Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2095360 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #945 на: 09 Јули 2012, 16:42:24 pm »

Банален пример бр2: ме казнија за брзо возење пред патарина.

За ова не сум знаел.
Брзо влезе на патарина или ?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #946 на: 09 Јули 2012, 17:42:20 pm »
Како на странец да му пишат казна?

Колку од нашиве сообраќајци ако го исклучиме пакетот Балкански јазици знаат друг јазик?

Ти кажувам од лично искуство, ради фактот што не знаат Англиски, да не се бламираат, не пишуваат казни, не знаат на Англиски да објаснат заради која причина пишуваат казна ...

100% проверено ...

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #947 на: 09 Јули 2012, 17:46:28 pm »

За ова не сум знаел.

Пред патарина има знаци за ограничување на брзина,80 па по 10 метра 60 и чекаат тука со радар и ги ловат.Сум ги приметил дека најчесто седат на првата патарина од Тетово према Гостивар.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #948 на: 09 Јули 2012, 17:54:04 pm »

За ова не сум знаел.

Пред патарина има знаци за ограничување на брзина,80 па по 10 метра 60 и чекаат тука со радар и ги ловат.Сум ги приметил дека најчесто седат на првата патарина од Тетово према Гостивар.

Точно, и секад ко ќе улетам со 100 после првиот знак за 80 ограничување ми писка татко ми.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #949 на: 09 Јули 2012, 18:11:35 pm »
Абе во кинеска шупа живееме.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #950 на: 09 Јули 2012, 18:45:22 pm »
Како на странец да му пишат казна?

Колку од нашиве сообраќајци ако го исклучиме пакетот Балкански јазици знаат друг јазик?

Ти кажувам од лично искуство, ради фактот што не знаат Англиски, да не се бламираат, не пишуваат казни, не знаат на Англиски да објаснат заради која причина пишуваат казна ...

100% проверено ...
Еден од погадните џандари кој пред 1-2 години замина во пензија,ме застана пред влезот на Битола(од Прилеп),во 3 сатот сабајле а во меѓувреме го застанува и тој зад мене.Јас дури се снајдам со документи,џандарот оди кај тој назад и го слушам збора Шпански(да Шпански),му објаснуваше како да стигни до грчка граница.На крај ми вели нека иди по тебе покажи му го патот за да не те пишам.Барем не ме пиша пошо миниум над 1000 евра ке јадев казна,заради
-брзо возење(70+км/х од дозволеното)
-пијан
-без возачка(тогаш ја чекав да ја земам)
-нерегистрирано возило и ке најдеше скапаниот уште нешто...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #951 на: 09 Јули 2012, 18:48:19 pm »
Tooooooo мече!!!!

Волку, волку нема никој направено комбо!

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 963
« Одговори #952 на: 10 Јули 2012, 01:30:53 am »
Да ве прашам да не знае некој во случај да ја платам казната за после 11 часот дали има некоја забрана за возење или нешто такво скриено?? Некако неможам да успеам да ја скинам...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #953 на: 10 Јули 2012, 03:40:57 am »
Да ве прашам да не знае некој во случај да ја платам казната за после 11 часот дали има некоја забрана за возење или нешто такво скриено?? Некако неможам да успеам да ја скинам...

Треба, дебели дебели врски за да ти ја заталашкаат ...

Ке вртиш одма пред да ти ја наштанца, откако ке ја скине од кочанката со твое име, више готово е...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #954 на: 10 Јули 2012, 08:32:23 am »
Ubavo pobaraj! Sekogas ima takva najpederska rabota. Sigurno ima zabrana za vozenje nekolku meseci vo najmala raka.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #955 на: 10 Јули 2012, 09:52:01 am »

За ова не сум знаел.

Ете баш тој момент... 100 > 80 > 60 > 40 > патарина. Мене ме казнија заради 82 на знак 40. Пошто да, рака на срце, ќе улетав поише за да ја рушам рампата... Дебили.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #956 на: 10 Јули 2012, 09:57:32 am »

За ова не сум знаел.

Ете баш тој момент... 100 > 80 > 60 > 40 > патарина. Мене ме казнија заради 82 на знак 40. Пошто да, рака на срце, ќе улетав поише за да ја рушам рампата... Дебили.

Стварно се дебили цајканиве. Како се осмелуваат да пишат казна за возење 82 во зона 40! Катастрофа!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #957 на: 10 Јули 2012, 10:03:32 am »
Не се дебили за тоа што ме казниле за банален прекршок на 50 метра пред патарина, туку што не го казниле земчо после мене што улета со 140 у зона 40. Е тука се навраќаме на моментот „фер/правдина/хуманост/итн итн“...

Ме фатиле, крив сум, ме казниле, фино, си платив казна наредниот ден... Али кешки да беше тоа најголемиот проблем на нашиве патишта...

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #958 на: 10 Јули 2012, 10:08:00 am »

За ова не сум знаел.

Стварно се дебили цајканиве. Како се осмелуваат да пишат казна за возење 82 во зона 40! Катастрофа!

Никаде во светов собраќајците не смеатда изнудуваат казни. А ова е класичен пример за тоа.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #959 на: 10 Јули 2012, 10:24:31 am »

mene mi ja pisaa pred 2-3 god taa na avtopat kaj grupcin mislam bese, si ja plativ posteno ne mi stigna nikakva zabrana, mislam i deka nema ama ne sum siguren, togas 400e bese ako se sekavam dobro
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...