Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850401 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #3615 на: 13 Ноември 2013, 14:59:58 pm »
Ме сопреа тие со цивилната 4ка декември 2010 за незастанување пешачки кај окта - партизанска.. Ситуацијата беше специфична што пешакот стапнува десно на крај, кола во средна лента пола кола пред мене поминува, јас како најлева лента нормално поминувам.. Не ја платив паричната и бев на суд март 2011год. На суд кратко траеше ококлу 10 минути се на се со тоа што и објаснив дека колата во средна лента беше поблиску до пешакот и директно ја загрозува неговата безбедност (со фотографија од педерите) и на крај ја прашав судиката што е пресудата - ми одговори неможам да ти кажам ке ти стигне писмено. Од тогаш до ден денешен ништо да не се урочам прашањето ми е можно ли е да сум поминал ослободено или има уште време да ми стигне нешто?

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #3616 на: 13 Ноември 2013, 15:21:47 pm »
И да те ослободат ке мораш да платиш паушал 1000ка

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #3617 на: 13 Ноември 2013, 15:29:22 pm »
После 2,5 години?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3618 на: 13 Ноември 2013, 15:56:41 pm »
Сигурен сум дека е така, без разлика што и кој е судијата. Дали ти е во корист да не одговориш тоа е друго прашање.

Како што гледаш советот од сите е да си одговориш со што е можно помала сума (малку е веројатно дека ќе ти бараат потврда за износот) затоа што според примањата судијата ќе одреди дали ќе те задолжи со максимален износ или помал...

Друга причина зошто би го интересирал износот на твоите примања нема...

ova go kaza onaka od rakav ili imas pravna potkrepa?? na postavenite prasanja na sudijata ;ne vi odgovaram na prasanjeto pocituvan sudija li ke kaze!???
 Pa na sudot / sudijata ako ne mu odgovaras komu ke mu odgovaras ? mene li kemi odgovara?  ;D

sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #3619 на: 14 Ноември 2013, 10:47:31 am »
па имам искуство со овие работи зошто работам како адвокат, а доколку сакаш и извадоци од закон ќе ти  цитирам за да се увериш.
како и да е како што во полиција немораш да дадеш одговор на прашања така и во суд... едноставно можеш да кажеш дека несакаш да одговориш на тоа прашање.
А пак ке ќажам дека попаметно е да си кажеш и да не се расправаш многу за да не ти ја лепнат максималната предвидена казна...

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14290
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3620 на: 14 Ноември 2013, 11:49:10 am »
лепнат максималната предвидена казна...

Па баш ради ова,инаку можиш и нем да се правиш. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3621 на: 14 Ноември 2013, 11:52:07 am »
nema potreba od citiranje, dovolno e da znaeme deka e izvodlivo... Hmm za kazna koja najmnogu moze kazneni poeni da vpise , a nejkeme da ni se ckrta vo kniskata...    :)
edit: Nikako za poozbilna kazna ...
« Последно менување: 14 Ноември 2013, 15:03:56 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5194
  • Пиши лаже
« Одговори #3622 на: 14 Ноември 2013, 14:59:35 pm »
Синоќа, кај 12:30/1 вечерта. Џандари пукаат со радар по Благој Горев и еден батка со бмв го факаат со најмалку 70 км/ч, не успеав да го догледам рададот далеку бев.

Му истрчуе едниот насреде пат со ламбата и му свети да застане. Некако закочи и по некое време од коа џандарот си стоеше до колата му текна да му отвори врата и да му даде документи. Батката (35/6 години) излегува наапан 100 ка и му вика: Шо ти е тебе бе, не сум бил јас, сеа првпат ја факам колава. Ако не ми веруеш на земи си ја колава. Нешто правеа муабет на минута/две и батката си замина фино лепо без ништо. Слушнав нешто уз муабет дека и предтоа го имал запрено истиот...

Мда, у меѓувреме додека седев се изнаслушав Северина од тоа Џетито. Јас како што имам прочитано некаде, не смеат да имаат радио у кола, така?
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3623 на: 14 Ноември 2013, 15:12:24 pm »
Синоќа ме сопре полиција во Бутел кај што се приклучува патот од заобиколница. Рутински муабет, без забелешки, нормално.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #3624 на: 14 Ноември 2013, 15:18:20 pm »
Ц ц ц ц, копилиња безобразни...

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3625 на: 14 Ноември 2013, 15:20:48 pm »
Стока неваспитана, само казни да се пишувало, зарем за секое црвенопортокалово на кое ќе поминам, мора да ме казнат, или па вчера кога возев 316 низ Бутел.  ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29668
    • CARclub.mk
« Одговори #3626 на: 14 Ноември 2013, 16:15:08 pm »
Си намалил, ти доаѓа памет.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14290
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3627 на: 14 Ноември 2013, 16:16:45 pm »
Од предходните платени казни,и после некој ке речи дека високите казните не си ја постигнаа зацртаната цел.Абе ај.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1267
« Одговори #3628 на: 14 Ноември 2013, 16:27:42 pm »
Па нормално кога имаме казни како за во дубаи.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3629 на: 14 Ноември 2013, 17:21:52 pm »
Се потпрал уличар на еден дуќан на Рампа, 50 луѓе поминаа на црвено, во два наврати ќе изгазеа пешаци овој со прст не мрдна. Што куртон ќе беше сестру му ебем..