ниту влијаам на некој за (не)носи, ниту имам намера да му солам памет.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9156 на: 23 Април 2018, 00:21:46 am »
За ич пари, ќе го иссечиш каишот ќе го стајш железото вждлеб и вози. Не гледам како ја загрозувам здравствената сосојба на некој друг со тоа што не/носам каиш. Едноставно не иде на тренерки :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #9157 на: 23 Април 2018, 00:23:46 am »
Тоа се вика свој леб јаде, туѓо гајле бере. Човек без каиш или кацига за мене не претставува ниаков проблем и загрозување на сообраќајот.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #9158 на: 23 Април 2018, 00:25:13 am »
За ич пари, ќе го иссечиш каишот ќе го стајш железото вждлеб и вози. Не гледам како ја загрозувам здравствената сосојба на некој друг со тоа што не/носам каиш. Едноставно не иде на тренерки :)

Има лажњак се купува на Лук Оил за 150 денара, ќе го уклучиш у тоа за каиш и нема да ти досаѓа тоа што титка.

Мене ми останаа два лажњака од чичко ми, он кога се акна со голфот му ги земав пошо и така не му требаат веќе на оној свет.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #9159 на: 23 Април 2018, 00:30:40 am »
Кај појде муабетот... Зборот ми беше никому ништо не загрозувам со неносењето на кацига.. А на типот што блокира цела колона ништо не му можат..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #9160 на: 23 Април 2018, 00:30:57 am »
Не ви е смачено да се држите за волан по кривини место самата кола да ве држи? Или кога кочите да се држите за волан да не отидете низ стакло наместо да ја управувате целосно колата? А што кога ќе има сообраќајка?

Носи кацига Бузуки да си убав кога ќе те закопаат, да има отворен ковчег :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9161 на: 23 Април 2018, 00:35:56 am »
Кај појде муабетот... Зборот ми беше никому ништо не загрозувам со неносењето на кацига.. А на типот што блокира цела колона ништо не му можат..
Бузуки имаш ситуација ти со кола и дете како тебе со мотор без кацига, го удираш малку странично сосема доволно да се летне и лошо да си ја удри главата од ивичњак. Ќе имаш ли штета ти од него што неносел кацига? Не биди леонка у тоа тимбата детска, ти и тие како тебе што размислуваат а начукале по 30+ години.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #9162 на: 23 Април 2018, 00:37:41 am »
Не ви е смачено да се држите за волан по кривини место самата кола да ве држи? Или кога кочите да се држите за волан да не отидете низ стакло наместо да ја управувате целосно колата? А што кога ќе има сообраќајка?

Носи кацига Бузуки да си убав кога ќе те закопаат, да има отворен ковчег :D

Ретко паметен пост од детево. Лајк.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9164 на: 23 Април 2018, 01:40:03 am »
Стратро,до 3 месеци те следув забрана,види ако ти стигни и кога ке ти стигни покана ако можиш да присуствуваш на суд можеби ке ти намалат месец најмногу,можеби не,зависи од судијата....Мене ми се погодило и да не присуствувам ми намалиле од забраната ама ми зголемиле на паричната казна.Нема Правило.

Околу каиш и кацига...90% тука на форумот се ИТ сектор кој не возел побрзо од 150 со кола ниту 2 сеунди,па од нет линкови ке паламудат шо би било кога би  било....Немате видено згмечено дте/човек од тумбана кола ради шо останало во кршот од колата,а тие шо излетале поминале само со гребаници.5 такви живи примери се на 100 метри околу мене.
Истотака имам најмалку 2-3 шримери кои починале ради неврзан каиш,кој излетал и во излетвањето колата го згмечила,кој од други повреди во излетувањето си ебал мамата,битно ради неврзан каиш.

Не се правам мангуп,ниту во ѓиво па на форумот ич,ама каиш врзувам колку да не ме казнат,едноставно не го можам ме гуши.

Кацига,оправдувам посебно на некој нормален мотор(под нормален читај се шо е над 125ццм),ама во пекол жешко и за низ град абе со шмајзер седи над мене не ти ставам.
Да,ако мислам да беснеам ке ставам,ама ако одам по цигарци не ставам,е сеа дека можи да се деси срање можи ама тоа е тоа,тоа можи и по скали да се деси,ке се сопниш и ке се стркалаш.

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D