Стратро,до 3 месеци те следув забрана,види ако ти стигни и кога ке ти стигни покана ако можиш да присуствуваш на суд можеби ке ти намалат месец најмногу,можеби не,зависи од судијата....Мене ми се погодило и да не присуствувам ми намалиле од забраната ама ми зголемиле на паричната казна.Нема Правило.
Околу каиш и кацига...90% тука на форумот се ИТ сектор кој не возел побрзо од 150 со кола ниту 2 сеунди,па од нет линкови ке паламудат шо би било кога би било....Немате видено згмечено дте/човек од тумбана кола ради шо останало во кршот од колата,а тие шо излетале поминале само со гребаници.5 такви живи примери се на 100 метри околу мене.
Истотака имам најмалку 2-3 шримери кои починале ради неврзан каиш,кој излетал и во излетвањето колата го згмечила,кој од други повреди во излетувањето си ебал мамата,битно ради неврзан каиш.
Не се правам мангуп,ниту во ѓиво па на форумот ич,ама каиш врзувам колку да не ме казнат,едноставно не го можам ме гуши.
Кацига,оправдувам посебно на некој нормален мотор(под нормален читај се шо е над 125ццм),ама во пекол жешко и за низ град абе со шмајзер седи над мене не ти ставам.
Да,ако мислам да беснеам ке ставам,ама ако одам по цигарци не ставам,е сеа дека можи да се деси срање можи ама тоа е тоа,тоа можи и по скали да се деси,ке се сопниш и ке се стркалаш.