Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1920316 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6687
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #5640 на: 25 Декември 2014, 14:46:08 pm »
Банално, небанално, еве прочитај ја ситуацијава. Не се однесува на куки, ама за банална работа можеш казна да добиеш.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14396
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5641 на: 25 Декември 2014, 14:58:52 pm »
Има неколку врсти на рото грип,една мислам дека би служела исто како да имаш ланци на тркалата(немам искуство),а другата не ти помага баш многу.
Оваа шо помага повеќе се ланци кои кога ке ги уклучиш ги уфрлува под тркалата,а другата врста е за камиони со пратеча,каде ротогрип стои помеѓу погонската и пратечата оска и кога го уклучуваш се спушта и префрла од погонската и на пратечата,ама ги јаде гумите ненормално,а колку помага исто немам искуство...
Има збунувачки елементи ама ако си прав на суд или со разбран полицаец ке се извадиш.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #5642 на: 25 Декември 2014, 23:03:20 pm »
ВНИМАВАЈТЕ! Немојте да паркирате на ул.Дрезденска кај ученичкиот дом Здравко Цветковски. Во понеделникот колата ми ја крена пајак од таму и ги почастив градски паркинг со 2500 пред нова година и пошто прашав на МВР шалтерот зашто ми е кренато возилото си добив и казна од 45 евра или 25 негатвини, одговорот го добив у стил сеа ќе ти кажам ја зашто дај ми и сообраќајната и ми ја пиша казната.
Многу е интересна ситуацијата што, кога и да пројдев од таму имало еден куп коли на тротоарот покрај ученичкиот дом и не ни имало каде да се паркираш таму. У понеделникот решив таму да се паркирам пошто ми е поблиску до работа и дури се израдував што најдов место, пошто знам дека увек е полно таму и минимални се шансите да најдам место. Си се враќам у 4 саат накај кола, коа глеам цела редица од 20 коли издигана или у превод класичен рекет, вториот дел од редицата што почнува од влезот на домот па до крајот на уличката не беше чепнат.
Ајде крив сум, сум паркирал на тротоар, ама не ми се јасни следниве работи:
- Пајак се вика да одстарни 2-3 возила што пречат, не може бе 40 коли да праат прекршок, или ако праат значи им бил дозволен и е наметната пракса на парикање на тој тротоар.
- Како тоа тротоарот од друата страна на улицата заграден со синџири и пренаменет у приватен паркинг не е прекоршок, а моето паркирање пошто сум видел 39 други коли така паркирани, е прекршок?
- Ако веќе сите 40 коли праат прекршок, шлапни им казна на шофершајбна, а не викни ги сите расположливи пајак возила за да се напуни јавното претпријатие со парички.
- Следниот ден, во вторникот коа пројдов од таму имаше значително помалку коли паркирано, а веќе во средата паркингот, односно тротоарот пак беше целосно узурпиран од паркирани коли.
- До кога бе вакви педерски работи, ти се мочам на државата дегенска!?
- Како може пајак служба да ми ја држи колата додека не им платам 2500 денари, како може да ме лиши од слободно користење на моето возило? Сметало, го кренале го однеле у депо, направи ми платен налог(кревање + лежарина), па ако не го платам бркај ме со извршители, по судови. ЕВН ако не им ја платам сметката на време, не доаѓаат дома да ми ја извадат таблата со осигурачи.
- И уште еднаш ова ќе го повторам пошто стварно не ми е јасно, како може 40 коли да правиме прекршок, 20 да бидат кренати, останатите оставени, како може ПОЦ да наплќа паркинг на тротоар, а мене да ми пишуваат казна зашто сум паркирал на тротоар?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #5643 на: 25 Декември 2014, 23:08:08 pm »
Ало Кими, вчера кај мене пред зграда 10 коли ги однесоа во пајак за 5 минути две тури, коли што се паркираат станарите веќе 30-40 години без досега да постои проблем. Иначе крушевчанецот ли ти ја пиша казната :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #5644 на: 25 Декември 2014, 23:11:31 pm »
На другарче пајаци пред куќа поред ограда му кренаа 3 коли :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #5645 на: 25 Декември 2014, 23:17:26 pm »
Џандарка беше на МВР шалтерот, најкултурно прашав и коа ми кажа дека ќе ми пише казна и коа видов како ја пишува и се истурив за сите пари, онака дрско и без влакна на јазик, додуша имав уште некои работи да и кажам, ама ми го затвори шалтерот ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
« Одговори #5646 на: 25 Декември 2014, 23:26:17 pm »
И после Беко се паркираа по тротоарот и улицата. Ги дигаше сите пајак, еднаш, двапути, трипути... во рок од месец дена. И пак се паркираа. Следниот месец ставија ступчиња. Неможеше поинаку. Луѓето се во состојба да застанат на улицата со тоа што нема да има место да пројде друга кола, и на таков начин да се паркираат и излезат од возилото. Тоа е страшно што се случува. Тоа е како да се паркираш попреку на Партизанска блокирајки ги 3те ленти и да си излезеш. Неможам да си објаснам.

Може и таму се решиле да го оправат местото, да видат дали ќе има аир или ќе мора ступчиња.

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #5647 на: 25 Декември 2014, 23:33:40 pm »
А моментот со луѓево со синџири што го имаат претворено тротоарот во приватен паркинг? Плус, друго е беко во строг центар, друго е карпош. Океј е, нека е забрането паркирањето таму, ама како јас да знам дека не треба да паркирам таму коа идеш и глеаш 40 коли паркирани, здрава логика нели?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #5648 на: 25 Декември 2014, 23:36:52 pm »
Не разбирам зашто да не стават ступчиња од старт? Ако поентата им е да го решат проблемот, а не да зимаат пари за казни.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5649 на: 25 Декември 2014, 23:39:48 pm »
Кај телеком на уличето се паркираа луѓе. Јас лично се паркирав. И ми ја дигнаа колата уште тогаш. Карши агромеханика пред 5-6 години. Пак се паркираа, јас престанав поучен. После 5-6 рала пајаци веќе не се паркираа коли таму. Истото со Рузвелтова беше пред 4 години кога беше доведена до непроодливост. После 3 рала пајаци 90% е чиста сега... Некаде се решава, некаде не.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #5650 на: 25 Декември 2014, 23:41:53 pm »
Епа не може да стави ступчиња на Рузвелтова или на Партизанска или на било која улица. Али тротар може да се среди со ступчиња. И ниту изгледа лошо, ниту е некоја инвестиција.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5651 на: 25 Декември 2014, 23:43:27 pm »
Собрале пари за ступчиња и си ставиле. :) :) :) :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #5652 на: 25 Декември 2014, 23:52:31 pm »
Ја погоди поентата Банзаи, тоа е тој педерски момент, на крај краева не ставај ступчиња, еден знак лупни забрането пакрирање на тротоарот и крај.

Дени, не ми изигравај Латас. :D Да собираа пари за ступчиња, без да ми ја кренат ќе им ги даев. Сите знаеме каде живееме и со кого си имаме работа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #5653 на: 26 Декември 2014, 00:04:36 am »
А нема знак за забрането паркирање?  ;)

Отсутен Kimi R

• Сениор
« Одговори #5654 на: 26 Декември 2014, 00:05:16 am »
Нема! Има знак од интернатот, да не се блокира влезот и има знак на самиот приклучок со рузвелтова како што има на секоја раскрсница за да не се запира и паркира во зона на раскрсница.