Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2096635 пати)

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #12255 на: 07 Декември 2021, 14:50:10 pm »
Повели, објасни ми. Исто така објасни ми ти како ќе докажеш дека он не ти дал причина.

И уште чекам за показот.

Пошто милуваш да едитираш: Показ за сомневање дека немаш возачка дозвола и сообраќајна дозвола.

Отсутен тошошиба

• Почетник
  • *
  • Пораки: 43
« Одговори #12256 на: 07 Декември 2021, 14:55:38 pm »
Повели, објасни ми. Исто така објасни ми ти како ќе докажеш дека он не ти дал причина.

И уште чекам за показот.

Пошто милуваш да едитираш: Показ за сомневање дека немаш возачка дозвола и сообраќајна дозвола.

Прочитај го законот. Не си ук.

Отсутен тошошиба

• Почетник
  • *
« Одговори #12257 на: 07 Декември 2021, 14:57:55 pm »

И уште чекам за показот.

Буквално ни еден пост не си прочитал, должен си да му ја дадеш Сообраќајната. И твое право е да ја прашаш причината за идентификација.

Едит: Никој не оспорува тоа што они ќе го одговорат, а дали тоа ќе им држи вода на суд ќе одлучи судијата.

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
« Одговори #12258 на: 07 Декември 2021, 15:01:16 pm »
Прво полека со навредите дали и колку сум прочитал пошто не знаеш, ниту можеш да знаеш со кого дискутираш.

Второ ќе те молам да ми одговориш каков е тој визуелен и вербален показ за сомневање дека немаш ниту возачка дозвола, ниту сообраќајна?

Како треба да ти се обрати полицискиот службеник тогаш?

И од друга страна, АКО не ти даде причина и ти одбиеш да ги дадеш документите, што ќе се случи подоцна и како ти ќе докажеш дека не си ги дал документите пошто он не ти навел причина.

Едит: А на суд сам ќе одиш така спремен со законите или ќе ангажираш адвокат?

Отсутен тошошиба

• Почетник
  • *
« Одговори #12259 на: 07 Декември 2021, 15:02:59 pm »
Прво полека со навредите дали и колку сум прочитал пошто не знаеш, ниту можеш да знаеш со кого дискутираш.

Второ ќе те молам да ми одговориш каков е тој визуелен и вербален показ за сомневање дека немаш ниту возачка дозвола, ниту сообраќајна?

Како треба да ти се обрати полицискиот службеник тогаш?

И од друга страна, АКО не ти даде причина и ти одбиеш да ги дадеш документите, што ќе се случи подоцна и како ти ќе докажеш дека не си ги дал документите пошто он не ти навел причина.

извини дечко ти прв кажа колку сум јас прочитал, успори со иронијата.

Ти посочив, прочитај го постот. Не заборавај да читаш и другите постови. Уште еднаш ќе ти кажам дека немаш прочитано ниту еден пост, сообраќајната мораш да ја дадеш, ме мрзи да ти објаснувам оти не читаш ништо. Прочитај го законот, навистина не си ук.

ПС: боже сачувај ни судот не знаеш како функционира? Тука застанувам да ти реплицирам бидејќи немаш ниту еден конструктивен одговор, а не си ук на темава ич а се обидуваш нешто да докажеш што не знаеш.

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
« Одговори #12260 на: 07 Декември 2021, 15:05:57 pm »
Адвокат сум дечко. Работам граѓанско, кривично и прекршоци.

Особено многу се радувам кога ќе ми дојде некоја ваква УЧЕНА странка што исправала криви дрини и влегла во ќор сокак.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #12261 на: 07 Декември 2021, 15:06:13 pm »
Многу тупење за џабе. Полиција се и основна работа му е да ти побараат лична карта/возачка за да утврдат идентитет. Ќе појдиш во Нептун да купиш нешто на 3 рати, па ќе им дадеш лична карта, а не пак на полицајци. Е сега дека многу често постапуваат неправедно, тоа е друга работа. Ама да му се бунам оти лична карта ми побарале... Башка ако не ја носиш/не ја даваш има казна од (мислам) 45 евра :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен тошошиба

• Почетник
  • *
« Одговори #12262 на: 07 Декември 2021, 15:08:08 pm »
Адвокат сум дечко. Работам граѓанско, кривично и прекршоци.

Особено многу се радувам кога ќе ми дојде некоја ваква УЧЕНА странка што исправала криви дрини и влегла во ќор сокак.

И јас сум Бритни Спирс. Повели пиши ја адресата од твојата канцеларија ќе дојдам да се консултирам со толку искусен адвокат.

Отсутен тошошиба

• Почетник
  • *
« Одговори #12263 на: 07 Декември 2021, 15:09:10 pm »
Многу тупење за џабе. Полиција се и основна работа му е да ти побараат лична карта/возачка за да утврдат идентитет. Ќе појдиш во Нептун да купиш нешто на 3 рати, па ќе им дадеш лична карта, а не пак на полицајци. Е сега дека многу често постапуваат неправедно, тоа е друга работа. Ама да му се бунам оти лична карта ми побарале... Башка ако не ја носиш/не ја даваш има казна од (мислам) 45 евра :D

Кој кажа дека не му ја дадов, јас поставив прашање зошто му треба да ме идентификува, или од сега боговите не смееме ни да ги погледнеме ?

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
« Одговори #12264 на: 07 Декември 2021, 15:11:49 pm »
Адвокатска канцеларија МАЛИНОВСКИ Скопје. ул. Маршал Тито 56/10 телефон 078305495

Отсутен тошошиба

• Почетник
  • *
« Одговори #12265 на: 07 Декември 2021, 15:14:31 pm »
Адвокатска канцеларија МАЛИНОВСКИ Скопје. ул. Маршал Тито 56/10 телефон 078305495

Ти благодарам. Те молам спремај ги законите со дефинициите за консултација, ќе си платам колку што треба.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #12266 на: 07 Декември 2021, 15:14:57 pm »
Бараат лице кое вози кола како твојата (не знаат таблици), личи според описот на тебе и те застануваат. Да не треба детален извештај да ти дадат за што те застануваат и ти бараат лична карта? Па и да ти кажат зошто го бараат лицето, што сторило и сл?  :D Напукан си оти не било по твое, ќе ти помини. И никој не рече дека се богови. Ако мислиш дека ти се прекршени правата ете ти го адвокат Малиновски, обрати се и средете.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен тошошиба

• Почетник
  • *
« Одговори #12267 на: 07 Декември 2021, 15:16:27 pm »
Бараат лице кое вози кола како твојата (не знаат таблици), личи според описот на тебе и те застануваат. Да не треба детален извештај да ти дадат за што те застануваат и ти бараат лична карта? Па и да ти кажат зошто го бараат лицето, што сторило и сл?  :D Напукан си оти не било по твое, ќе ти помини. И никој не рече дека се богови. Ако мислиш дека ти се прекршени правата ете ти го адвокат Малиновски, обрати се и средете.

Ќе бев среќен да ми одговореа така. Не сум напукан, напукани беа тие зошто едно прашање им поставија и не знаеја да одговорат на едно прашање и се налутија како мали деца.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #12268 на: 07 Декември 2021, 15:30:30 pm »
Чекај, чекај...

Го запрела полиција, побарале сообраќајна и возачка, и он прашал зошто му побарал возачка?

Добро ли разбрав?

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #12269 на: 07 Декември 2021, 15:41:13 pm »
Ете баш така.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that