Синоќа се видов со Осмица и по Теодосиј гологанов завртев десно кај Рамстор према Прашка. Пред рамстор гледам полициски спарк со ротациони светла, го одминувам и завртувам десно на Прашка. Возам 10 метра и застанувам лево, требаше да се видам со еде пријател да земам нешто. Седам во кола и го чекам така пар минути, чепкам на телефон. И ете ти го пандурот доаѓа и ми тропнува на стакло. Ставам маска, отворам велам повели?
Вика нели гледаш дека казнуваме што си застанал тука? Велам од каде да знам дека казнувате, патем што имам врска со тоа. Па што си застанал тука ми вика. Велам ќе застанам каде сакам а каде не е забрането. Тргни ја колата од тука ми вика. Не ја тргам колата тука ќе стојам.
Се заврти, тргна накај спаркот и очекував да се врати со тефтерот. Стоев уште 10 минути и не се врати. Завршив работа и си отидов.
Со понашањето пандуриве се загубиле сосем. Немаат допирни точки со реалноста, се понашаат како мршојадци. Ниту знаат кои се, ни што се, ни каде се наоѓаат, поима немаат што прават.