ВНИМАВАЈТЕ! Немојте да паркирате на ул.Дрезденска кај ученичкиот дом Здравко Цветковски. Во понеделникот колата ми ја крена пајак од таму и ги почастив градски паркинг со 2500 пред нова година и пошто прашав на МВР шалтерот зашто ми е кренато возилото си добив и казна од 45 евра или 25 негатвини, одговорот го добив у стил сеа ќе ти кажам ја зашто дај ми и сообраќајната и ми ја пиша казната.
Многу е интересна ситуацијата што, кога и да пројдев од таму имало еден куп коли на тротоарот покрај ученичкиот дом и не ни имало каде да се паркираш таму. У понеделникот решив таму да се паркирам пошто ми е поблиску до работа и дури се израдував што најдов место, пошто знам дека увек е полно таму и минимални се шансите да најдам место. Си се враќам у 4 саат накај кола, коа глеам цела редица од 20 коли издигана или у превод класичен рекет, вториот дел од редицата што почнува од влезот на домот па до крајот на уличката не беше чепнат.
Ајде крив сум, сум паркирал на тротоар, ама не ми се јасни следниве работи:
- Пајак се вика да одстарни 2-3 возила што пречат, не може бе 40 коли да праат прекршок, или ако праат значи им бил дозволен и е наметната пракса на парикање на тој тротоар.
- Како тоа тротоарот од друата страна на улицата заграден со синџири и пренаменет у приватен паркинг не е прекоршок, а моето паркирање пошто сум видел 39 други коли така паркирани, е прекршок?
- Ако веќе сите 40 коли праат прекршок, шлапни им казна на шофершајбна, а не викни ги сите расположливи пајак возила за да се напуни јавното претпријатие со парички.
- Следниот ден, во вторникот коа пројдов од таму имаше значително помалку коли паркирано, а веќе во средата паркингот, односно тротоарот пак беше целосно узурпиран од паркирани коли.
- До кога бе вакви педерски работи, ти се мочам на државата дегенска!?
- Како може пајак служба да ми ја држи колата додека не им платам 2500 денари, како може да ме лиши од слободно користење на моето возило? Сметало, го кренале го однеле у депо, направи ми платен налог(кревање + лежарина), па ако не го платам бркај ме со извршители, по судови. ЕВН ако не им ја платам сметката на време, не доаѓаат дома да ми ја извадат таблата со осигурачи.
- И уште еднаш ова ќе го повторам пошто стварно не ми е јасно, како може 40 коли да правиме прекршок, 20 да бидат кренати, останатите оставени, како може ПОЦ да наплќа паркинг на тротоар, а мене да ми пишуваат казна зашто сум паркирал на тротоар?